-Samy A5/6/7 serileri aynı tabanlı Board lardır(chipset/Processor ve ilgili katlar) -Daha öncede çeşitli başlıklarda yazmıştım>>Processor deki lock/release olayı+Cosmetic ile durumlar geçitirilmektedir! -özellik diye verilen ise USB den,yapılacak uygulamalar "göz boyamadır" biz buna "Marketing-Tool" diyoruz --USB nin işlevinin,panel ile ne alakası var!!! kel alaka tabiki!ama bunlar kimisine cazip v.s gelebilir ancak bunlar salt PQ ilede zerre kadara alakası olan işlemler değildir!
Bu konuda iki ana üretici(Samy ve Sony) çok ustadırlar!!!
-Ayrıca Samy lerde birde şöyle bir sorun yada farklı bir duurm diyebileceğimiz,kullanılan Modül nedir>>Samy mi,yoksa CMOs mu veya AUO mu bunada dışarda biz "Panel-Lottery" diyoruz,peki ne mi farkediyor,bazı şeyler farkediyor hatta ciddi olarakta farkediyor...
Genelde F/W çıkardıkları zaman 2 tane(bazen 3 tane olabiliyor)bunlar Modüllerin farklı olmasından farkediyor!! İşin bu konudaki teknik kısmını fazla uzatmadan geçersem,Board+Modül(farklı olabilir ama bunu siz anlamazsınız)+Processor temel bazda aynıdır!
--Aldığınız panelde klasik Samy sorunları,Modül den pek sorun çıkarmaz,ama Processor den çıkarabilir,dolayısıyla Samy ler,seriyi çıkarır haftasına F/W i gelir!!!şansınız varsa(Processor stabilitesi konusunda)problem olmaz,ama genelde F/W ler çok çıktığı için bunları takip etmenizde fayda olacaktır. ----------------
PQ olarak 5/6/7 genelde hepside iyidir,dediğim sorunlar çıkmazsa,yada siz bunları anlamayıp,paneli kullanırsanız,neticede güzel bir panel olarak bunu izlersiniz,sorunlar ise oran olarak bütün rakipleri içinde en fazla Samy lerde çıkar,ama bunuda F/W ile aşıyorlar, ancak ne kadar aştıkları biraz şüpheli,ayrıca "Vivid" çi iseniz(Dynamic>>çok parlak/canlı resim sevenler) Samy ler tam size uygundur, renk üretimi ve resim işleme Samy lerde Sony ler gibidir,ama Backlight sistemi,Samy lerde daha başarılı çalıştığı için,burada sorun çıkarmaz! ---
Samy LED lere kadar sadece yapılan Cosmetic ve teknik bir kaç uygulamadır!
Selamlar
Mesela Samsung F/W v001009'dan v001010'a upgrade yapanlar bazı panellerde ortaya çıkan lip-sync probleminde azalma görüldüğünü fakat eskiye oranla siyah seviyesinde bozulmayla karşılaştıklarını söyleyebiliyor...
arkadaşlar 5, 6 ve 7 için aynı panel denmiş; 8 serisi için de 7'nin ince olanı diyorduk. 8 serisi de mi aynı paneli kullanıyor o zaman?
slm.46a756 model samsunglarda panel 10bitmi bilen varmı acaba
Merhaba arkadaşlar, bende 46A656 Almak üzereyim. 3400tl civar bir paraya goldtan alıcam. Gecen media markt'a gittim 7 serisi ile karşılaştırdım. tam yan yana koyamadım ama 3 mt yuruyup bir ona bir buna baktım gözlrim mi bozuk anlamadım sanki 6 serisi daha iyi görüntü verdi. elimde popcorn a110 var, ps3, hd smart var hd filim sorunum yok (yani sd macbur kalmazsam bakmıyom). su anda toshiba 40X350P kullanıyorum annem istedi ona vericem. Samsung alim dedim. ürünün özelliklerine biraz baktım pixel maping vs şeyler var bunlar tam olarak ne işe yarar. bu arada 7 serisi 46" medi markta 4500ytl yani fark 1000ytl. sony'e hiç bakmadım cok pahallıdır diye ama iyise beliki onuda alabiliirim. tavsiyeleriniz nelerdir. ses sitemi olarak yamaha anfi ve jamo hoparlor kullanıyorum. yani tvnin sesi, usbsi flan önemli değil. tk önemli konu görüntü kalitesi. Birazda hdmi sayısı. Yorumlarınıza şimdiden teşekkürler.
merhabalar,samsung b serisi olarak yeni ürünler bunlar a seriinden dha mı üstün birde kontrast oranları verilmemiş ama bir sitede more usb playback formats including mkv support demiş. istanbul bilişimdi b serisi a serisinden daha uygungörününüyor. birde 46 A 656 derken 46 boyutu A model sonra gelen 6serisi peki sonra 56 ne için bazı yerlerde 46A686 da var bu ürünün diğrinden farkı nedir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme