Şimdi Ara

!samsung led tv clouding sorunu çözüldü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
3
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bildiğiniz gibi clouding samsung tv lerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri bende de 40es6140 var ve bu sorunla ben de karşılaştım ancak bu sorunu çözmenin bir yolu var işin sırrı arka aydınlatmada arka ışığı 15 yapın kontrast 85-95 arası olsun ve eko sensörü açın arka ışın min.5 olsun ve bitti gitti :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ula98

bildiğiniz gibi clouding samsung tv lerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri bende de 40es6140 var ve bu sorunla ben de karşılaştım ancak bu sorunu çözmenin bir yolu var işin sırrı arka aydınlatmada arka ışığı 15 yapın kontrast 85-95 arası olsun ve eko sensörü açın arka ışın min.5 olsun ve bitti gitti :D

55es8000 ve 7000 lerde degecerlimi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görüntü ayarlarında değiştirdiğim seçenekler varsa geçerlidir :D
  • Sayın ula98,

Eskiden tvy hangi ayarlarda seyrediyodunuz? Dinamik mod ve maksimun arka ışık ayarlarında mı?
  • ne demek istediğinizi anlayamadım açık açık söyleyin bu bi sorumu yoksa kendinizce dalga mı geçiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ula98 -- 24 Ağustos 2012; 23:26:58 >
  • Soru sormuştum , siz neden dalga geçilecek bir durum olduğunu düşündünüz? Yazdıklarınızda dalga geçilecek birşey var mı?

Değiştirdiğiniz değerler , yani 15 arka ışık ve 85-90 arası kontrast değerleri zaten olması gereken görüntü ayarlarıdır.

Clouding sorununu yapısal bir sorundur görüntü ayarları ile çözemezsiniz. Özellikle eko sensör ile arka aydınlatma ve kontrast kısmasını yazılım ve ışık sensörü ile tvye yaptırarak bu sorundan kurtulamazsınız.Sadece bir miktar gizlemek mümkündür ama ekrandaki görüntü ne kadar kararır ona dikkat etmek lazım.

Forumda clouding sorunu yaşayan arkadaşlarımızın çoğu Dinamik Modda tv izliyor ve bunu normal ve olması gereken tv izleme ayarı sanıyor. Bu yüzden hangi ayarlarda izliyorsunuz diye sordum. Tvde clouding var olmasından daha önemli olanı ne seviyede ve doğru görüntü ayarlarını yapınca hala ne kadar rahatsızlık verici olduğudur.

• benim izlediğim görüntü modu doğal ve şuanki ayarlarla clouding sorunu rahatsızlık vermiyo ve bu arada gereksiz sinir yapmışsam özür dilerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Philips tv ekran kararma sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sayın Ula98,

Yazılar, karşılıklı konuşma gibi hal-tavır-duygu içermediğin için yanlış anlaşılmalar olabilir, sorun yok.

Tvler mağazalarda Dinamik modda çalışıyor ve çok ışıklı mağaza ortamında hem sönük kalmıyorlar hem de daha çok müşterinin ilgisini ve dikkatini çekiyorlar. Her marka ve model tvyi %60-70 arka aydınlatma ayarlarında ve 90 civarı kontrast ayarında ve normal-sinema-doğal gibi daha normal kullanıma uygun modda kullanmak gerekiyor. Tabiki yine bu görüntü moddlarında dinamik kontrast veya diğer yapay görüntü işleme özelliklerini de mümkün oldukça kapatlamalı veya kısmalıyız. Bütün bu ayarlamalara rağmen rahatsız edici bulutlanma varsa o zaman gerçek sorun var demektir.

Öncelikle bazı arkadaşlarımızın tvlerinde öyle yada böyle onları rahatsız eden bir durum var, buna itirazım yok. Clouding -bulutlanma sorunu yaşayan arkadaşlarımıza 2 tane örnek verirsem asıl yanlış olan şeyin ne olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

1. Bir otomobil aldığınızı düşünün ve 5. viteste kaldırmaya çalıştığınızı düşünün. Sürekli motor stop edecektir. Siz " Bu ne biçim araba" derseniz nasıl olur?

2. Arabandan yol, motor ve rüzgar sesi geldiğinden şikayetçisiniz. Size bu sorun hangi durumda oluşuyor diyenlere eğer "180-200 ile giderken" derseniz size "Normaldir , tabiki olacak o kadar" derler. Eğer 50-60 km/sa gibi normal veya 90-100 gibi yüksek olmayan hızlarda bu sorunlar varsa o zaman gerçek bir problemdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.