Şimdi Ara

Samsung ‎LS28BG702EPXUF (Yeni model?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün aldım bu monitörü. Çok araştırmadan ani bir kararla almış oldum elimdeki on yıllık monitör arızalanınca. Kurulumunu yapıp 144 Hz 4K’da resident evil 4 ile denedim. Gerçekten güzel görüntü veriyor. Görüntüde gitme gelme olmadı. Taban ayakları biraz uzun o nedenle dar masalarda yer sorunu yaşanabilir. Pivot özelliğini güzel buldum. Siyah-karanlık kalitesi bana tatminkar geldi. Oynadığım strateji oyununun diplomasi ekranında bir kısım yazılarda kırpışma olduğunu gördüm. Bunun için ayar yapmam gerekir sanırım ama vakit ayıramadım. İlk izlenimim, genel olarak f/p yüksek kaliteli bir ürün olduğu yönünde. Kumandası ve arabirimi kullanışlı. Dahili hoparlörü tatminkar. Zaman geçirdikçe deneyimlerimi paylaşabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakianboy kullanıcısına yanıt

28 olanı mı aldınız, yani oddysey olanı , almayı düşünüyorum xbox series x için, nasıl ürün ?

• Evet 28” olanını aldım. Bayram nedeniyle kurcalamaya pek vaktim olmadı ama oyundaki yazı olayınıntazeleme hızı ayarı ile düzelttim. Bunun dışında 4K 144 Hz 28” IPS bir monitör için 15K fiyatıyla çok iyi bir ürün. Samsung bu ürün ile bir açığı kapatmış oldu. Forumlarda bu ürünün eski modeli olan A serisinde ekranda gidip gelme vb. sorunlar yaşadığı yazılmakta ancak bahsettiğimiz ürün 70B olarak da kodlanan B serisi bir ürün. Gelen şikayetler üzerine sorunların giderildiği söylenen bir seri.

Bununla birlikte yakın mesafe kullanıcısı için 28” bence maksimum genişlik bu nedenle 32” düşünmedim. Ayrıca monitör standının hareket kabiliyetine bayıldım. V tipi stand ayaklarının fazla yer kaplaması biraz sorun. Stand malzeme kalitesi iyi ve güven veriyor. Arka kısımda ışıklandırma yapılan core kısmına takılan şeffaf plastikler ise biraz uyduruk takarken zorlamaya gelmez. Stand ile monitörü birleştirirken sıktığım dört vidanın birinin vida deliğindeki yivler tam açılmamış olacak ki oturtana kadar zorlandım. Bu nedenle monitörü köpüğün üzerinden çıkarmadan standı oturtmak lazım yoksa monitöre yapılan baskı ekranda maazallah deformiteye yol açabilir. Siyah renkteki başarısı beni tatmin etti birçok donanım canavarı arkadaş gibi özel testler yapmadım ama renklerdeki canlılık ve siyah ayarı çok iyi. Oda karanlıkken kullandım ve siyahların gri gözükmesi gibi bir durum yaşamadım. Ne bir ışık sızması ne de ölü-canlı piksel hatası yaşadım. Denendiğim iki oyun oldu biri resident evil 4 diğeri de civilization 6. Ayrıca pek çok 4K ve full hd video ile deneme yaptım. Web sayfalarında dolaştım. Tüm ayarları kurcalamaya çalıştım. Elimde rtx 2070 ekran kartı var bu monitörden sonra bir de 4080 almayı düşünmeye başladım. Mönitörle ilgili tatsızlık yaşamamak adına bir sene ek garanti aldım böylece mağazada piksel hatasından tutun diğer kusurlara kadar araştırıldı ve öyle aldım. Yoksa dört piksel hatasına kadar satıcı sorumluluk almıyor. Mönitörün arabirimi de kullanışlı. Hem hdmi hem de ürünle gelen display port bağlantısı ile bağladım. Bu tip monitörlere entegre hoparlör kalitesi de önemli. Eski lg monitörümdeki hoparlörler boğuk ve mikrofonik bir ses veriyordu ama samsung makul ürünler kullanmış ama bir bang olufsen kalitesi de beklememek lazım. Temizlikçi kadın masaüstü crearive T30umun güç adaptörünü bir yerlere kaldırdığından entegre hoparlörle yetinmek zorunda kaldım ama yadırgamadım. En son tüplü monitörlerle veda ettiğim samsung’a IPS oyuncu monitörü ile dönüş yapmış oldum.

• trakianboy kullanıcısına yanıt

Hangi siteden aldınız?

• direkt vatan'dan aldım

• PS5 ile kullanan var mı ? VRR / ALLM özelliklerini destekliyor mu ?

• exzeriyet kullanıcısına yanıt

Merhabalar, VRR destekliyor fakat ALLM desteklemiyor, zaten desteklemesine gerekte yok. ALLM seçeneği, destekleyen TV'lerde bulunur. Bu seçenek açıldığında TV'deki görüntü 10 milisaniye altına düşmesi hedeflenir. Monitörlerde buna ihtiyaç yok, monitörün amacı zaten bir görüntüyü anlık olarak aktarmak olduğu için çok düşük gecikmeler ile görüntü seyredilir. Piyasadaki çoğu monitör 4 MS'in altına gecikme sunar. Bu monitörde de griden griye (GTG) gecikme değeri 1 MS'tir.

• PCNerd P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

FPS oyunları için uygun bir monitiör müdür? FAST IPS olması şart mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arph -- 17 Temmuz 2023; 14:55:18 >
  • Arph kullanıcısına yanıt

1 MS GTG (griden griye) tepkime değerinin olması, 144 Hz'e kadar desteklemesi ve ghosting'in çok az olması sebebiyle bence uygun. Ama tabi profesyonel bir e-sporcunun tercih edeceği bir monitör değil. Muhtemelen e-sporcular şu an OLED modellere yöneliyordur. Çünkü en iyi tepkime hızını veren panel şu an için OLED.

• Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bu monitör de güzel etten olma güzel pişmiş köfte ama illa da nusret’te yiyeceksen parayı hazır edeceksin dostum.

• Bende yaklaşık 7 aydır kullanıyorum bu monitörü fakat son 1 haftadır kendi kendine kapanıp açılmaya başladı. Acaba ısıdan dolayımı oluyor anlam veremedim. Güncelleme ile düzelebilecek birşeymi yoksa garantiye göndermeli miyim sizce?

• gokhanoflaz kullanıcısına yanıt

7 aydır kullandığınız monitörün bu olduğuna emin misiniz? Yanılmıyorsam ülkemizde en erken şubat sonu gibi satışa çıktı. Sizdeki monitör acaba bir önceki versiyonu olan G70A modeli olabilir mi? Eğer o model ise Samsung sitesinden firmware indirip 1008.1 versiyonuna flash bellek kullanarak güncelleyebilirsiniz. Ama G70B modeli ise Wifi'ye bağlayıp otomatik güncelleme yapabilirsiniz. Muhtemelen sorununuz çözülecektir.

• Ben de geçen ay vatan’dan aldığımda daha yeni satıyoruz biz de pek fazla bilmiyoruz bu ürünü demişlerdi.

30/01/2023 tarihinde amazondan almışım şimdi faturayı kontrol ettim. Model adı tam olarak LS28BG702EPXUF, Nvidia kontrol panelinden baktım G70B yazıyor, wifi'ye bağlı güncelleştirme yaptım ama yine de aynı problem devam ediyor. Özellikle pc'yi ilk açtığımda 10 kere arka arkaya açılıp kapanıyor. Monitörün menüsünden baktığımda mevcut sürüm 1504 yazıyor ve yeni güncelleştirme yok. Ne yapsam bilemedim..

Türkiyeye gelir gelmez almışsınız tebrik ederim :) Merakımdan soruyorum da, ne kadar almıştınız?

Yazılım güncellemesi yapın. Yanlış hatırlamıyorsam son sürüm 1444 numaralı sürüm olması gerekiyor.

Olmazsa sıfırlamayı deneyin. Umarım sorununuz çözülür.

15.239tl ye almışım o zaman. Yazılımınız güncel yazıyor. Sürüm 1504. Samsung ile iletişime geçeyim bakalım ne olacak. Buradan ilerleyişi anlatırım.

Varsa bir laptopunuzun çıkışından moitöre bağlayıp deneyin. Eğer sorun yok ise masaüstü pc'nin işletim sistemi ekran ayarlarından çözünürlük ve tazeleme hızına bakınız. Bu arada dövizin fırlamasına karşın sene başından beri tl fiyatı paralel seyretmiş.

• Ekran çözünürlüğü 3840x2160, yenileme hızı 144hz. Maalesef laptopum yok. Bugün sadece 1 kere yaptı saatlerdir oynuyorum hiç yapmadı. Biraz daha kullanıcam can sıkıcı bir durum haline gelirse göndericem garantiye bakalım.

Güzel fiyat, şuan güncelde fiyat 18.000 -19.000 civarı. İlginçtir uzun süre 15.000 seviyesinde satılmış daha yeni zam yemiş. Bu arada benim monitörde güncel yazılım versiyonu 1444 olarak görünüyor. Sizde nasıl 1504 anlayamadım. Güncellemeleri acaba bütün monitörlere aynı anda göndermiyorlar mı. Sizde ki daha güncel görünüyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.