Haklıymışsın Beast, Java desteği varmış gsmarena'da yazıyor. Ben HB'den bakmıştım, orada Java desteği yok yazıyor. Bir düzeltme de fiyat farkına yapabilirim 70TL, çünkü Bimeks taksitli fiyatını 570'e indirmiş.
İki soru var artık; - Şarjı yoğun ve normal kullanımda ne kadar gidiyor? - Telefonla konuşma sırasındaki görüşmeyi kaydetme var mı ? HB'ye göre 7603'de yok 5603'de var.
70 TL farkı düüşnürken yanında verilenlere de gözat bence. Mesela yanılmıyorsam M7603!ün yanında 4Gb hafıza kartı geliyor ki eninde sonunda ihtiyacın olur.
arkadaşlar yukarıda yazılanları okumuyorsunuz herhalde çoğunun cevabını verdim ama yinede yazayım telefonda java desteği var artı teli aldığımda turkcell den 1 aylık 100 mb internet hediye 1 aylığına 1 saat turcellilerie bedava video lu konuşma ayrıca 1 saat de 1 aylığına bedava televizyon izleme hediye geldi bunlarıda belirteyim internetten getjar a girdiğimde bir çoğu demo alan oyunlardan tele indirip yükledim kağıt gibi çalıştırıyor araba yarışı indirdim 1 mb tın üzerinde hemde 3d rahat bir şeklde açıp oynattı operamini ve ebuddy messengeri yükledim rahatlıkla çalıştırdı java desteği olmazsa bunları çalıştırabilirmi hiç telefonda ses kayıt özelliğide var 1 saat amr formatında kayıt yapabiliyorsunuz ayrıca radyodan mp3 formatında ses kaydıda yapıyor ama konuşurken ses kayıt özelliği göremedim şarz konusunda normal kullanımda 3 gün gideceğini sanıyorum telde 960 mah batarya var ha internete girerseniz video kayıt kamera gps yükses seste mp3 dinlemek dış hoparlörle işi değiştirecek şarzın en fazla bir gün gitmesini sağlayacaktır telin ekran ışığını en kısığa aldım daha fazla şarzı gitsin diye telin ekranı yinede mükemmel gözüküyor daha önce amoled ekranlı tel kullanmamış olanlar ekranı görünce farkı anlayacaklardır telde gps var ayarlar ordan telefon ayarları aşağıda gps ayarları var oraya girdinmi gps orda telde artı olarak wmv ve avi desteği var 720*480 30 fps de avi çözünürlüğünde video attım kağıt gibi oynattı yalnız video çeviriken codec ayarını mepeg4 yapmalısınız yoksa ses var görüntü yok 5603 e gelince kullanmadım ama kağıt üzerinde incelersek özellik olarak bunun yanına yaklaşamaz şarzı daha fazla gidebilir ama kamera ve video da bu daha üstün gerek dış gerek kulaklıkta seste bu daha iyi ekranda bu daha iyi bu artılar yanında 70 tl değil 170 tl dahi fazla olsa gözü kırpmadan verilir tabi bu benim düşüncem herkesin düşüncesi farklı birde bu telefon ekrandaki resimlerinde güzel gözükmüyor ama elinize alınca zarif bi tel olduğunu anlıcaksınız kasasıda sağlam oynama falan yok burda telin incelemesini yapmışlar ayrıca burdanda okuyup inceleyebilirsiniz burdaki telefon m7600 ama dediğim gibi sadece model ismi değişik ikiside aynı telefon http://www.ceplab.com/inceleme/samsung-m7600-beat-dj-incelemesi/
Teşekkürler zxcwv, teknik özelliklerine HB'den bakıp yazmıştım, onlara göre Java desteği de yok, görüşmenin ses kaydını da yapamıyor. Görünen o ki her ikisini de yanlış yazmışlar. Java'yı desteklediğini gsmarena'da gördüğümü yazmıştım Beast ve sen de teyid ettin. Görüşme ses kaydını da kontrol edip hatta denediğin için teşekkür ederim, aklımda soru işareti kalmadı gibi birşey (tek eksiği dahili modem olmaması tabii yine HB'ye göre :) )
NOT: Son mesajı sanırım mobile bir cihazdan yazdın ancak yazdığın Türkçe karakterler bozuluyor (Hem ie hem de firefox'ta) haberin olsun
Dahili modem olayına da ben cevap vereyim. Bildiğim kadarıyla gprs ile internete bağlanabilen her telefonda dahili modem olmak zorunda. Yani bu olmasa zaten gprs ile internete giremez ve sadece wap ile bağlanabilir diye biliyorum. Dahili modem olayı bir bakıma önemli çünkü herhangi bir yerden notebbok ile de internete girmeyi sağlayabilir.
Bu arada zxcwv ben bugün darty'e gittim almayı da düşünüyordum. Benim için sesli komut özelliği olmasa da gps bir ihtiyaç ancak bu son mesajlarını görmemiştim ve oradaki arkadaş telde gps yok dedi. Ben de menüleri şöyle bir taradım ancak bulamadım. Şimdi bir daha gittiğimde artık nereyede bakacağımı biliyorum en azından.
telefonla foruma msj atarken türkçe karakter hatası oloştu onon için silip pc den yazıyorum telefonda konuşurken ses kayıt özelliği var konuşma esnasında diğer tuşuna dokununca birinci seçenekte görüşme kaydet bölümü var oraya tıklayınca sgcp formatında biip biip uyarısı vermeden ses kaydı yapabiliyor telefonda ayrıca daha önce belirttiğimiz gibi ortam seslerini kaydetme özelliğide var
Selam, Telefonu aldım, alışma dönemindeyim. Gelen mesajlarda isim görünmüyor, sadece telefon numarası ve mesajın baş kısmı yazıyor. Mesajın içine girince de kimden kısmında yine sadece telefon numarası var. İsim görünebilmesi için bir ayarı var mı ? Numaradan göndereni tanımak mümkün değil. SIM'i taktıktan sonra telefonu kapatıp açtım ama yine de değişmedi. Eski mesajların da yeni gelen mesajların da gönderecisini rehberden bulup isim getiremiyor. Tek fark gelen mesajlarda numara +905.... şeklinde yazıyor, rehber de 5.. şeklinde. Aynı numara olmasına rağmen karşılaştıramıyor, eski telefonlarda bile böyle bir sorun olmadığından çözümü vardır diye düşünüyorum, yardım ederseniz memnun olurum. Son çare rehberdeki tüm numaraların başına +9 ekleyeceğim, tabii bu sorunu çözermi bilmiyorum. Mesajı göndereni ısrarla numarasından gösteriyorsa telefon yandım demektir.
İyi bayramlar
arkadaşım hayırlı olsun öncelikle aynı şeye bende baktım msjlarda ismi göstermiyor
Biraz uğraştırdı ama şu şekilde çözdüm; rehberdeki tüm kayıtlara tek tek girip önce düzenle sonra değişiklik yapmadan kaydet dediğimde artık mesaj kutusunda da arama kaydındaki gibi isimleri göstermeye başladı.
+9 eklemek sadece 05.. şeklinde olanları düzeltti önceden +9 olan kayıtlar da sorun devam ediyordu. SIM'den telefona alınca da çözülmedi, telefona aldıktan sonra bir değişiklik yapıp kayıt edince düzeldi.
Sanırım telefon kendi üzerinden "kaydet" işlemi olmadan rehberdekinin adını göremiyor. Tek tek girmektense SIM'den telefona toplu (taşı/kopyala) atınca belki yine olur ama denemedim, çok uğraşmamak için önce bunu deneyebilirsiniz ;)
Teşkkürler @zxcwv, ancak bu telefonun pek esamesi okunmuyor forumda :S, sorun yaşayınca küçük bir topluluk olacağız destek az olur ama bir yandan iyi e250 gibi herkesin elinde olmayacak demektir :)
Bu cihazı dün Adana Media Markt'ta inceledim, siyah rengi gerçekten çok hoş... Fotoğraftakilerle pek benzemiyor, çok daha şık Güçlü adaylarım arasında fakat biraz daha beklemekte fayda var, cihazlarda üretimden gelen bir hata varsa ortaya çıkmasını beklemek en doğrusu
Artık eskisi gibi değil eskiden telefon çeşitleri çok azdı yeni bir telefon çıkınca telefonu alanlar yorum yapanlar çok olurdu forumda ilerlerdi şimdi telefon çeşitleri o kadar arttıki telefoncular dahi bir çok modelden haberi yok şimdi çoğu kişi yeni çıkan telefon modellerinin belli başlı olanlarına baktığından forumda belli başlı telefon topikleri ilerliyor diğer topikler olduğu yerde sayıyor bu arada daha önce belirttiğim gibi bu telefon fotolarda güzel gözükmüyor bizzat elinize alıp incelediğinizde o zaman çok farklı bi telefon olduğunu belli ediyor bende mavi rengi var mükemmel ama zevkler renkler tartışılmaz tabii yine ben teli kendi vermiş olduğu naylonumsu orjinal kılıfla kullanıyordum telefon çok kaba gözüküyordu ve hiçte çekici gözüküyordu şimdi kılıfı kaldırıp attım telefon ancak adama benzedi bu arada operaminiyle yazıyorum kendi tarayıcısıyla yazdığımda harf hataları çok çıkıyor
Selam, Telefonla konuşurken benim tarafımda değil ama karşı tarafın duyabildiği bir yankı var. Konuştuğunda kendi sesini de bir kez daha duyuyor ve benim sesim haricinde dış ortam sesini de fazlaca iletiyor. Mikrofonu sanırım gereksiz hassas, bu yüzden dış sesleri ve hatta belki de kulaklıktan gelen sesi alarak eko yapmasına neden oluyor.
Yankı sorunu yaşayanınız var mı? Kitapçığında mikrofon ayarını bulamadım, belki onu kısabilsem yankıyı azaltabilirim. Şu haliyle karşı taraf için çok rahatsız edici oluyor.
bende öyle bir sorun yok karşı tarafın sesinide gayet yüksek ve net alıyorum birde konuşma esnasında sesi kısmak için yandaki ses yükseltip alçaltma tuşunu kullanabilirsiniz
Arkadaşlar bir sitede bu yoruma rasladım.bu durum ile karşılaşan var mı acaba? ""Tuş kilidinin ciddi bir problemi daha var. Telefonu kilitlediğinizde saat kaç ise, kilidi açana kadar donuyor ve açmadan saati öğrenmeniz mümkün olmuyor. Kilitliyken çağrı reddetme tuşuna basarak bu durumu aşabiliyorsunuz. Bu durum bir işletim sistemi hatası ve Samsung’un gözünden kaçmış olması bizi şaşırttı. ""
quote:
Orijinalden alıntı: zxcwv
bende öyle bir sorun yok karşı tarafın sesinide gayet yüksek ve net alıyorum birde konuşma esnasında sesi kısmak için yandaki ses yükseltip alçaltma tuşunu kullanabilirsiniz
Karşı tarafın sesini duymada ya da yandan sesi ayarlamada sıkıntı ben de yok, sorun dediğim gibi karşı taraf benimle konuşurken onun duyduğu yüksek dış ses ve kendi sesinin ekosu. Konuştuklarına sorabilirsin ancak, ben de söylenene kadar bilmiyordum, telefonları değişip konuşunca farkedebildim. Görülen o ki kulaklığın seviyesini ayarlama var ama mikrofonun yok sanırım.
arkadaşlar bu telefon için full olan bir navigasyon programı bulabilen var mı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: sceptic
quote:
Orijinalden alıntı: zxcwv
Karşı tarafın sesini duymada ya da yandan sesi ayarlamada sıkıntı ben de yok, sorun dediğim gibi karşı taraf benimle konuşurken onun duyduğu yüksek dış ses ve kendi sesinin ekosu. Konuştuklarına sorabilirsin ancak, ben de söylenene kadar bilmiyordum, telefonları değişip konuşunca farkedebildim. Görülen o ki kulaklığın seviyesini ayarlama var ama mikrofonun yok sanırım.
arkadaşım dediğin gibi yaptım öyle bir problem yok arkadaşta samsung vardı aradım dedim sesim nasıl geliyor boğukluk varmı falan deyince sesin gayet iyi ve net geliyor dedi artı hoparlörle konuşurken telin sesini yandaki tuşlarla kısıp artırabiliyorsun
arkadaslar bende tel yenı aldım. yanlız dıkkatımı bısey cektı bende bundan once nokıa 1112 modelı vardı ona bakarak soyluyorum onun ful cektıgı yerlerden bu %30 cekıyor acaba sızde bunu deneyebılırmısınız.
quote:
Orijinalden alıntı: pento
arkadaslar bende tel yenı aldım. yanlız dıkkatımı bısey cektı bende bundan once nokıa 1112 modelı vardı ona bakarak soyluyorum onun ful cektıgı yerlerden bu %30 cekıyor acaba sızde bunu deneyebılırmısınız.
arkadaşım bende 1112 modeli olmadığından öyle bi kıyaslama yapamıyorum telefondan telefona çekme konusunda fark olabilir ama ben telin çekimi konusunda problem yaşamadım bazen full çektiği oluyor bazen çekim oranı düşüyor bu telin operatör bazına yakınlığı ve uzaklığından kaynaklanıyor birde kapalı ortamlarda vadi tapanlarında sinyaller daha az olacağından telefonun çekim gücüde düşecektir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme