Şimdi Ara

Samsung Maldives Inverter -en çok satan klima- kullanan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metin-22

Çok teşekkür ederim zaman ayırdığıp attığınız için

Rica ederim. Söylediğim gibi klima işini iyi araştırmakta fayda var. Ama forumda son zamanlarda görüyorum insanlarda takıntı haline gelen bir şeye dönüştü bu araştırma işi. Bazı arkadaşlar okadar çok araştırıyorlarki aylar geçiyor ve adım atamıyorlar. Tabiki maddiyat önemli ama alıp kurtulup aklınızdan atmanız da önemli.

Klima tavsiyesi konusunda bakıyorum neler neler tartışılmış birsürü bilimsel makale sıralamalar karman çorman yazılanlar, birisi tavsiye istese ya da dur bi okuyayım dese çıkamaz işin içinden. Tabiki bunlar da tartışılsın ama Son kullanıcı için bunların hiçbirisi mühim değil.

Fiyatı-sessizliği-dayanıklılığı-performansı-servisi bunlar önemli.

Yanlış yönlendirmek istemem söylediğim gibi okuyanları bana düzgün mal gelir bir arkadaş alır aletin fabrika üretimi hatası kartı fanı bozuk çıkar. Yaptırmaya çalışır bulunduğu yerdeki servis ilgisiz çıkar (samsungta yaygın malesef) bu yüzden aylarca parasıyla rezil olur. O adam için o marka o dakika bitmiştir. Başka birisi alır senelerce sorun yaşamaz makine iyi çıkmıştır servisle yüzgöz olmamıştır o adam için o makine önerilecek makinedir. Ben şimdilik ikinci kısımdayım. Ama bir sorun yaşarsam burada belirtirim.

Bir de ille de pahalı model öneren arkadaşlara; malesef herkesin bütçesi uygun değil. Gerçekten o fiyatlara çıkamayan ya da çıkabilecek durumda olup da çıkmak istemeyen ama inverter isteyen kişiler var. Onlara ille de mitsubishi al ille de daikin al diyemezsiniz. Adam zaten gözünü karartıp 1500lük bişeye bakıyorsa adama 2500lük model öneremezsiniz. 1500lük ayarda bişey önerebilirsiniz. Zira 1000tllik fark elektrik tüketimiyle 10 senede çıkabilecek bir fark değil.

• rebanuba R kullanıcısına yanıt
    Klima araştırması sadece okuyarak olmuyor biraz da sormak gerekiyor hem bu forum sadece okumak değil sormak içinde var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

quote:

Orijinalden alıntı: metin-22

Çok teşekkür ederim zaman ayırdığıp attığınız için

Rica ederim. Söylediğim gibi klima işini iyi araştırmakta fayda var. Ama forumda son zamanlarda görüyorum insanlarda takıntı haline gelen bir şeye dönüştü bu araştırma işi. Bazı arkadaşlar okadar çok araştırıyorlarki aylar geçiyor ve adım atamıyorlar. Tabiki maddiyat önemli ama alıp kurtulup aklınızdan atmanız da önemli.

Klima tavsiyesi konusunda bakıyorum neler neler tartışılmış birsürü bilimsel makale sıralamalar karman çorman yazılanlar, birisi tavsiye istese ya da dur bi okuyayım dese çıkamaz işin içinden. Tabiki bunlar da tartışılsın ama Son kullanıcı için bunların hiçbirisi mühim değil.

Fiyatı-sessizliği-dayanıklılığı-performansı-servisi bunlar önemli.

Yanlış yönlendirmek istemem söylediğim gibi okuyanları bana düzgün mal gelir bir arkadaş alır aletin fabrika üretimi hatası kartı fanı bozuk çıkar. Yaptırmaya çalışır bulunduğu yerdeki servis ilgisiz çıkar (samsungta yaygın malesef) bu yüzden aylarca parasıyla rezil olur. O adam için o marka o dakika bitmiştir. Başka birisi alır senelerce sorun yaşamaz makine iyi çıkmıştır servisle yüzgöz olmamıştır o adam için o makine önerilecek makinedir. Ben şimdilik ikinci kısımdayım. Ama bir sorun yaşarsam burada belirtirim.

Bir de ille de pahalı model öneren arkadaşlara; malesef herkesin bütçesi uygun değil. Gerçekten o fiyatlara çıkamayan ya da çıkabilecek durumda olup da çıkmak istemeyen ama inverter isteyen kişiler var. Onlara ille de mitsubishi al ille de daikin al diyemezsiniz. Adam zaten gözünü karartıp 1500lük bişeye bakıyorsa adama 2500lük model öneremezsiniz. 1500lük ayarda bişey önerebilirsiniz. Zira 1000tllik fark elektrik tüketimiyle 10 senede çıkabilecek bir fark değil.

şöyle bir hesap yapalım.

ben oldukça pik dereceler dklima kullnıyorum yazın 24ten yukarı çıkmam kışın ise 27-28 derecelerde kullnırım.

bir inverter klimam var sizin gruptan 9000 btu yazın saatte 450-500 watt tüketiyor. diğer kaliteli inverter ise 12000 lik olduğu halde saatte 220-250 watt tüketiyor.

ısıtamada ise havanın sertlik durumuna göre giriş seviyesi inverter 600-650 wattan aşağı tüketmezken yine bir 9luk orta kalite inverter cihazım oturma odasına taş çatlasa 300-350 watt tüketiyor aynı sertlikteki havalarda.

ortalama alsak bu 2 9 luk klimayı 250 watt desek. çarpalım 250x24=6 kw yapar yanlışmıyım. 30 günle çarparsak 180kw yapar doğrumu.

en az net elektrik fiyatı (ilginç ya geçen yıl 400 tl biliyordum şuan bir faturay baktım 360 tl ye geliyor kw saati) çarpalım

180x360=65 tl yapar. kendi kullnımımı için artsı olur eksisi olmaz. 1 yılla çarpalım 65x12= 780 tl yapar.

yapın bakalım hesab 10 yıldamı çıkartır bu farkı. nerede şimdi dediğinzi akademik yazılar vs diğer topikte.

ayrıca orada herkeze herkez istediği bütçeye göre ürün öneriyorken. siz bir tane yazımı bulmazsınız ille daikin al me al dediğim. Allah korusun samsung un şanslılarındansınzı şu görüntüde birde @ersen_ arkadaş gibi denk gelseniz. unutmayın şunuda tetikte olun cihazların vana bağlantılarında üretim hatası sorunlar va dikkatli olun.

• mutu07 M kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın. Odanızın m2 kaç acaba?

• 9köy kullanıcısına yanıt
    Vana konusundaki uyarınız için teşekkür ederim. Öncelikle benim eleştirim direk size değil. Klima genel bölümünde yapılan tartışmalara yönelikti. Alakasız tartışmaları klima tavsiyesi konusunda son 20 sayfaya baksanız görebilirsiniz. Klima fabrikası mı satın alıyoruz yoksa klimanın kendisini mi belli değil. Herkes bir markaya gönül koymuş resmen cep telefonu fanları gibi ortalıkta tartışıp duruyorlar alakasız konularda.

Diğer konuya gelince birincisi iki orta kalite inverter klima arasında sizin örneğinizde belirttiğiniz tüketim farklarının olabileceğini aklım almıyor. Aynı şartlarda aynı test koşullarında aynı büyüklükte odalarda yapılan testler sonucu atıyorum iki 12.000lik inverter klima arasında bukadar uçurum tüketim farkları olabileceğine aklım yatmıyor.

Zira buna belki benim bilgisizliğim diyebilirsiniz (ben klimacı değilim hayatım klimalar etrafında dönmüyor satıcı da değilim), belki de araştırmamışsınız bilmiyorsunuz diyebilirsiniz ama 1500tllik 12.000 inverter klima ile 2500 tllik 12.000lik inverter klima arasında ki fark 1 senede elektrik faturası olarak çıksaydı emin olun kimse 1500tllik 12.000lik inverter klimayı almazdı. Yaptığınız hesabı bir gözden geçirirseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bir senede 1000tl fark demek 10 senede pahalı olan inverterin 9.000tl tasarruf yapması demek. Sizce de bu hesapta bir yanlışlık yok mudur

Birincisi çoğu çalışan evli çiftlerin evinde klimalar ortalama 10 saat çalışırlar. İkincisi bu insanlar çoğu zaman haftasonları evlerinde oturmazlar. Üçüncüsü eve takılan bir klima Antalya gibi bir şehirde eğer evde yaşayanlar aşırı sıcaklık bağımlısı değilse eylül-ekim-nisan-mayıs dönemlerinde neredeyse hiç çalışmazlar.

Gece gece yapacağımız bu hesap sonucu günde 10 saatten ayda 300 saat yılda da 8 aydan 2400 saat tüketim gerçekleştirir klima. Bana gelen faturaya göre de kdv dahil net kw fiyatı 0.360tl görünüyor. Bana göre (bilgisiz olabilirim) iki 12000lik inverter klima arasında aynı test şartlarında saatte 250watt fark çıkmamalı. Çok daha az olmalı. 150watt desek farka Bunu da 2400 ile çarparsak;

0.360x0.150x2400=129 tl fark çıkar yılda. Bu hesap benim aklıma yatar. Çünkü normal bir kullanıcının tüketimleri bu şekildedir. Ama ben klimayı dükkana alıyorum ya da eve alıcam ama bir yıl boyunca hiç kontak kapatmıcam diyorsanız zaten aldığınız makine üçüncü ayda bozulur büyük ihtimalle

Benim hesabıma göre de 1000tllik fark aşağı yukarı 8 senede falan çıkarki ben 10 senede bir zaten klimamı değiştiriyorum. O aradaki 1000tl bütçeyi de nasıl değerlendirirseniz değerlendirirsiniz artık. İster yan odaya ayrı bir klima ister 10 sene sonraki klimanın parasına peşinat

Hesabımda bilgisizliğimden kaynaklanan yanlışlar olabilir. Ama söylediğim gibi ben klimamı 365 gün boyunca hiç kapatmadan kullananlardan değilim. Bizim evde klima kullanımı 10 saati geçmez. Haftasonları evde durmayız. Bayramlar seyranları saymıyorum. Yılda 4-5 ay klimayı hiç açmayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 4 Mart 2014; 1:01:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kedoxs

Teşekkür ederim odanın boyutları 4.50m x 4m aşağı yukarı 18m2.
  • quote:

quote:

Peki sizce bu klima 28 m2 oda da iş görür mü? Küçük mü gelir. Aşırı soğutmasını beklemiyorum. Yeni doğacak bebek olduğundan 26-27 derecede tutmak için. Zaten normal hali 31-32 derece oluyor odanın. Uzun süredir takibimde ama hala neticelendiremedim :) Yılda 30-50 gün arası sadece soğutmada kullanacağım.
  • quote:

quote:

quote:

Peki sizce bu klima 28 m2 oda da iş görür mü? Küçük mü gelir. Aşırı soğutmasını beklemiyorum. Yeni doğacak bebek olduğundan 26-27 derecede tutmak için. Zaten normal hali 31-32 derece oluyor odanın. Uzun süredir takibimde ama hala neticelendiremedim :) Yılda 30-50 gün arası sadece soğutmada kullanacağım.

quote:

Merhabalar. Mümkünse bir öneride ben alayım. 28 m2 odam için bie klima arıyorum. İnventer mı düz mü karar veremedim. Bir kaç yıl sadece yazları 1 ay soğutma amaçlı kullanılacak. Isıtmada kullanılmayacak. Yazın 1 ayı memlekete gittiğim için inventer alıp elektrikten kar edeyim desem 10 sene sürer heralde amorti etmesi. Yazın salonun sıcaklığı max 32 dereceye çıkıyor. Öğleden sonra 4 gibi güneş görüyor. Sıcaklığı 26 derecede tutmak istiyorum. Çok soğutma niyetim yok küçük bebek var. Samsung maldives 12000 lik düşünüyorum ama yeterli gelir mi bilmiyorum. Servis sıkıntısıda varmış.

Bütçem öncelikli 1500 ama ikna olursam 2500 e kadar çıkabilirim. Üst komşum daikin 12.000 btu luk almış ve çok çok memnundu.

Siz ne önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler...

Bu şekilde de sormuşsunuz genel konuda. Isıtma için de kullanmak istiyorum deseydiniz yetmez ya da yetmeyebilir ve sürekli tam güçte çalışacağı için de odanın büyüklüğünden dolayı cihaz kendisini kısmayacağı için elektrik sarfiyatı fazla olur diyebilirdim.

Ama ağırlıklı soğutma için kullanılacaksa bence yeter 12.000lik inverter bir cihaz. Söylediğiniz derecelere de bence rahatlıkla indirecektir odanızı. Bildiğiniz gibi klimalar soğutmada daha başarılı çalışıyorlar. Eğer makineyi kısa süre kullanacaksanız zaten söylediğiniz gibi aşırı yüksek fiyatlı inverter cihazlara yönelmenize gerek yok.

Yine de klima önerisi konusunda genel konuda sorarsanız size daha iyi yardımcı olacaklardır. Benim önerim taktıracağınız yerdeki servisleri iyi araştırmanız (dünyanın en iyi cihazını da taktırsanız servis olmadıktan sonra bir işe yaramaz o makine) ve ona göre uygun fiyatlı inverterlerden birisini almanız. Bu airfel olur samsung olur ya da başka bir marka olur onu genel konuda da sorabilirsiniz. Ben airfelle samsung arasında kalıp hem fiyattan dolayı hem de airfellerde alüminyum boru olmasından dolayı samsung almıştım.

Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem samsungtan ağzı yananlar olabilir klima konusunda ama bunu genele yansıtmak yanlış bence ben sorun yaşamadım çünkü. Ama ileride yaşarsam burdan belirtirim.

• quote:

Vana konusundaki uyarınız için teşekkür ederim. Öncelikle benim eleştirim direk size değil. Klima genel bölümünde yapılan tartışmalara yönelikti. Alakasız tartışmaları klima tavsiyesi konusunda son 20 sayfaya baksanız görebilirsiniz. Klima fabrikası mı satın alıyoruz yoksa klimanın kendisini mi belli değil. Herkes bir markaya gönül koymuş resmen cep telefonu fanları gibi ortalıkta tartışıp duruyorlar alakasız konularda.

Diğer konuya gelince birincisi iki orta kalite inverter klima arasında sizin örneğinizde belirttiğiniz tüketim farklarının olabileceğini aklım almıyor. Aynı şartlarda aynı test koşullarında aynı büyüklükte odalarda yapılan testler sonucu atıyorum iki 12.000lik inverter klima arasında bukadar uçurum tüketim farkları olabileceğine aklım yatmıyor.

Zira buna belki benim bilgisizliğim diyebilirsiniz (ben klimacı değilim hayatım klimalar etrafında dönmüyor satıcı da değilim), belki de araştırmamışsınız bilmiyorsunuz diyebilirsiniz ama 1500tllik 12.000 inverter klima ile 2500 tllik 12.000lik inverter klima arasında ki fark 1 senede elektrik faturası olarak çıksaydı emin olun kimse 1500tllik 12.000lik inverter klimayı almazdı. Yaptığınız hesabı bir gözden geçirirseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bir senede 1000tl fark demek 10 senede pahalı olan inverterin 9.000tl tasarruf yapması demek. Sizce de bu hesapta bir yanlışlık yok mudur

Birincisi çoğu çalışan evli çiftlerin evinde klimalar ortalama 10 saat çalışırlar. İkincisi bu insanlar çoğu zaman haftasonları evlerinde oturmazlar. Üçüncüsü eve takılan bir klima Antalya gibi bir şehirde eğer evde yaşayanlar aşırı sıcaklık bağımlısı değilse eylül-ekim-nisan-mayıs dönemlerinde neredeyse hiç çalışmazlar.

Gece gece yapacağımız bu hesap sonucu günde 10 saatten ayda 300 saat yılda da 8 aydan 2400 saat tüketim gerçekleştirir klima. Bana gelen faturaya göre de kdv dahil net kw fiyatı 0.360tl görünüyor. Bana göre (bilgisiz olabilirim) iki 12000lik inverter klima arasında aynı test şartlarında saatte 250watt fark çıkmamalı. Çok daha az olmalı. 150watt desek farka Bunu da 2400 ile çarparsak;

0.360x0.150x2400=129 tl fark çıkar yılda. Bu hesap benim aklıma yatar. Çünkü normal bir kullanıcının tüketimleri bu şekildedir. Ama ben klimayı dükkana alıyorum ya da eve alıcam ama bir yıl boyunca hiç kontak kapatmıcam diyorsanız zaten aldığınız makine üçüncü ayda bozulur büyük ihtimalle

Benim hesabıma göre de 1000tllik fark aşağı yukarı 8 senede falan çıkarki ben 10 senede bir zaten klimamı değiştiriyorum. O aradaki 1000tl bütçeyi de nasıl değerlendirirseniz değerlendirirsiniz artık. İster yan odaya ayrı bir klima ister 10 sene sonraki klimanın parasına peşinat

Hesabımda bilgisizliğimden kaynaklanan yanlışlar olabilir. Ama söylediğim gibi ben klimamı 365 gün boyunca hiç kapatmadan kullananlardan değilim. Bizim evde klima kullanımı 10 saati geçmez. Haftasonları evde durmayız. Bayramlar seyranları saymıyorum. Yılda 4-5 ay klimayı hiç açmayız.

vana konusunda rica ederim diyeyim bende.. dikkatli olun en ufak bir soğutma ısıtma durumunda eksiklik sezerseniz klimanın gazı yüksek derecede eksilmiş demektir kompresörünüz gidebilir.

eleştiri durumunuza gelirsek .. ama bana ama diğerlerine desenizde sonuçta orada bir emek varsa dememenizi tercih ederim pektabi. kendimden pay biçiyorum inanın bende çok emek harcıyorum ve ençok yazanalrdan birisiyim. tabi amacım sizle tartışmakta değil onuda belirtmiş olayım. ilk yazımıda bu yüzden yazmadım... tamamen kendi ölçümlerime dayanarak yazmış olduğum yazılardan biriydi.

siz ilk yazınızda fanatiklikten bahsetmemişsiniz. fanatiklik bu yazınızda var..
    fanatikliğe bende karşıyım tabiki.. adam vestel alıyor daikinle me ile aynı diyor burdakilere inanmayınız diyor.. zaman zaman cevaplasakta bu tür mesajlar mühim değil. ne adamlar görüyoruz forumda çünkü.

ayrca ben telefon fanatikliğinide anlamıyorum ondan daha beteri araba fan klüplerinide. yahu biri açmış bir konu ordan yazışın her modeline kulüp açymay konu açmaya ne gerek var aynı marka araçların. amaç yardımlaşmaksa. bu konuda haklısınız klima kullanalardada var bu durum adam tutup bilmem ne klimaları klübü kuruyor. peşinden diğeride kendi kullandığı markayı yüceltmek için kulüp kuruyor sanki madalya takıcaklar ona:)

ama klimalrın sıralanmasını vs arasanı zbulmayacağınız bilgileri beğenmemenizede şaştım doğrusu.

yine son mesajınıza göre fabrika kurma vs teknolojik konulara gelirsek kimsenin fabrika kurduğuda yok sadece merakımızdan dolayı bir çok şeyi inceliyoruz bir kaç kişi. hiçte alaksız durumlar değil dikkatli incelerseniz. bu durumlardan çok yararlanan arkadaşlarımızda var siz beğenmesenizde.
    burada alakasız vs demeniz şık değil haliyle cevap ihtiyacı doğuyor. yazdığınız yazıyı kontrol ederseniz baya suçlayıcılık seziliyor.

yine bir yazınızda yok iyiki 700 tl faza vermedim vs gibisinden. e canım vermezsiniz ama sizinde yazdıklarınız bşr tür fanatizme giriyor. sonradan kendinizde farkında olmuşsunuz 1 aylık deneme durumunda olduğunuzun.

gelelim kullanım durumlarına tüketim farklarına. ben ilk başta kendi kullanımıma göre hesap yaptığımı belirttim.
    (inverter klima en başta devamlı çalıtırmak için alınır korkmayın bozulmaz dükkanada taksanız 3 ayda çöp olmaz. çalışmakla bozulsaydı benim ME çoktan bozulurdu gereğinden büyük alanda yıllardır çalıştığı halde..)

ayrıca tabiki herkezin çalıştırma şartları ile sizin şartlarınız bir olamaz. herkezde antalyada yaşayamaz burada öneride bulunan bir çok arakdaşın klimasıda kolay kolay kapanmaz. o açıdan sizin yazdıklarınız kıstas değil. baştan belirtseydiniz sorun olmazdı. zira bizker inverter klimanın 24 saat çalışmasından yanayız.

normalde arkadaşlar 8-10 saat çalışmaya inverter önermiyorlar bile. ama ben şahsen öneririm. sebebine gelirsek
    http://www.youtube.com/user/9village bu linkteki ilk videolara bakarsanız görürsünüzki. klimanın kendisini nasıl kıstığını.

bu testin aynısını sizde yapabilirsiniz. klimalarınız fişli olarak çalışıyorsa. çok rahat görebilrisiniz inverterlerle panasonicin tüketimini.

şunuda söyleyeyim 10 senede ölmez kalite klima panasonic klimanız çok rahat diğerlerini öldürebilir. vakumu nizami yapıldıysa vs. forumda 15 yıllık klimaları olan arkdaşlar var benim 2 klimam 7 yılı geçti maşa Allah süphan Allah diyeyim. kendi nazarım değmesin.
    tüketim değerlerimde 12lik kalite inverter kalite olmayan 9000lik inverterden daha az harcıyor diyorum yanlış değil okuduğunuz. demiyorumki iki 12000 likle arasındaki fark 9000 likle arasındaki kalite farkını belirtiyorum.

karşılaştırdığım 2 adet 9000 lik klima ile aralarındaki fark %50 bunuda belirttim.

ben yıllardır yazıyorum bu yazıları. ve kendi kullanımıma göre örnek veriyorum zamanım olsa hızlı yazabilsem çok daha fazla örneklerle faydalı olmak isterim forumdaşlara.. faydalı olduğumu bilmesemde hiç yazmam buna inanın.

yanlız bazen samimi olmak gerekirse yorulunca bende diyorum kendime yahu sanki yarışmı yapıyorum ne gerek var anlamayan insanlarla uğraşmaya bir süre uzaklaşıyorum ama hastalık olmuş yazıyoruz sonra gene ne bileyim işte.

yapmış olduğum hesaplarda tamamen doğrudur tekrar hesap yapmama gerek yok. bu yazıları zaten herkez değerlendirsin kendine göre istediğini seçsin diye yazıyoruz. herkez kendi doktorudur derler ya bir şekilde. ama kimsede kendi kulnımını dikte etmemeli gerek yok vs dememeli tavsiye bölümünde ma junior arkadaş yazmış kalite bir klimanın içndeki kontrol kartlarını.

siz samsung alırsınız öteki vestel şu bu. ama maldan fayda görmeyince 1 tl yede yanar insan. bzende sizinde dediğiniz gibi kalite malında içine kibrit suyu döken servise denk gelince o malda çöp olur. ma herşeyde aynı olcak değil tabiki. bizler daha çok toplamda olan sorunları belirtiyoruz.

• 9köy kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim. Benim yine söylüyorum nacizane fikrim klima genel tavsiye bölümünde o ayrıntılı tartışmaların yanında klima tavsiyesi isteyen arkadaşların mesajlarının dikkat çekmemesiydi. Bana göre son kullanıcı fikir sorup marka model sorup gidiyor. Tabiki alüminyum borumu gerçek inverter mi performansı nasıl malzeme kalitesi nasıl tüketimi nasıl bunlar tartışılması elzem konular.

Fanatiklik konusunda hemfikiriz o konuda da sıkıntı yok.

Yalnız sizin gibi bilgili arkadaşların bence 3.000tllik 12.000lik inverter klima ile 1500tllik 12.000lik inverter klima arasındaki aynı test koşullarında (dış sıcaklık-iç sıcaklık-mekan büyüklüğü-v.b) gerçekleşen tüketim farklarını ayrıntılı bir konu açarak incelemesinde fayda var. Emin olun böyle bir konu ama gerçek değerlerle kanıtlanmış verilerle incelenebilse yine söylüyorum kimse gidip 1500tllik 12.000lik inverter klimayı almaz.

Okadar yüksek elektrik tüketim farkları mevcutsa eğer herkes borç harç 2500-3000tllik 12.000liklerden alır. Ama kimler alır söylediğim gibi, sizin de söylediğiniz gibi neredeyse 24 saat hiç cihazı kapatmayan, evden fazla ayrılmayan, tüm sene boyunca cihazı çalıştıran, stabil bir ortam sıcaklığında yaşamayı seven arkadaşlar pahalı klimaların önünde sıra olur.Düz klima alanların da intihar etmesi gerekir bu durumda zira nereden baksanız ortalama bir kullanıcı her sene 500-1000tl arasında zarar etmektedir tüketim olarak. Ki bu bence muazzam bir farktır.

Benim gibi klimayı günde 10 saatten fazla kullanmayan haftasonları evde fazla durmayan bayramda tatilde sürekli gezen antalya gibi ılıman iklimde yaşayan yılda 7-8 ay klima kullanan kişilerin ise yine bana göre pahalı inverter klimaları sadece elektrik tüketimi biraz daha az diye almalarına gerek yok. Ha şu denir pahalı klimalarda daha çok özellik var, daha kaliteli, malzemesi daha sağlam, dizaynı daha güzel, daha güven verici, ona birşey demem kişisel tercihtir.

Yine söylüyorum bence imkan olsa da bilgili bir arkadaş aynı test koşullarında arasında 1000-1500tl olan iki inverter klimayı tüketim olarak test etse. Atıyorum aynı test koşullarında arada 150 watt tüketim farkı mı var. Bunu da mesela günlük 10 saat-15 saat-20 saat tüketimden yıllık tüketime ayrı ayrı hesaplasak basit zaten. Böylece yoğun-orta-hafif kullanıcıların ilk ödedikleri ekstra 1000-1500tllik farkı kaç senede çıkarabileceklerini hesaplasak.Bu konuyu da yönetici arkadaşlar üst başlık yapsa.

Klima bölümündeki en faydalı konu olur desem yalan söylemiş olmam. Zira kullanıcıların buna ihtiyacı var. Kimse de gidip hala ucuz inverter mi pahalı inverter mi yoksa düz modeli mi alayım diye soru sormaz böylece. Çünkü herkesin aklında ortalama bir kullanıcının aradaki fiyatı (1500tllere varan) 10 senede çıkaramayacağı yönünde bir bilgi oturmuş durumda.

Benim ilk yaptığım hesaplar doğruysa eğer bana göre ben uygun fiyatlı inverter almakla (samsung olur airfel olur) doğru kararı vermiş gibi görünüyorum zira söylediğim gibi sürekli kullandığım cihazları (beyaz eşya) 10 senede bir değiştirmeye özen gösteriyorum. Çünkü sürekli yeni modeller çıkıyor ve makineler gerçekten değişiyor nereye kadar gider bu değişim bilinmez.

Klimayı fazla kullanmadığım için de pahalı modele vereceğim fiyatı aşağı yukarı 8-9 senede çıkarabilecek gibi görünüyorum. Bunu da büyük odamda Mitsubishi Heavy 18.000 inverter kullanan birisi olarak söylüyorum

Eğer bana benzeyen klimasını tam gün kullanmayan arkadaşlar varsa sağlamlığı ve sorunsuzluğu kanıtlanmış uygun fiyatlı inverterlere yönelebilirler bence. Aradaki fiyat farkıyla ikinci bir inverter klima da ayrı bir odaya alınabilir. Ya da söylediğim gibi başka bir ihtiyaç görülür. 10 sene sonraki yeni klimanıza peşinat da yapılabilir..

quote:

Örnek hesaplama: İki ucuz ve pahalı 12.000lik inverter arasında 150 watt fark var diyelim;

Kw fiyatı--------------------------0.360tl
    Aradaki tüketim farkı---------------0.150kw
    Kullanım saati----------------------Günlük 10saat-Yıllık 6ay=Toplam 1800 saat tüketim

Yıllık tüketim farkı------------------0.360x0.150x1800=97.2tl

quote:

Örnek hesaplama: İki ucuz ve pahalı 12.000lik inverter arasında 150 watt fark var diyelim;

Kullanım saati----------------------Günlük 10saat-Yıllık 8ay=Toplam 2400 saat tüketim

Yıllık tüketim farkı------------------0.360x0.150x2400=129.6tl

quote:

Kullanım saati----------------------Günlük 15saat-Yıllık 8ay=Toplam 3600 saat tüketim

Yıllık tüketim farkı------------------0.360x0.150x3600=194.4tl

quote:

Kullanım saati----------------------Günlük 24saat-Yıllık 8ay=Toplam 5760 saat tüketim

Yıllık tüketim farkı------------------0.360x0.150x5760=311.04tl

Buna benzer bir hesaplama birisi tarafından gerçekten testlerle kanıtlanır gerçek hayata uygulanır ve üst konu olarak açılırsa çok iyi olur.

• yazınızı okudum ve bir video çektim yüklüyorum şuan.

ucuz klima 9000 btu çalıştığı alan 10m2 mutfakta çalışıyor. 2taraflı izolasyonlu alan arasında.

pahalı klimanın çalıştığı alan 16m2 odada çaışıyor üflediği alanın karşısı komşunun evinin salonuna denk geliyor yanan soba kalorifer vs yok duvar buz gibi.

video yüklenince linki ekleyeceğim iki klimayıda 30 derecede denedim 10m2 ile 16m2 farkını mutfağın kapısını hafif açarak sağlamay çalıştım. haksızlı olmasın diye odayıda çok az açtım.

bu ölçümler oldukça zor ben bunu yapabildim. ama önceden mutfaktaki klimayı odada 2 yıl kullndığımdan tüketimlerini çok iyi biliyorum. bu klimalrı normal 26-27 derecelerde çalıştırsak dahi arada 250 watt fark oluşuyor. üstelik derece düşürdükçe basit olan klima inanın daha fazla tüketiyor şuan en yüksek derecelerde çeksemde.

daikin 325 watlara düşsede zibro gene 600-700 lerde dolaşıyor dün yazdığım gibi.
    @mutu07

• Döktürün bakayım takipteyimmmm..

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Döktürün bakayım takipteyimmmm..

naber len kıl.. duyduğum agöre samsung ve banYAK satmaya başlamışsın. elit oldun bu aralar
  • arkada?lar video çok uzun oldu?undan yüklenmedi.

Samsung Maldives Inverter -en çok satan klima- kullanan var mı?

hesap do?rulama istiyor youtube daha önce 2 adet hesap hakkymy doldurdu?umdan numaramy kabul etmiyor.

Samsung Maldives Inverter -en çok satan klima- kullanan var mı?

videoyu kysaltmam mümkün de?il montajlamaktan anlamam zaten bunu yapmakta istemem bana bir telefon no lazym uyumadan. kyl birol verimmi len numarany?

kysa süreli?in epm ?ykkymy açtym pc açyk kalycak sabah kadar video kayyp olmamasy için numara aranyyor. veya uzun boyutta video yükleyen bir site öenrin bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

yazınızı okudum ve bir video çektim yüklüyorum şuan.

ucuz klima 9000 btu çalıştığı alan 10m2 mutfakta çalışıyor. 2taraflı izolasyonlu alan arasında.

pahalı klimanın çalıştığı alan 16m2 odada çaışıyor üflediği alanın karşısı komşunun evinin salonuna denk geliyor yanan soba kalorifer vs yok duvar buz gibi.

video yüklenince linki ekleyeceğim iki klimayıda 30 derecede denedim 10m2 ile 16m2 farkını mutfağın kapısını hafif açarak sağlamay çalıştım. haksızlı olmasın diye odayıda çok az açtım.

bu ölçümler oldukça zor ben bunu yapabildim. ama önceden mutfaktaki klimayı odada 2 yıl kullndığımdan tüketimlerini çok iyi biliyorum. bu klimalrı normal 26-27 derecelerde çalıştırsak dahi arada 250 watt fark oluşuyor. üstelik derece düşürdükçe basit olan klima inanın daha fazla tüketiyor şuan en yüksek derecelerde çeksemde.

daikin 325 watlara düşsede zibro gene 600-700 lerde dolaşıyor dün yazdığım gibi.
    @mutu07

Şimdiden elinize sağlık. Söylediğim gibi normalde imzama bakarsanız kullandığım ürünleri dilim döndüğünce objektif birşekilde incelemeye çalışıyorum. Açıkçası klimayı sadece yurtiçi sitelere bakarak aldım. Yurtdışı siteleri falan araştırma gereği görmedim. Mitsubishi Heavy 18.000 inverteri de donanımhaberden araştırıp almıştım.

Benim mantığımda (herzaman söylüyorum yanlış biliyor olabilirim) iki adet 12.000lik inverter klima arasında pahalı (2500-4000tl) klimanın ucuz (1500tl) klimadan aşırı az tüketmemesi lazım. Yani bir miktar az tüketebilir doğrudur. Ama bu yarı yarıya miktarlarda olursa (eşit test şartlarında) ozaman ucuz hiçbir klimanın bu inverter de olsa satılmaması lazım piyasada.

Çünkü sizin de söylediğiniz gibi ortalama bir kullanıcıdan daha fazla klimayı kullanan evler var ve bu evlerde devasa tüketim farkları olacaktır. Bu durumda da en pahalı seri klima bile fazladan verilen parayı 1-2 senede çıkaracaktır normalden fazla kullanılan evlerde.

Ozaman şunu da söyleyebilirizki düz yani inverter olmayan klimalar bildiğimiz ocak yakar duruma gelir. Evlere sokulmaması hatta yasaklanması satılmaması gerekir. Ben tekrar söylüyorum bilgilenmek isterim. Ama gerçekten benim kafama yatmıyor devasa miktarlarda tüketim farkı olabileceği. Hadi düz klimaya göre olur derim de iki inverter klima arasında özellikle de Cop-eer değerleri benzer (fazla fark olmayan) klimalar arasında okadar fark olmaz gibime geliyor. Ama yanılıyor da olabilirim söylediğim gibi afaki konuşuyorum şuanda.

Mesela şu üç klimayı üst başlıkta gördüğüm şekilde değerlendirmem gerekirse;
    quote:

http://galeribeyaz.com/samsung-aqv12psl-maldives-inverter-split-klima_119.html#.UxZ-eIWv9as
    1,472 tl----3.61cop-----1110watt

quote:

http://galeribeyaz.com/zibro-sp-2035-inverter-split-klima_169.html#.UxZ-UoWv9as
    4,005 tl----5.05cop-----765watt

quote:

http://galeribeyaz.com/toshiba-ras-b13skvp-super-inverter-daiseikai-klima_206.html#.UxZ_I4Wv9as
    4,238 tl----4.42cop-----950watt

Yukarıdaki wattlar sanırım maksimum çalışmadaki tüketimleri yani istenilen sıcaklığa geldiğinde makine kendisini kısacağı için o tüketimleri çok da fazla kafaya takmaya gerek yok. Önemli olan Eer-Cop değerleriki bildiğim kadarıyla yanlışsam düzeltin lütfen; Mesela Cop4 ise 1kwlık enerji harcadığında klima karşılığında 4kwlık ısıtma yapıyor.

Bu durumda sadece Cop değeri üzerinden yola çıkarsak şöyle bir formül kurabilir miyiz. Bu formülde tamamen laboratuar ortamında yapılıyor farzedin bütün şartlar eşit klima firmalarının verdiği (cop) veriler de yüzde yüz doğru diyelim.

Samsung 12.000lik inverter 3.61cop değerinde. Yani 1kw elektrik tüketirken odaya 3.61kwlık ısı enerjisi vericek.
    Zibro 12.000lik inverter ise 5.05cop değerinde. Yani 1kw elektrik tüketirken odaya 5.05kwlık ısı enerjisi vericek.

Bu durumda birisi atıyorum bir saat içerisinde 3.61kw ısıtırken diğeri 5.05kwlık ısı vermiş olucak. Aralarında 1.44cop fark var. Diğer bir deyişle aralarında dışarıya verdikleri ısı enerjisi yani verimlilik olarak 1.398 kat fark var aynı elektriği tükettiklerinde.

Burdan şunu söyleyebilir miyiz.. Zibro klima birim zamanda 100 birim elektrik tüketirken Samsung klima 139.8 birim elektrik tüketmektedir. Açıkçası benim mantığım bunu söylüyor. Yani 1500tllik Samsung inverter klima mesela ayda 139.8 tl elektrik yakarken 4000tllik Zibro klima 100tl elektrik yakmakta.

Eğer bu hesabım laboratuar ortamında test şartları eşitken doğruysa reele uyguladığımızda iki klima da istenilen sıcaklığa odayı ulaştırdığında;
    Samsung klima kendisini kıstığında 500watta düşüyorsa---------Zibro klima kendisini kıstığında 500/1.398=357.6 watta düşmeli.

Bu durumda aralarında 150wattlık bir test ortamında fark oluşurki bu da benim hesabımı kanıtlar. Yalnız ben hesabımda pahalı klimayı 2500tl olarak hesap etmiştim. Benim kullanım şartlarımda 8-9 senede çıkarıyordu aradaki 1000tl farkı. Zibronun 4000tl olduğu göz önüne alınırsa arada 2500tl fark olurki bu farkı çıkarması 20 seneyi geçer sanırım. 150değil de 300watt fark olsa yine Zibro klimanın 2500tl farkını 10 seneden fazla zamanda çıkarır.

Yine söylüyorum hesabımda yanlışlar olabilir ben klimacı değilim. Sadece basit matematik yapıyorum. Ve pahalı klimaların ucuz ama nispeten performanslı klimalara nazaran aşırı az tüketicek olmaları aklıma yatmıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

yazınızı okudum ve bir video çektim yüklüyorum şuan.

@mutu07

Şimdiden elinize sağlık. Söylediğim gibi normalde imzama bakarsanız kullandığım ürünleri dilim döndüğünce objektif birşekilde incelemeye çalışıyorum. Açıkçası klimayı sadece yurtiçi sitelere bakarak aldım. Yurtdışı siteleri falan araştırma gereği görmedim. Mitsubishi Heavy 18.000 inverteri de donanımhaberden araştırıp almıştım.

Benim mantığımda (herzaman söylüyorum yanlış biliyor olabilirim) iki adet 12.000lik inverter klima arasında pahalı (2500-4000tl) klimanın ucuz (1500tl) klimadan aşırı az tüketmemesi lazım. Yani bir miktar az tüketebilir doğrudur. Ama bu yarı yarıya miktarlarda olursa (eşit test şartlarında) ozaman ucuz hiçbir klimanın bu inverter de olsa satılmaması lazım piyasada.

Çünkü sizin de söylediğiniz gibi ortalama bir kullanıcıdan daha fazla klimayı kullanan evler var ve bu evlerde devasa tüketim farkları olacaktır. Bu durumda da en pahalı seri klima bile fazladan verilen parayı 1-2 senede çıkaracaktır normalden fazla kullanılan evlerde.

Ozaman şunu da söyleyebilirizki düz yani inverter olmayan klimalar bildiğimiz ocak yakar duruma gelir. Evlere sokulmaması hatta yasaklanması satılmaması gerekir. Ben tekrar söylüyorum bilgilenmek isterim. Ama gerçekten benim kafama yatmıyor devasa miktarlarda tüketim farkı olabileceği. Hadi düz klimaya göre olur derim de iki inverter klima arasında özellikle de Cop-eer değerleri benzer (fazla fark olmayan) klimalar arasında okadar fark olmaz gibime geliyor. Ama yanılıyor da olabilirim söylediğim gibi afaki konuşuyorum şuanda.

Mesela şu üç klimayı üst başlıkta gördüğüm şekilde değerlendirmem gerekirse;
    quote:

http://galeribeyaz.com/samsung-aqv12psl-maldives-inverter-split-klima_119.html#.UxZ-eIWv9as
    1,472 tl----3.61cop-----1110watt

quote:

http://galeribeyaz.com/zibro-sp-2035-inverter-split-klima_169.html#.UxZ-UoWv9as
    4,005 tl----5.05cop-----765watt

quote:

http://galeribeyaz.com/toshiba-ras-b13skvp-super-inverter-daiseikai-klima_206.html#.UxZ_I4Wv9as
    4,238 tl----4.42cop-----950watt

Yukarıdaki wattlar sanırım maksimum çalışmadaki tüketimleri yani istenilen sıcaklığa geldiğinde makine kendisini kısacağı için o tüketimleri çok da fazla kafaya takmaya gerek yok. Önemli olan Eer-Cop değerleriki bildiğim kadarıyla yanlışsam düzeltin lütfen; Mesela Cop4 ise 1kwlık enerji harcadığında klima karşılığında 4kwlık ısıtma yapıyor.

Bu durumda sadece Cop değeri üzerinden yola çıkarsak şöyle bir formül kurabilir miyiz. Bu formülde tamamen laboratuar ortamında yapılıyor farzedin bütün şartlar eşit klima firmalarının verdiği (cop) veriler de yüzde yüz doğru diyelim.

Samsung 12.000lik inverter 3.61cop değerinde. Yani 1kw elektrik tüketirken odaya 3.61kwlık ısı enerjisi vericek.
    Zibro 12.000lik inverter ise 5.05cop değerinde. Yani 1kw elektrik tüketirken odaya 5.05kwlık ısı enerjisi vericek.

Bu durumda birisi atıyorum bir saat içerisinde 3.61kw ısıtırken diğeri 5.05kwlık ısı vermiş olucak. Aralarında 1.44cop fark var. Diğer bir deyişle aralarında dışarıya verdikleri ısı enerjisi yani verimlilik olarak 1.398 kat fark var aynı elektriği tükettiklerinde.

Burdan şunu söyleyebilir miyiz.. Zibro klima birim zamanda 100 birim elektrik tüketirken Samsung klima 139.8 birim elektrik tüketmektedir. Açıkçası benim mantığım bunu söylüyor. Yani 1500tllik Samsung inverter klima mesela ayda 139.8 tl elektrik yakarken 4000tllik Zibro klima 100tl elektrik yakmakta.

Eğer bu hesabım laboratuar ortamında test şartları eşitken doğruysa reele uyguladığımızda iki klima da istenilen sıcaklığa odayı ulaştırdığında;
    Samsung klima kendisini kıstığında 500watta düşüyorsa---------Zibro klima kendisini kıstığında 500/1.398=357.6 watta düşmeli.

Bu durumda aralarında 150wattlık bir test ortamında fark oluşurki bu da benim hesabımı kanıtlar. Yalnız ben hesabımda pahalı klimayı 2500tl olarak hesap etmiştim. Benim kullanım şartlarımda 8-9 senede çıkarıyordu aradaki 1000tl farkı. Zibronun 4000tl olduğu göz önüne alınırsa arada 2500tl fark olurki bu farkı çıkarması 20 seneyi geçer sanırım. 150değil de 300watt fark olsa yine Zibro klimanın 2500tl farkını 10 seneden fazla zamanda çıkarır.

Yine söylüyorum hesabımda yanlışlar olabilir ben klimacı değilim. Sadece basit matematik yapıyorum. Ve pahalı klimaların ucuz ama nispeten performanslı klimalara nazaran aşırı az tüketicek olmaları aklıma yatmıyor

İyice birbirine karıştırdınız işi. Pahalı segment klima ile piyasanın en ucuz malını karşılaştırırsanız olur mu arkadaşım.Öncelikle kalite vs. katagorisini ayırın. Hatta aynı marka malın iki farklı versiyonunu bu konuda karşılaştırmak doğrusu olur...

Yani Tosh. skv-skvr ve skvp sini kıstaslayın. Hatta bu bile çok doğru değil.Çünkü yanı marka olmasına nazaran kalite farkı var yinede..

• quote:

Orijinalden alıntı: maviloks

9000btu inverter klima araştırması yaparken özellikle Samsung Maldives Inverter ın birçok sitede en çok satılan klima olduğunu gördüm. Kullanıcı yorumları da olumlu(tabi sitedeki yorumlar yapay olabiliyor).
    EER 3,4, COP 3,63 - Fiyatı 1200TL

Bu klimayı kullanan ya da hakkında bilgisi olan arkadaşlar tavsiye eder misiniz??

Toshiba RAS 10 SKVR olan modelini de düşünüyorum ama fiyatı samsungtan 1000TL fazla.

Ben de sizin gibi bir süredir klima arayışı içerisindeyim... Samsung inverter klima başlığı olunca edindiğim bilgileri paylaşmak istedim...

Samsung servisiyle klima kalitesi konusunda görüştüm... Normalde bu tarz olaylarda pek güvenmem, temkinli yaklaşırım ancak servis tanıdık çıkınca işler değişti

Servis bana Sizin bahsettiğiniz modelin bir üstü olan jungfrau serisinden 150nin üzerinde ürün montajını yaptıklarını, şu ana kadar bir tanesinde bile arıza olayı olmadığını söyledi...

Daha önce başka bir samsung servisi de, görüşmemizde; samsung markasında işi bilmeyen, klimadan hiç anlamayan servislerin çok olduğunu, arızaların büyük kısmının bundan kaynaklandığını, bu sebeple her servise montaj yaptırılmaması gerektiğini söylemişti...

Yanlız dikkat edilmesi gereken bir husus var, oda metrekaresi ve bina özellikklerini detaylı anlatınca, bir de ısıtma özelliği için alacağımı üstüne basa basa vurgulayınca, 14-15 m2 lik oda için samsung servisi 12000 lik klimanın yeterli gelmeyebileceğini söyledi, 18000 btu klima önerdi...

Ancak diğer görüştüğüm servisler ; 9000-12000 ısıtma için rahatlıkla yeter demişlerdi...

Bahsettiğim sebepten servise güveniyorum, buradan; samsung inverterların ısıtma performanslarının diğer markalara göre çok iyi olmadığı sonucu çıkıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odaf -- 5 Mart 2014; 13:34:32 >

• odaf kullanıcısına yanıt
    14-15m2 için ne marka olursa olsun 18.000lik inverter klima açıkçası çok büyük kalır. Ben 18.000lik inverter klimayı 40m2 orta yalıtımlı odada hem ısıtma hem soğutma amacıyla senelerdir kullanıyorum herhangi bir sıkıntı olmadı şuana kadar. 14-15m2 için 12.000lik inverter fazlasıyla yeterli..

Ben Samsung 12.000lik maldives inverteri söylediğim gibi 18m2 odada kullanıyorum iki duvar komple cam neredeyse yalıtım yok, buna rağmen ısıtması çok güzel. Soğutmada zaten bir problem olmaz.
  • quote:

14-15m2 için ne marka olursa olsun 18.000lik inverter klima açıkçası çok büyük kalır. Ben 18.000lik inverter klimayı 40m2 orta yalıtımlı odada hem ısıtma hem soğutma amacıyla senelerdir kullanıyorum herhangi bir sıkıntı olmadı şuana kadar. 14-15m2 için 12.000lik inverter fazlasıyla yeterli..

Ben Samsung 12.000lik maldives inverteri söylediğim gibi 18m2 odada kullanıyorum iki duvar komple cam neredeyse yalıtım yok, buna rağmen ısıtması çok güzel. Soğutmada zaten bir problem olmaz.

Ben de sizin gibi düşünmüştüm ancak dikkat ederseniz, 18000 btu yu tavsiye eden, şu ana kadar bu jungfrau serisinden 150 üzerinde kurulum yaptığını belirten samsungun kendi servisi... Servis neden böyle bir tavsiyede bulunsun... Bence bir bildiği vardır diye düşünüyorum...

Bir de ısıtma performansı şehirden şehire değişir, buraları belirli dönemlerde çok soğuk oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odaf -- 5 Mart 2014; 16:06:16 >

• 35. Kalite klima alıp klimam var diyenlerin züğürt avuntusudur.
    Samsung klima falan değildir sen öyle sanıyorsundur.
    Param yok de tamamda tırt kalite malını bana övme.

Samsung klima

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.