Şimdi Ara

Samsung Monitor/TV ile kablo TV görüntü alamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceden kablo tv kablosu ile tv izlediğim tüplü tv bozulunca, Samsung LT22C300EW monitor/Tv aldım. Özellik olarak gayet iyi bir alete benziyordu.

Kablo tv'nin kablosunu monitöre bağladım, kanal arattım ama görüntü alamadım. Kablo-digital deyince 130'a kadar kanal çıktı kanal listesinde (ki kablo tv'de 30-40 kanal olmalı), ama görüntü yok ve ekranda "şifreli sinyal" yazdı. Kablo-Analog deyince, kanallar çıktı ama görüntü kalitesi çok bozuktu.

Konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mı acaba?

Teşekkürler

• modül girişi varsa Teledünya başvurusu yap + conax modül al...http://www.hepsiburada.com/liste/dark-teledunya-uyumlu-smit-conax-ci-hd-modul/productDetails.aspx?productId=evdarkconax&categoryId=155057&SKU=EVDARKCONAX

usb portunun üstündeki yere modülü tak kartı tak bitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 2 Mayıs 2014; 16:11:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunca23

Önceden kablo tv kablosu ile tv izlediğim tüplü tv bozulunca, Samsung LT22C300EW monitor/Tv aldım. Özellik olarak gayet iyi bir alete benziyordu.

Kablo tv'nin kablosunu monitöre bağladım, kanal arattım ama görüntü alamadım. Kablo-digital deyince 130'a kadar kanal çıktı kanal listesinde (ki kablo tv'de 30-40 kanal olmalı), ama görüntü yok ve ekranda "şifreli sinyal" yazdı. Kablo-Analog deyince, kanallar çıktı ama görüntü kalitesi çok bozuktu.

Konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mı acaba?

Teşekkürler

Monitör'den analog sinyali almayı başarmışsınız zaten...

Analog sinyalde görüntü kalitesi birçok etkene bağlıdır.

Öncelikle kablonuz TSEK kalite belgeli RG 6/u6 kablo olmalıdır. Mümkünse RG 6/u6 'nın Cu/Cu serisinden çekilmelidir.

İkinci olarakta, kablo TV servisini arayıp, analog yayın izlediğinizi ve görüntü kalitesinin düşük olduğunu belirtseniz, binanızın altındaki trom modülatör 'den sinyal seviyesini yükselteceklerdir.

Birde sinyal bölücü ( Splitter ) olarak, bir giriş - iki çıkışlı sinyal bölücü kullanınız.

Bu işlemlerle görüntü kalitesi yükselecektir.

Kablo TV'nin Teledünya paketinden gelen, bir adet şifresiz yayın var. Kanalları tek tek kontrol ediniz. O kanal sanırım promasyon kanalı gibi birşey... Monitör'de görüntülendiğini görürsünüz en azından...

Konu dışı ; C tuner'li klon model Dreambox 800 HD cihaz edinirseniz, digital Teledünya yayınlarını card sharing ( kart paylaşımı ) metodu ile izleme imkanı olabilir.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

modül girişi varsa Teledünya başvurusu yap + conax modül al...http://www.hepsiburada.com/liste/dark-teledunya-uyumlu-smit-conax-ci-hd-modul/productDetails.aspx?productId=evdarkconax&categoryId=155057&SKU=EVDARKCONAX

usb portunun üstündeki yere modülü tak kartı tak bitti...

Peki teledünyaya geçip dediğiniz karttan alırsak, kaç TVde kullanabiliyoruz? Şu an 2 TV var. Teledünya üyesi olursam aynı seri numaralı 2 kart mı verecekler?

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Öncelikle kablonuz TSEK kalite belgeli RG 6/u6 kablo olmalıdır. Mümkünse RG 6/u6 'nın Cu/Cu serisinden çekilmelidir.

İkinci olarakta, kablo TV servisini arayıp, analog yayın izlediğinizi ve görüntü kalitesinin düşük olduğunu belirtseniz, binanızın altındaki trom modülatör 'den sinyal seviyesini yükselteceklerdir.

Birde sinyal bölücü ( Splitter ) olarak, bir giriş - iki çıkışlı sinyal bölücü kullanınız.

Kablo TV'nin Teledünya paketinden gelen, bir adet şifresiz yayın var. Kanalları tek tek kontrol ediniz. O kanal sanırım promasyon kanalı gibi birşey... Monitör'de görüntülendiğini görürsünüz en azından...

Konu dışı ; C tuner'li klon model Dreambox 800 HD cihaz edinirseniz, digital Teledünya yayınlarını card sharing ( kart paylaşımı ) metodu ile izleme imkanı olabilir.

Kolay gelsin.

Güzel görüntü isterim ama teledünyanın bu kutu, kart, receiver işlerinden hiç anlamıyorum. Sanıyorum bunları bilmediğim için işin kolayına kaçıp kablo tv ile devam etmek istiyoum.

Dediğiniz gibi önce kabloyu kontrol edeceğim.

Evde şu an 2 TV var. Dediğiniz Dreambox receiver sanıyorum. Bundan 1 tane alınca 2 TVye nasıl dağıtacağız? Ya da 2 tane kart alsak TVnin arkasına takılandan 2 kartın da numarasının aynı olması lazım sanırım? .. bilemedim vallahi.

• tek... her tv için ayrı abonelik... eskiden 2. tv için indirim varmış artık yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunca23

quote:

Kolay gelsin.

Güzel görüntü isterim ama teledünyanın bu kutu, kart, receiver işlerinden hiç anlamıyorum. Sanıyorum bunları bilmediğim için işin kolayına kaçıp kablo tv ile devam etmek istiyoum.

Dediğiniz gibi önce kabloyu kontrol edeceğim.

Evde şu an 2 TV var. Dediğiniz Dreambox receiver sanıyorum. Bundan 1 tane alınca 2 TVye nasıl dağıtacağız? Ya da 2 tane kart alsak TVnin arkasına takılandan 2 kartın da numarasının aynı olması lazım sanırım? .. bilemedim vallahi.

İki kart almak demek, teledünya'ya iki üyelik yapmak demektir.

Eğer Teledünya 'ya abone olursanız, iki adet C tuner'li Dreambox 800HD cihaz edinip, bir cihazdan diğerine paylaşım verebilirsiniz.

Bu işlem için ;

* 1 giriş 3 çıkışı splitter, ( 1 çıkışı internet için ve diğer iki çıkışı 2 TV için olacak. )

* 2 adet C tuner'li Dreambox 800HD ( 2 adet TV içindir. Teledünya'nın cihazından paylaşım vermek mümkün değildir. )

Card sharing server paylaşımı ile Teledünya'ya abone olmadan, dreambox cihazlarla, teledünya yayınlarını izlemek yine mümkündür. Digital yayın izlerken, Her bir TV için, bir adet settopbox cihaz gerektiğini unutmayınız.

Kablo TV yayınları analog olduğu için, analog tuner bulunan TV yada monitöre irtibatlamak yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Mayıs 2014; 13:19:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

tek... her tv için ayrı abonelik... eskiden 2. tv için indirim varmış artık yok...

Teşekkürler

quote:

İki kart almak demek, teledünya'ya iki üyelik yapmak demektir.

Eğer Teledünya 'ya abone olursanız, iki adet C tuner'li Dreambox 800HD cihaz edinip, bir cihazdan diğerine paylaşım verebilirsiniz.

Bu işlem için ;

* 1 giriş 3 çıkışı splitter, ( 1 çıkışı internet için ve diğer iki çıkışı 2 TV için olacak. )

* 2 adet C tuner'li Dreambox 800HD ( 2 adet TV içindir. Teledünya'nın cihazından paylaşım vermek mümkün değildir. )

Card sharing server paylaşımı ile Teledünya'ya abone olmadan, dreambox cihazlarla, teledünya yayınlarını izlemek yine mümkündür. Digital yayın izlerken, Her bir TV için, bir adet settopbox cihaz gerektiğini unutmayınız.

Kablo TV yayınları analog olduğu için, analog tuner bulunan TV yada monitöre irtibatlamak yeterlidir.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Öncelikle ilk tavsiyeniz olan kabloyu değiştirme/inceleme işini yaptım sonunda dün gece. TV'ye bağlanan ucu biraz oynaktı. Tornavida ve pense ile ucunu açıp, tekrar sağlamladım ve süper oldu :)

Görüntü düzeldi, belki digital değil görüntüm ama beni uzun uğraşlardan kurtardı.

Tekrar teşekkürler, saygılar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG TV DE GÖRÜNTÜ TİTREMESİ
    14 yıl önce açıldı
    Lg tv sinyal %0 sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tunca23 T kullanıcısına yanıt
    TURKCELL abonesi isen TURKCELLTV kullan... Sinematv kanallarının olduğu pakette filmde izlersin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.