2015 yılında aldığım 53H6100 model buzdolabı 3 ay önce alt bölme tavanından su damlatmaya başlamıştı ,netten edindiğim bilgilerle ,bunun nedeni ,dolap buzları çözemediği için miş dolabın fişini çektim ,48 saat beklettim , buzları eridi ve motorun üstünde ki kaba aktı ,dolabı temizleyip çalıştırdım ,3 ay kullandık ,ve 1 hafta önce tekrar su akıtmaya başladı , dolabı boşaltıp tekrar fişini çektim , buzlar eriyince , gözümü karartıp fan bolmesinin kapağını söktüm ,fan kapakla beraber geldi içine montajlamışlar ,buz çözme rezistansını ölçtüm ,sağlam görünüyordu , daha sonra sandalyeye çıkıp bölmeyi inceledim ,rezistansın altında küçük bir su çıkışı gördüm , oradan plastik ınce hortum gönderdim ,deliği temizledim ,daha sonra 20-30 cm boyunda bir bakır tel o delikten aşaği sarkıttım ,ve ucunu rezistansa doladım ,bunu yapma sebebi ,tahliye borusunun içinde oluşan buzu eritmek . Söktüğüm fan kapağını yerine taktım ,ve dolabı çalıştırdım , 6 saat sonra eşim malzemeleri yerleştirdi , dolabın dondurucu bölümü çok yüklüydü ,gittim derin dondurucu aldım , dolabın üst bölümü %80 dolu , ve sonunda mutlu son ,eşim mutfaktan seslendi ,dolaptan su akma sesi geliyormuş , Şimdilik sıkıntı kalmadı , 2-3 ay sonra belli olur , not: Umarım bu yazdıklarım birilerinin işine yarar, el becerisine güvenen rahatlıkla yapabilir |
Bildirim