|
Samsung, One UI 7 özelliklerini listeledi: İşte gelecek yenilikler
-
-
Samsung 15 güncellemesini 2025 sarkıtması muhtemelen bu hızla 2025 ikinci çeyreği bulması muhtemel gözüküyor.
Zahmet etti direk 16 geçseydi sanırım daha iyi olurdu. -
Çoğumuzun pek kullanmayacağı özellikler.Galaxy ai zoom hariç . Normal kullanıcı için stabilite odaklı ,gerçekten işe yarar ve batarya ömrünü arttıracak güncellemeler gelse yeterli. Aklıma gelenler:
-Dc dimming
-İşlemci frekans ve maksimum tüketim watt değerini ayarlama.
-Normalde 60-120 hz arası ekran yenileme hızı değişkendir. 90 hz modu da eklenmeli. Böylece hem akıcı hem de iyi batarya ömrü olacaktır. Göz alışır merak etmeyin.
-60 hz kaydırma için isteğe bağlı motion blur desteği. Realme 'de Smooth scrolling diye geçiyor.
-İşlemci modemi için aynı anda kaç lte bandını ayarlayabilme özelliği. 4.5 g bazı cihazlarda çok şarj yiyor. 5x Carrier aggregation yerine 2x seçebilip şarj süresini uzatabiliriz. Her an 30 mbps üzeri hıza ihtiyaç olmuyor.
-Freesync desteğine benzer bir teknoloji desteği. Samsung dex modunda çalışabilir olmalı.
-Samsung Dex modunda gücü tamamen adaptörden alabilme desteği.
-Kısmi işlemci voltaj değiştirebilme desteği. (Rootsuz yapılabilmeli anlamında)
Elbette ki bunların neredeyse hiçbiri yapılmayacak.
-
Pil sağlığı ve döngü gösterilecek mi? -
A serisine gelecektir diye ümit ediyorum. -
Ui7'ye çoktan geçilmiş olması gerekirdi.. -
samsung ne verirse versin batarya süresi xiaomi 15 e yaklaşamazsa pas geçerim şarjı gitmeyen telefonmu olur. samsun veriyor 7 saat xiaomi veriyor 11 saat akıl var mantık var -
Donanım sağlığı paneli istiyoruz. Sadece batarya değil, her bir parçanın kalan ömrünü görmek için tam durumunu bilmek gerek.
-
Batarya hariç diğer parçaların kalan ömrünü nasıl görmeyi hayal ediyorsun çok merak ettim :) -
İngilizcesine bile geç gelecek çok şeyi varmış! Türkçesine de artık sizlerin çıkarımına kalmıştır...
Bundan sonra yazılımsal olarak hatta Türkçe desteği gelmeden yeni bir Samsung cihazı almanızı önermem! S24 Ultra da çok beklettiler ve halen olgunlaşmadı şu AI özellikleri. Türkçe olarak pek işime yaramasa da Türkçe desteği yayınlandı neredeyse 1 yıl olacak ama çok berbat sanki emeksiz özensiz oldu işte bu desinler diye sunmuşlar ...
Samsung yazılım odaklı işlerde başarılı değildir. Samsung 10 yıldan fazladır mobilde donanımsal cezbettirir ama yazılımsal kısmı berbattır : Ya ömrü kısa desteği verilir ya da düzgün çalışmaz ya da Türkçe temel seviyede bile çalışmaz veya kötü hazırlanmış olur ..
Asyalılar ( Japonlar hariç ) Çin ve Kore firmaları bu konuda sınıfta kalmışlardır.
Pixel serisi Türkiye'de resmi olarak satışa başlanacak. Bekleyin derim. Karar sizindir.
S24 Ultra sahibi olarak önceki birçok Samsung mobil cihazlarına da sahip olmuş biri olarak kendim ve başkalarının deneyimlerine göre durum böyledir. Son gelişmelerde de durum daha da vahim.
Android 15 ONE UI 7 final sürümü geçen ay yayınlanması gerekirdi ama Samsung her yıl güncelleme sözü tutamadı YALAN oldu ... Samsung 7 yıl güncelleme sözü verdi ama anlaşılan 7 yıla uzatacak normalde aynı yılda vermesi gerekenleri yerine getirmesi beklenirken.
Aylık güvenlik rutin güncellemeleri nedense ay sonlarına bırakıyor! Halbuki Google bu güncellemeleri bir sonraki güvenlik güncellemesini bir ay öncesinde ortalama her ayın 21 inde Samsung a yollamaktadır. Samsung kendine has güvenlik güncellemeleri yetişmese de Google ın güncellemeleri Faz1 e sadık kalsa fena mı olurdu ? Geç güncelleme sunuyorsun bari Faz2 Google güvenlik güncellemeleri olsaydı ... Yani KASIM diye denen şey aslında Ekim güncellemeleridir çok az KASIM güncellemelerini kapsar. Ama algısal KASIM güncellemesi denir! Bu durum önceki aylarda yıllardır da böyle! ve elbette birçok başka modellerinde de ... Bazı modellerinde aylık güvenlik güncellemesi bile sunmuyor. Akıllı saatlerinde öyle . Tabletlerinde öyle ... Hepsi premium üst modellerinden bahsediyorum. Orta ve giriş seviyedekilere hak getire ! ...
Birşey alacaksanız önce Türkçe ev düzgün sunuyor mu öğrenmeden Samsung cihazları almamanız akıllıca olacaktır. Elbette zorla güzellik olmaz. Alırsanız da hakkınızı da aramayı kesmeyin ..
-
Editörlerden biri şunu da ele alabilecek cesareti var mıdır ?
sammy fansSamsung One UI 7 Generative AI features could be late like Apple Intelligencehttps://www.sammyfans.com/2024/11/29/samsung-one-ui-7-generative-ai-features-could-be-late-like-apple-intelligence/ -
Evet sordum şimdi, kesin şekilde ölçülemezmiş ama tahmini ömür çıkabilirmiş test zorlamasıyla. Yetkili servislerde yapılabiliyormuş, onu bizede açsınlar. Bizde anlık görebilelim. Ben o parayı veriyorsam her haltı bilmek istiyorum, bi anda içindeki bilgilerle bozulmasını istemiyorum cihazımın. Önceden bilgim olsun her konuda.
C.GPT: Telefonun bileşenlerini zorlama testleriyle kalan ömrünü kesin olarak ölçmek mümkün değildir çünkü bileşenlerin ömrü, birçok faktöre bağlıdır (örneğin, kullanım şekli, sıcaklık, voltaj dalgalanmaları, malzeme kalitesi). Ancak, donanımın mevcut durumunu değerlendirmek ve potansiyel sorunları belirlemek için stres testleri ve sağlık kontrol araçları kullanılabilir.
Bileşenlerin Sağlığını Değerlendirmek İçin Yöntemler
1. Pil Sağlığı Testleri
AccuBattery veya GSam Battery Monitor gibi uygulamalar, pil kapasitesini ve sağlığını ölçebilir. Eski bir pil, orijinal kapasitesinin önemli bir kısmını kaybetmiş olabilir.
Cihazın şarj döngülerini kontrol etmek için "Servis Menüsü"ne veya üretici uygulamalarına bakabilirsiniz.
2. Depolama Durumu
NAND flash depolama birimlerinde aşınma, okuma/yazma döngüleriyle artar. AndroBench gibi araçlarla depolama performansını test edin.
Depolama hızında ciddi düşüşler varsa, yıpranma belirtisi olabilir.
3. İşlemci ve GPU Sağlık Testleri
Stress Test Uygulamaları: CPU ve GPU'nun stabilitesini ve sıcaklık yanıtını test etmek için kullanılır.
Prime95: İşlemciyi zorlayarak stabilite ve ısınma sorunlarını tespit eder.
3DMark Stress Test veya GFXBench: GPU'nun uzun süreli performansını ve termal throttling davranışını inceler.
Eğer işlemci sıcaklıkları hızla artıyorsa veya cihaz sürekli performans düşüşü yaşıyorsa, termal arayüzde (termal macun/pad) bozulma olabilir.
4. RAM Testleri
RAM'deki hataları belirlemek için MemTest veya benzeri araçlar kullanılabilir. RAM hataları cihazın donmasına veya yeniden başlatılmasına neden olabilir.
5. Ekran ve Sensörler
Display Tester ile ölü pikseller, ekran parlaklığı ve renk doğruluğunu test edin.
Sensörlerin çalışıp çalışmadığını anlamak için Sensor Box gibi uygulamalar kullanılabilir.
Kalan Ömrü Tahmin Etmek
SMART Verileri: Bilgisayarlarda HDD/SSD'ler için kullanılan SMART verilerine benzer şekilde, bazı telefonlar NAND bellek sağlığı için benzer verilere erişim sağlayabilir. Ancak çoğu kullanıcı düzeyinde erişilemez.
Sıcaklık ve Performans Kayıpları: Aşırı ısınma veya anormal performans düşüşleri bileşenlerin aşınmış olduğunun göstergesi olabilir.
Profesyonel Testler
Kalan ömür hakkında daha kesin bir değerlendirme için:
Yetkili servislerde yapılabilen "diagnostic test"ler donanım yıpranmasını tespit edebilir.
Özellikle NAND yongaları ve pil ömrü için profesyonel ölçüm cihazları kullanılabilir.
Uyarılar
Stres testleri cihazın ömrünü biraz da olsa azaltabilir, çünkü donanımı uzun süre yüksek yükte çalıştırmak aşınmayı hızlandırabilir.
Tespit ettiğiniz sorunlar varsa erken önlem almak için önemli bir fırsat yaratır (örneğin, pil değişimi veya termal bakım).
Testleri dikkatli yapmanız durumunda cihazın genel durumunu anlamanız mümkün olacaktır, ancak "kalan ömür" kesin bir şekilde ölçülemez.
-
katılıyorum çok faydalı olur
-
Cidden dişe dokunur işlevleri yazmışsınız fakat Samsung'un işine gelmez bir tanesini bile yapmayabilirler, adı samsung yapacağı budur diyelim. -
Ben de öyle düşünüyorum. -
kısacası tasarım güncellemesi -
Samsung S24 ultra serisinin pil sağlığı gerçekten berbat bu cihazın pil sağlığı bukadar kötü olduğunu bilsem yanına bile yaklaşmaz gider mi14 ultra alırdım -
A72 de aralarında varmi bu guncellemede
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çoğumuzun pek kullanmayacağı özellikler.Galaxy ai zoom hariç . Normal kullanıcı için stabilite odaklı ,gerçekten işe yarar ve batarya ömrünü arttıracak güncellemeler gelse yeterli. Aklıma gelenler:
-Dc dimming -İşlemci frekans ve maksimum tüketim watt değerini ayarlama. -Normalde 60-120 hz arası ekran yenileme hızı değişkendir. 90 hz modu da eklenmeli. Böylece hem akıcı hem de iyi batarya ömrü olacaktır. Göz alışır merak etmeyin. -60 hz kaydırma için isteğe bağlı motion blur desteği. Realme 'de Smooth scrolling diye geçiyor. -İşlemci modemi için aynı anda kaç lte bandını ayarlayabilme özelliği. 4.5 g bazı cihazlarda çok şarj yiyor. 5x Carrier aggregation yerine 2x seçebilip şarj süresini uzatabiliriz. Her an 30 mbps üzeri hıza ihtiyaç olmuyor. -Freesync desteğine benzer bir teknoloji desteği. Samsung dex modunda çalışabilir olmalı. -Samsung Dex modunda gücü tamamen adaptörden alabilme desteği. -Kısmi işlemci voltaj değiştirebilme desteği. (Rootsuz yapılabilmeli anlamında) Elbette ki bunların neredeyse hiçbiri yapılmayacak. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X