Şimdi Ara

SAMSUNG PS-42C91H kullanan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sserin arkadasımızın yazısından alıntıdır:
    "Panelleri aynı değil" diyen kesinlikle birşey bilmiyordur. Sadece (görüntü ile ilgili) 2 fonksiyon farkı var:
    1- "Filter Bright" yerine "Ultra Filter Bright" özelliği var. Bu daha fazla ışık emdiği için yüksek ışıkta dahi renk canlılığı kaybolmuyor. Ancak yine de ışık yansıması tespit ettim. Bence bunun asli görevi "RENK CANLILIĞINI YÜKSEK IŞIKTA KORUMA"
    2- Q91 'de fazladan "Movie Plus" var. Smart Frame Plus+Silhoutte Editor+Movie Plus=Real Motion Studio denmiş Q91'de. C91'de ise sadece Movie Plus yok. Movie Plus ise, bir sonraki hareketi tahmin ederek resim kareleri arasına görüntü ekleme teknolojisidir.
    Sonuçta işlemcileri AYNI 18 bit. Panelleri aynı ancak 2 çip fazlalığı var. Önemsiz demiyorum ama PANEL FARKI VAR denmemelidir. Verdiği görüntü daha iyi denebilir. Bu ifade teknik birine pek yakışmıyor.
    Bence yakın zamanda Q91 2.800 YTL, C91 2.500 YTL peşin fiyata inmelidir, inecektir. Vade için %10 koyabilirsiniz.
    İşin ilginç yanı C91 ve Q91'de "Auto Wall Mount" (tv kumandası ile panel yönünü değiştirme) özelliği olmasına rağmen bunu satmayı düşünen satıcı az. Oysa ki kim istemez, yemek yerken tv kumandası ile plasmanın yönünü değiştirmeyi yada koltuğa kurulduğunda normal konuma kumandası ile döndürmeyi? 200 YTL civarı fark getireceğini sanıyorum. Bence arabayı alıyoruz ama 100 oktan yerine normal benzinle kullanıyoruz. Diğerlerinden farkı var demek için bile almak gerekir diye düşünüyorum

• ya abi ben böyle filtre yansıma mansıma gibi şeylerle gereğinden fazla kafa yorulduğunu düşünüyorum çünkü zaten iki teknolojinin en temel özelliklerine baktığımız zaman zaten plazmaların nispeten karanlık ortamlarda daha iyi performans gösterdiğini bilmeyen yok gibi ha ille de yansıma istemiyorum diyen adam da gidip lcd alacak gerçek siyahları mükemmel renk tonlamalarını unutup 16 milyon renk (siyah hariç) ve hayalet görüntülerle SD yayınlarını 1366-768 ya da çok abartıp 2050 yılına yatırım yaparak full hd alanlar 1920-1080 çözünürlükte izleyecekler...
  • 2050 olayına bende katılmıyor değilim su şartlrda hd yayının bile doğru düzgün olmadığı bu ortamda o kadar para verip almak biraz saçma ama eldeki imkanlarla su an aldığım tv den memnunum
  • abi doğru düzgün derken zaten d grubunun bi aralar bi deneme yayını vardı o hariç başka hd yayın var mı ki ya?
  • değişik uydularda var ama bide o yayınları alıcak reciever gerek onada 1000 usd vermeye hiç gerek yok
  • aynen ya bu geleceğe yönelik maddi yatırımları sadece biz tüketiciler mi yapıyoruz acaba yok dvd alayım hdmi çıkış olsun tv alayım dvi-hdmi giriş olsun falan diye diye cüzdanları boşaltıyoruz ama bu tv kanalları medya şirketleri uyuyo mu abi ya blu-ray ya da hd-dvd film var mı şu an piyasada ya da super audio cd ya da dvd-audio gibi çok kanallı sese sahip müzik albümleri var mı o da yok
  • Yok arkadaş yok,ben kesin teknoloji özürlüyüm benim neyime Plazma-Lcd...
    Git dünyanın parasını ver SAMSUNG PS-42C91H plazma al,
    laptop'dan görüntüyü TV'ye aktarama.
    Herkes bu işi o kadar kolay yapıyor,ben günlerdir uğraşıyorum.
    Ya benim Plazma arızalı,ya aldığım VGA kablo ya da benim Arızalı olan :)

şunu bana tane tane anlatacak ya da MSN felan verebilirseniz,adım adım birlikte
    kurabileceğimiz bir arkadaşım çıkarsa aranızdan,inanılmaz mutlu olacağım.

Hepinize saygı,sevgi ve hürmetler,sağlıkla kalın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _eNzO_

ya abi ben böyle filtre yansıma mansıma gibi şeylerle gereğinden fazla kafa yorulduğunu düşünüyorum çünkü zaten iki teknolojinin en temel özelliklerine baktığımız zaman zaten plazmaların nispeten karanlık ortamlarda daha iyi performans gösterdiğini bilmeyen yok gibi ha ille de yansıma istemiyorum diyen adam da gidip lcd alacak gerçek siyahları mükemmel renk tonlamalarını unutup 16 milyon renk (siyah hariç) ve hayalet görüntülerle SD yayınlarını 1366-768 ya da çok abartıp 2050 yılına yatırım yaparak full hd alanlar 1920-1080 çözünürlükte izleyecekler...

"zaten plasmaların nispeten karanlık ortamlarda daha iyi performans gösterdiğini bilmeyen yok" ifadesi bence eksik. Yüksek kontrastlı LCD'ler artık plasmlardan daha canlı görüntüler veriyor. Yeni teknoloji LCD'lerde artık yansıma var. Örneğin Samsung M87. Ayrıca, bu tür "filter bright" yada "ultra filter bright" özelliğine sahip plasmalar, çok aydınlık ortamlarda bile renk canlılıklarını kaybetmiyor. Kaldı ki bu özellikler patentlidir. Yalnız yerden aydınlatma kullanılması seyir zevkini arttırıyor. Bunlara kafa takmak gerekir. Çünkü görüntü kalitesi için bu tür özellikler şart. Bazı önemli sahnelerde oluşan parlamalarla birlikte renk tonlarında cansızlık da oluyorsa bu seyirden nasıl keyif alınır? Bunları bilmek ve seyrederek gözlemekte yarar var. Faydası yoksa almazsınız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.