Quantum işlemci dedikleri smart tv için kullanılan işlemci değil görüntü işleme teknolojisine ait işlemci. Ufak tefek farkları olur tabi. Görüntünün hızlı ve kaliteli işlenip gösterilmesi için gerçek zamanlı yada ona yakın çalışan bir işlemcidir. Trumotion vs gibi hem hareketli görüntülerin akıcılaştırılması yani frame rate denilen kare hızının arttırılması (2 kare arasına ek hesaplanmış kare eklenmesi gibi) hem de renk doygunluğu, kontrast, parlaklık, detay gibi unsurları yükselten hem de düşük standart (FullHD gibi) görüntüleri 4 k ya yükseltmeye yarayan işlemleri yapar. |
Samsung Q60A Nasıldır (2. sayfa)
-
-
hocam peki aradaki fiyat farkına değer mi sizce 60a aldım çünkü değiştiricem olmazsa
-
Aralarında fark olarak daha iyi kontrast oranı, oyun konsolları için VRR ve ALLM ile hdmi 2.1 ile 120Hz desteği var. İmkanınız varsa değiştirin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 11 Mart 2022; 15:32:32 > -
kusura bakmayın fazla soruyorum ama ben konsol kullanmıyorum. 120hz film ve dizilerde fark yaratır mı
-
Sadece 120Hz konsolda işe yarar olarak bakmayın. Elbette sahip olduğu işlemci bir zamanlar tüplü tvlerde normalde 50 Hz olan yayını 100Hz gösteren zamanlardakinden çok daha fazla izleme kalitesi ve göz sağlığı sunar. Normalde 10 Yıl kullanılacak bir ürün. Daha fazla görüntü iyileştirme imkanı sunuyor bu sayede. Ben de rantabl olanı almaktan yanayım asla en iyisi en pahalısı diye bakmam olaya fakat kişisel olarak tercihim bir üst seri olurdu.
Değecek birşey olmaza almışsınız takmayın derdim ama değiştirme imkanınız olduğunu yazdığınız için geleceğe yatırım ve yatırımınızın kısa sürede demode olmaması için geçiş yapın.
rtings.comSamsung Q60/Q60A QLED vs Samsung Q70/Q70A QLED Side-by-Side TV Comparisonhttps://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q60-q60a-qled-vs-samsung-q70-q70a-qled/21475/21556?usage=1&threshold=0.10Burada altlardaki fotolardan görüntü işlemenin nasıl fayda sağladığını anlayabilirsiniz. Özellikle PIXELS başlığından sonrakilerde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 11 Mart 2022; 22:56:40 >
-
bazılarında 60a daha iyi siyahta 60a daha başaralı gibi ama hem okadar teknik bilgim ve fazla inglizcem yok ama daha sonuçlarda daha iyi diyorsanız 70a daha iyidir.
-
Fotolara bakın anlarsınız. Kendime alacak olsam 70A serisinden aşağı almam daha yeni ortağıma 65q70A aldık o da araştırdı yan yana 60 serisi ile de baktık o zaman fark daha bariz. Ama aldım artık diyorsanız da dünyanın sonu değil. Hepsi belirli bir seviyenin üstünde ürünler.
-
değiştirdim hocam bugün q70a ile verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim elinize sağlık @Sozuak
-
Güle güle kullanın süper olmuş. Gelecekte de kafanız rahat olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X