Arkadaşlar sizlere yakın zamanda yaşadığım bir deneyimimi yazmak istedim ram alırken artık samsung b-die ramler almak şart oldu özellikle amd için performansın bu kadar yükseltmesi bu ramleri mecbur kılıyor.Sizlere tavsiyem ram alırken samsung(b-die) ramler tercih etmeniz. Ben Patriot Viper Steel Ddr4 16GB(2x8GB) 4000MHZ 1.35V CL-19-19-19-39 ram alıp Cod warzone oyunu üzerin de test yaptım. overclock'tan önce oyunda avg 155 fps %1 95 fps %01 85 fps aldım. sonra ramleri Volkan diye bir arkadaşımla overclock yaptık en stabil değerleri bulduk 3800 mhz CL 15-16-16-15-30 sayılarına kadar indik 1 saat test yaptık hata almayınca değerlerimizi bulduk bu sayılar çok önemli samsung ramlerin farkını gördük resimdeki değerler overclock sonrası.çok güzel değerler gerçekten tekrar oyuna girdim ve avg fps 180 %1 110 fps %01 100 fps evet sadece ram overclock yaparak ortalama %15 civarı performans artışı elde ettik yani üst model ekran kartı almış gibi oldum burada yaşadığım deneyimimi anlatmak istedim ayrıca Volkan arkadaşım intelde benim ramlerin 4400 mhz olanlarını overclock yaptı aldığı performans benimkinin çok daha üstündeydi. herkese iyi forumlar. kullandığımız sistem Anakart: MSI B550 Gaming Edge Wifi İşlemci: Amd Ryzen 9 5900x 4.6 ghz Ekran Kartı: Gigabyte RX 6700xt Edge 12 GB Ram: Patriot Viper Steel 16 gb(2x8) 4000 mhz cl 19-19-19-39(overclock'tan sonra 3800 mhz CL 15-16-16-15-30 oldu) SSD: Western Digital Blue WDS 500GB M2 HD: 2 TB Barracuda 256mb/s 7200 Kasa : Dark Guardian Mesh Ön Panel Power: Sharkoon 750W WPM Gold Zero 80+ Soğutucu: ID-COOLING FrostFlow X 360 Sıvı Soğutucu Monitor: MSI optix mag241c 144hz 1ms |
Samsung RAM'lerin AMD sistemdeki önemi
-
-
Güzel konu bilgilendirme için teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlla Samsung b-die diye bir kaide yok Micron e-die, b-die yada Hynix cjr gibi çipler Samsung b-die ı pek aratmıyor.
2 ay önce 850 liraya aldığım Ballistix RGB kitlerde Micron e-die C9BJZ çipler var 3733 CL15, 3600 CL14 çok rahat kullanılıyor. Ryzen 3600 kullandığım için FCLK limitine takılıyorum o yüzden 3600 CL14 kullanıyorum bu haliyle gecikme değerleri 64-65ns civarında.
Velhasıl samsung b-die şart değil.
-
5900x'te 4000 ramden bir şey anlayabilmen için FCLK ayarını 2000 yapman lazım ve an itibariyle olmuyor.bunu yapacağına 3800 ama 1900 fclk yaptığında zaten o yüzden aldın o %15 farkı yoksa zen3 işlemcilerde ramin hiçbir olayı yok sen hatalı ayarla normal ayarı kıyaslayıp fark var diyorsun.bu da benim yaptığım:
https://forum.donanimhaber.com/zen3-islemcilerde-olmayan-ram-faktoru-ss--147901852
-
e-die, b-die yada Hynix cjr saydığın bu çiplerin için de en iyi performans b-die çipte ben burada overclock sonrası performansa değindim tabiki bütçesi olmayan istediği rami alabilir bence bütçesi olan samsung b-die çipli ramlerden vazgeçmesin.
-
9 mesajla bu cümleleri nasıl kurabiliyorsun aklım almıyor.fclk diyorum oc diyorsun daha fclk'nin ne olduğunu bilmiyorsun.biraz daha gel ben tur atarken hadi canım uza.10 binden fazla mesajım var burada adamı çiğ çiğ bile yemiyorum bir benim yaptığım başlığa bak bi de bu başlık dediğin şeye bak test bile yok.samsung ram alırsan daha iyi ayar yaparsın yoksa daha hızlı çalışmaz ikim farkı yoktur aynı hızdaki micron e die'den.baban yaşında olduğum da ayrı bir gerçek.2019'dan beri kullanıyoruz biz b die bişi bulduğunu mu sanıyorsun 2 sene sonra?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 7 Temmuz 2021; 9:58:6 > -
sinirlenmiş erkek :D laflara bak uza,10 bin mesajım var,adamı çığ çığ yemem bile :D :D egonu sindirdim diye mi kızdın hahahaha
-
ya böyle ne diyeceğini bilemezsin.10 mesajla ram gurusu mu kesildin başımıza davşan kim sallar seni ben varken?sen suya gu derken ram konusu açıyordum ben.yanlış bilgiye allerjim var diyelim yoksa bu forumda benden başka bir kişi daha bana ram uzmanı rütbesi verin lan diyememiştir o konuda egom şiş zaten gerek yok 5 10 mesajlı gariplere sulanmaya ama iddia ettiğin şey yanlış.zen3'te ramin hiçbir olayı yok bir iki benchmark hariç ya da 2k'da ya da 130 fps'den sonra alınan 10 fps'de.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X