merhaba arkadaşlar, elimde replika samsung s4 telefon var. ön camını kırmıştım 120 km uzklıkta ki şehre gittiğimde tesadüen bir telefoncuya girdim ve tamir edilebileceğini öğrendim. neyse tamir ettirdim. herşey güzel hatta ekran daha canlı daha parlak hoşuma da gitti. dönerken telefonun kapandığını*** farkettim. dedim ki şarz olayındandır eve gidince şarz ederim. neyse eve geldim şarz ettim telefon çalışıyor. :D 2 saat sonra telefonun tekrar kapandığını*** farkettim. bu olay ertesi günde devam ettim hatta telefon açılmıyordu, pilini çıkartıp geri taktığımda telefon açılıyordu. sonra cebime koysam kapanıyor***, 30 cm yüksekten düşse kapanıyor***. uzatmayayım (***) koydum kapanır kelimesinden hemen sonra sebebini şimdi söylüyorum tahminim telefonum kilitleniyor, o sebeble açmaya kalktığımda açılmıyor pilini çıkarmam gerekiyor diye düşünüyorum. ikincisi şunu da farkettim ki telefonun sol yanında bulunan ses açma kapama yerinden ses açma kısmı çalışmıyor, ses kapama çalışıyor. ekran değişimi sırasında acaba bişey olmuş olabilir mi? telefonun kilitlenmesi (kapanması) bu sebeble olabilir mi? o düğme sürekli basılı kalıyorsa telefon kendini kilitler veya kapatır mı? umarım anlatabilmişimdir saygılar...
Telefon kapanmıyor ekran gidiyor bence siz batarya çıkarıp tanıyorsunuz uğraşıyorsunuz düzeliyor ekranda temazsizlik olabilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
yeni keşfedilen bir şeyi hemen paylaşayım. ekranın sağ tarafında boşluk var gibi parmakla ufak bir baskı ile ekran da oynama var ve küçük kızım telefonu eline aldığında sağ tarafından tutarsa telefon kapanıyor. müzik çalarken sağ tarafından tuttu ve müzik kesildi telefonu açmaya çalıştım ve direk açıldı batarya çıkarmama gerek kalmadı
akşamdan beri inceliyorum durumu belirlemeye çalışıyorum. (diyeceksiniz ki git kardeşim bir tamirciye baksın. haklısınız da bulunduğum yer şehire 120 km uzaklıkta ve yaşadığım yerde hiç tamirci yok :( sorunu belirleyip şehire inen biriyle sorunu yazıp yollayacağım.) sorun sadece ekran da arkadaşlar uyku modu felan değil. ekranın sağ tarafına baskı olduğunda telefon iptal. ses açma düğmesinin çalışmaması da ayrı birşey.