< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Samsung s90d

-
-
Samsung kullananlar daha detaylı cevaplar. Yine de yazmış olayım.
Şu menüden ayar yapılabilir:
24 FPS filmler için, judder reduction'u yükseltmek gerekli. Manuel olarak deneyerek en iyi sonuç alınır.
LG'de, 2020 CX/GX'ten itibaren Cinematic Movement seçeneği eklenmişti. Filmlerde çok iyi sonuç veriyor. Samsung'ta onun tam karşılığı yok; fakat manuel ayarla benzer etki alınabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tamam hocam buldum teşekkürler 😇
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Acaba HDR kapatılmıyor mu ?çok parlak rahatsız ediyor…
hdr kapatılmıyor (benim 50qn90a da kapatılmıyor) ama hdr açıldığı zaman görüntü ayarlarından ışığı, kontrastı vb azaltabiliyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 16 Mart 2025; 7:42:17 > -
Aynen kapatılmıyormuş . Kıstım artık en fazla 50 olan parlaklığı 20 de kullanıyorum. Qd Oled daha parlakmış iyiki o panel tipi denk gelmedi , birde o panelden istiyordum . İnsanlar parlak ekran seviyor neden seviyorlar anlamadım . Göz yoruyor en başta ..
parlaklığı ben de sevmem. ama parlak ekran alırım. sonra kendime göre kısarım.
çünkü parlak ekran daha canlı, daha güzel görüntüler veriyor. senin tv de aslında parlak sayılır. oled sonuçta. o yüzden görüntü daha kaliteli,canlı, güzel oluyor. bak parlak olduğu için parlaklığı kısmışsın.
peki parlaklığı kısınca istediğiniz görüntü oluyor mu hdr görüntülerde?
mat veya bulanık ışıklı tv lerin görüntüsü hiç güzel değil.
-
Ayarlar kurcalansa daha da iyi olabilir . Ben yaptığım ayarlar en çok ps5 pro da ,series s de hoşuma gitti . Yani oyunda . Sonra filmler Netflix Vb . film kısmıyla biraz daha uğraşılması lazım . . Normal tv yayını ise hiç beğenmedim diyebilirim . Tv yayınında Eski 75 ips nanocell tv daha güzel geldi … belki o kısım içinde ayrı ayar yapmak lazım .
Birde bizim ülkede woled panel sarıldığı için Avrupa Amerika da qd Oled tüm tanıtımlar, sonra en iyi kalite için ayarlar, hep qd panel için olan tv lerle yapılmış . Ben kaynak bulamadım woled panel için kendim kurcalayarak birşeyle elde etmeye çalışıyorum .
Parlaklık kısılınca HDR de kalite düşümü olmuyor bana göre . Zaten o YouTube de ki HDR tanıtım videoları bir kez izleniyor . Sürekli izlenmiyor (tv yi monitörü test etmek için) film oyun Vb . Şeylerde kendiniz gözünüz nasıl rahat ediyorsa paralıklığı ayarlarsınız . ( benim için en önemli şey film izlerken siyahın doğru olmasıydı o oldu ) siyah en çok filmlerle önemli çünkü karanlık sahne çok oluyor …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 22 Mart 2025; 12:25:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- samsung qled tv görüntü ayarları
- uydu lnb kısa devresi nedeniyle tv sinyali kayboldu
- led tv çizik giderme
- vestel televizyon neden kendi kendine kapanır
- onvo tv alınır mı
- televizyon alırken nelere dikkat edilmeli
- en iyi iptv cihazı
- dünyanın en iyi beyaz eşya markası
- lg 2025 tv
- sony a95l oled
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X