Şimdi Ara

Samsung Sata 160Gb sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus A7N8X DELUX ana kart üzerinde 2 adet sata mevcut, 1. 160Gb 2. 200Gb Her ikiside Samsung. 200Gb olan 20 ve 180 olarak 2ye bölünmüş, 160 Gb tek partition. Dün ekran kartının öten fanını değiştirmek ve bakımını yapmak için söktüm ve sanırım o arada 160lık olanın enerjisini kestim.temizlik bitince ekran kartımı yenine koydum ve d:(160Gb) olanın çalışmadığını farkettim. c: ve e: toplam 200gb ve çalışıyor ancak d:160 gb çalışmıyor şimdi ve makinayı açarken uzun beklemelere hatta ara sıra takılmalara sebep oluyor. Partition magic ve System Mechanic ile tarattım ama çare bulamadım CRC 45 hatası verip programları kapatıyor. C:ye 2 defa format attım. ilkinde 160Gb olanı takmadan kurdum daha sonra taktığımda sorun çözülmedi.2.formatta 2 harddiskte takılıydı ama yine olmadı hatta c ve d 200'lük hdd olması gerekirken c ve e olarak görünüyor. 160 gb ise D: oldu. Sistemde iki HDD görünüyor ama D: full gibi. sistem format atmamı istiyor sanırım ama içindekileri kurtarmadan format atamam. 160 gb altında en az 100 gb veri var ve ben bunları tekrar bulamam.
    Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

• oncelikli kontrolu anakart uzerindeki sata 0 sata1 slotlarını duzeltmeli ve harddisklerin jumper ayarlarını sistemi yukledigin harddiski primary olacak şekilde tamaya dikkat etmelisin... ayriyeten jumper ayarları olmasa bile asus anakartların bioslarında boot kısmından sistem harddiskini primary olarak saved etmen gerekiyor... bunları yaptıgın zaman sorunun olacagını sanmıyorum... sana onerim kucuk olan harddiski yani 160 lıga sistemi kurmandır... ayrı bi konu daha format atıyosan quick format atma... satlarda quick format ilerki zamanlarda sorun cıkarıyo....
  • mhmtkrc arkadasim cevabin icin tesekkurler,
    Bu hdd'ler daha önceden sorunsuz calisiyordu, birden bire oldu bu sorunlar. Ben Hdd uzeinde jumper goremedim sanirim dedigin gibi biostan ayarlamak gerekiyor, fakat ben nasil yapildigini bilmiyorum.
    Bir arkadasim bana, Windows 2003 server olan bir makinaya bagla Hdd'ni bu Hdd'yi daha kolay tanir ve sorunsuz olarak bilgilerini kurtarabilirsin dedi. Bu konuya katiliyormusun? Ben bu makinada anakarttan veya buna benzer bir yerden supheleniyorum fakat nasil test edilir neye bakmak lazim bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seagate HDD Garanti
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.