< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung SCX4521F yazıcı arızası (2. sayfa)

-
-
Power kartında anakarta giden kırmızı kablo demetini söktükten sonra fişe takıp voltajlar ölçülecek.
Ayrıca güç düğmesi hasar almış olabilir, taşırken kablolar takılı kaldıysa, taşırken darbe alıp karta zarar vermiş olabilir. Normalde taşıma sırasında tüm kablolar sökülmeli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tonerleri aynı evet -
Teşekkürler.
Merhaba Samsung 4521f modeli bende de var bende aynı hatayı alıyordum kondansatörü değiştirdikten sonra düzeldi. Bir de çift kağıt alıyordu altta kağıdı alan ilk bölümü de soktum tekrar takdim şimdi makinanin açma düğmesine basıyorum üst taraftaki motorlar ve fırın bölümü sürekli çalışıyor durmuyor. Acaba eksik hüseyni takdim veya bir şeyi takmayimi unuttum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Mükemmel bir açıklama yapmışsınız çok teşekkür ederim. Eve gidince deneyip sonucu tekrar paylaşacağım.
Evet denedim oldu gerçekten çok teşekkür edeeim. Yalnız şimdide fotokopinin bazı yerleri silik çıkıyor. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı.
Fotokopide resimdeki gibi değişken kalınlıklarda yatay çizgi şeklinde beyazlıklar çıkıyorsa bu tarama lensine bağlı şerit kabloda kırıklar olmasından kaynaklanır. Bu hata genellikle cam üzerinden yapılan taramalarda ortaya çıkmaktadır. ADF kullanılarak yapılan taramalarda bu hata görünmemektedir.
Bilgisayar olmadan test çıktısı almak için, menü tuşuna raporlar menüsü gelene kadar art arda basın. Ardından sol sağ tuşları ile sistem raporunu bulup giriş'e basarak test çıktısı alın. Test çıktısı sorunsuzsa hata tarama ünitesindedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Şubat 2019; 13:15:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
merhaba samsung scx4521f yazıcı var ilk başlangıçta ısınmayı tamamlayıp hazır hale gelmiyor. sürekli resetliyor ekranda ısınıyor yazısı geliyor elektrik gider gibi olup anlık yani geri geliyor 5-10 dk sonra ısınıp normale dönüyor. yardımcı olabilrmisiniz.quote:
Orijinalden alıntı: orhanc3lik
75 krş luk maliyeti var büyük ihtimalle birazdan size yapmanız gerekeni söylicem şuan müşteri var toner dolduruyorum -
Hayırlı günler. Scx4521 açılmıyor. Daha önce kondansatör değişimi oldu bir kaç ay çalıştıktan sonra tekrar arıza verdi. Açınca çalışır gibi olup duruyor. Güç düğmesini her kapatıp açtığımda çalışır gibi çok az ses çıkarıp duruyor. Ekranda hiç görüntü yok. Kondansatörlerde şişme de yok. Arıza nerededir acaba yardımcı olurmusunuz.
https://www.printertec.com.br/arquivos_download/samsung/scx4321.pdf
Troubleshooting kısmına göz atın.
https://www.printertec.com.br/arquivos_download/samsung/scx4321.pdf
92. sayfaya bakın.
Cihazı PC'ye bağlayıp çıktı almayı deneyin. Cihaz çıktı veriyorsa arıza tuş takımı modülündedir. Cihaz yine de çıktı vermiyorsa anakart arızalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Ekim 2020; 10:28:18 >
Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Kitapçıktaki yönlendirmiş olduğunuz sayfaya baktım ama sorun ile ilgili bir bulgu bulamadım. En kısa zamanda PC ye bağlayıp yazdırmayı deneyeceğim ancak yazıcının üst tarayıcı kısmını döktükten sonra fark ettim. ilk mesajımda çok az çalışıp duruyor şeklinde belirttiğim ses motordan/dişlilerden değil lazerden gelen sesmiş. Yani motorda hiç hareket yok. Tabi ekranda da hiç görüntü elektrik yok. Ana karttanmıdır Yoksa daha önce değişen kondansatör şişmemesine rağmen arıza yapmış olabilirmi. Son olarak yaptırmak istesem masrafı çok tutar mı ve sitede tamir konusunda yardımcı olabilecek var mı
Besleme kartını kontrol etmekte fayda var. 24V hattında şişmiş, işlevini kaybetmiş kondansatör varsa benzer hatayı yapabilir.
En kötü olasılık anakartı değiştirirsiniz, onu da 50 100 TL bir paraya çıkma bulabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Ekim 2020; 9:44:42 >
Merhaba, bahsi geçen yazıcı bende de var ve bugün bir çıktı alırken çift kağıt çekti. Sonrasında sürekli kendini kapatıp açmaya başladı. Bu sorunun bir çözüm yolu yok mu acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X