Şimdi Ara

Samsung SCX4521F yazıcı arızası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhaba hocam. Ml-1610 yazıcı aldım. İnternette araştırmalarıma göre 4521 modeli 1610'un tarama ünitesi eklenmiş hali gibi. Parçaların %90'ı birebir aynı. Siz de biliyorsunuzdur zaten.

Şimdi 1610'un toneri 2000 sayfa basarken, 4521'in toneri 3000 sayfa basıyor. 1610'a 4521 toneri uyar mı? Çünkü arada %50 kapasite farkı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1907daishi 1 kullanıcısına yanıt
    Power kartında anakarta giden kırmızı kablo demetini söktükten sonra fişe takıp voltajlar ölçülecek.

Ayrıca güç düğmesi hasar almış olabilir, taşırken kablolar takılı kaldıysa, taşırken darbe alıp karta zarar vermiş olabilir. Normalde taşıma sırasında tüm kablolar sökülmeli.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    tonerleri aynı evet
  • orhanc3lik kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• Merhaba Samsung 4521f modeli bende de var bende aynı hatayı alıyordum kondansatörü değiştirdikten sonra düzeldi. Bir de çift kağıt alıyordu altta kağıdı alan ilk bölümü de soktum tekrar takdim şimdi makinanin açma düğmesine basıyorum üst taraftaki motorlar ve fırın bölümü sürekli çalışıyor durmuyor. Acaba eksik hüseyni takdim veya bir şeyi takmayimi unuttum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engin_006 E kullanıcısına yanıt
    Yazıcı ile uğraşa uğraşa baya şeyleri çözdüm.
    Sorunun sebebi transfer silindirinin tam şarj olamaması. Transfer silindirine çıplak elle dokunmuşsunuz sanırım. Bendeki cihazda da oldu bu, yurtdışı sorunun kaynağını ararken bir sitede gördüm uyguladım.

Şimdi yazıcıyı tekrar sökün. Söktüğünüz büyük parça üzerinde transfer silindiri var. (Ellerinize eldiven takın, transfer silindirine çıplak elle dokunmamak lazım.) Transfer silindirini(1), sağ taraftaki tırnağı(2) attırarak yerinden çıkarın. Sonrasında Tüy bırakmayan bir beze biraz camsil sıkın. Transfer silindirini kenarındaki mili ile birlikte fazla bastırmadan silin. Beze siyahlık bulaşmaz oluncaya kadar silin. Ardından silindirin oturduğu sağ tarafta yaylı yatak(2) var. Milin oturduğu kısmı temiz bir bez ve camsille silin.
    Ardından söktüğünüz büyük parçanın sağ yan kısmında(3), yüksek voltaj kartındaki temas noktalarına basarak elektrik taşıyan iki metal şerit var. Onları daha iyi temas etmesi için birazcık dışa doğru genişletin, ve dış taraflarını silin. Şimdi yazıcının gövdesinde bu şeritlerin oturduğu bölme var, orada temas noktaları var. Temas noktalarını bezle silin. Silindiri yatağına geri koyduktan sonra rahat dönüp dönmediğini kontrol edin. Zor dönüyorsa, sağ tarafındaki yatak sıkışma yapmıştır. Transfer silindiri miline biraz bastırarak sıkışmayı giderebilirsiniz.
    Yazıcıyı , cihaz içinde takılmamış kablo bırakmamaya dikkat ederek, dikkatle geri toplayıp test çıktısı alın. Bir yerde hata yapmamışsanız yeni gibi bir çıktı almanız lazım.

Samsung SCX4521F yazıcı arızası
    *Bimde satılan yeşil camsili kullandım.
    **Multimetreniz varsa silindiri yerine taktıktan sonra yanda üstteki metal şerit ile transfer silindiri mili arasını ölçebilirsiniz. Yaklaşık 100 ohm görünüyorsa sorun yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Şubat 2019; 14:32:47 >

• Mükemmel bir açıklama yapmışsınız çok teşekkür ederim. Eve gidince deneyip sonucu tekrar paylaşacağım.

• Evet denedim oldu gerçekten çok teşekkür edeeim. Yalnız şimdide fotokopinin bazı yerleri silik çıkıyor. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı.

• engin_006 E kullanıcısına yanıt
    Fotokopide resimdeki gibi değişken kalınlıklarda yatay çizgi şeklinde beyazlıklar çıkıyorsa bu tarama lensine bağlı şerit kabloda kırıklar olmasından kaynaklanır. Bu hata genellikle cam üzerinden yapılan taramalarda ortaya çıkmaktadır. ADF kullanılarak yapılan taramalarda bu hata görünmemektedir.

Samsung SCX4521F yazıcı arızası
    Bilgisayar olmadan test çıktısı almak için, menü tuşuna raporlar menüsü gelene kadar art arda basın. Ardından sol sağ tuşları ile sistem raporunu bulup giriş'e basarak test çıktısı alın. Test çıktısı sorunsuzsa hata tarama ünitesindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Şubat 2019; 13:15:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanc3lik

75 krş luk maliyeti var büyük ihtimalle birazdan size yapmanız gerekeni söylicem şuan müşteri var toner dolduruyorum
    merhaba samsung scx4521f yazıcı var ilk başlangıçta ısınmayı tamamlayıp hazır hale gelmiyor. sürekli resetliyor ekranda ısınıyor yazısı geliyor elektrik gider gibi olup anlık yani geri geliyor 5-10 dk sonra ısınıp normale dönüyor. yardımcı olabilrmisiniz.
  • Hayırlı günler. Scx4521 açılmıyor. Daha önce kondansatör değişimi oldu bir kaç ay çalıştıktan sonra tekrar arıza verdi. Açınca çalışır gibi olup duruyor. Güç düğmesini her kapatıp açtığımda çalışır gibi çok az ses çıkarıp duruyor. Ekranda hiç görüntü yok. Kondansatörlerde şişme de yok. Arıza nerededir acaba yardımcı olurmusunuz.

• erginsen17 E kullanıcısına yanıt
    https://www.printertec.com.br/arquivos_download/samsung/scx4321.pdf
    Troubleshooting kısmına göz atın.

https://www.printertec.com.br/arquivos_download/samsung/scx4321.pdf
    92. sayfaya bakın.

Cihazı PC'ye bağlayıp çıktı almayı deneyin. Cihaz çıktı veriyorsa arıza tuş takımı modülündedir. Cihaz yine de çıktı vermiyorsa anakart arızalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Ekim 2020; 10:28:18 >
  • Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Kitapçıktaki yönlendirmiş olduğunuz sayfaya baktım ama sorun ile ilgili bir bulgu bulamadım. En kısa zamanda PC ye bağlayıp yazdırmayı deneyeceğim ancak yazıcının üst tarayıcı kısmını döktükten sonra fark ettim. ilk mesajımda çok az çalışıp duruyor şeklinde belirttiğim ses motordan/dişlilerden değil lazerden gelen sesmiş. Yani motorda hiç hareket yok. Tabi ekranda da hiç görüntü elektrik yok. Ana karttanmıdır Yoksa daha önce değişen kondansatör şişmemesine rağmen arıza yapmış olabilirmi. Son olarak yaptırmak istesem masrafı çok tutar mı ve sitede tamir konusunda yardımcı olabilecek var mı

Besleme kartını kontrol etmekte fayda var. 24V hattında şişmiş, işlevini kaybetmiş kondansatör varsa benzer hatayı yapabilir.
    En kötü olasılık anakartı değiştirirsiniz, onu da 50 100 TL bir paraya çıkma bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Ekim 2020; 9:44:42 >
  • Merhaba, bahsi geçen yazıcı bende de var ve bugün bir çıktı alırken çift kağıt çekti. Sonrasında sürekli kendini kapatıp açmaya başladı. Bu sorunun bir çözüm yolu yok mu acaba?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.