Şimdi Ara

Samsung telefonda macOS çalıştırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yıllardır akıllı telefonların yazılımlarının manipüle edilerek ya da emülatörler yoluyla pek çok işletim sisteminin çalıştırıldığına şahit olduk. Bunlar ya Windows ya da diğer Android üreticilerinin ROM paketleri oluyordu. Bu kez macOS işletim sistemi üstelik düşük kapasiteli bir telefonda çalıştırıldı. 

Samsung Galaxy A telefonda macOS

Bir kullanıcının Reddit üzerinde yaptığı paylaşım kısa süre içerisinde viral oldu. Ne var ki kullanıcı bunu nasıl başardığına dair herhangi bir bilgi paylaşmadı. Normalde gündelik kullanıcılar için macOS platformlarını Mac harici cihazlara kurmak pek mümkün değil ancak kullanıcı bir şekilde bunu başarmış. 

Ayrıca Bkz.Mac Pro için saklanan Apple M4 Ultra yongası 80 grafik birimi ile şov yapacak

Yorumlarda Vectras VM emülatörü kullanıldığı görülüyor. Bu emülatör ile ilgili kısa bir aramada ise Windows XP sürümünden Windows 11 sürümüne kadar ve hatta macOS sürümünün dahi nasıl çalıştırıldığına dair videolara rastlamak mümkün. Vectras VM emülatörü Google Play mağazasında mevcut değil ve harici olarak yükleniyor. 

Kaynak:https://wccftech.com/a-galaxy-a-smartphone-ran-macos-high-sierra-using-emulation/

• Ya Donanım Haber sürekli altta otomatik video oynatmaya başladı. Her sayfada tekrar tekrar video oynatıyor.

La bi kere girişte koyarsın videoyu tanıtım için. İzlemek isteyen olursa izler.

Siteye giriyorum video oynatıyor.

İkinci bir habere tıklıyorum tekrar altta otomatik video oynatıyor.

Geri anasayfaya dönüyorum yine otomatik video oynatıyor.

Ya bunu komple kapatmanın bir yolu yok mu?

Aşırı iğrenç bir durum.

Hayır o kadar iğrenç bir durum li, zorla dayatıldığı için de videodaki kişilerden tiksinmeye başlıyor insan.

Tiksiniyorum olum sizden zorla kendi videonuzu izlettirmeye çalıştığınız için.

Bu benim elimde olan bir şey değil. Bu tarz şeylerle anca insanları bunaltır ve kendinizden tiksindirirsiniz.

Şu otomatik videoyu nasıl kapatabilirim biri yazsın. Yoksa sitede gezemiyorum.
  • MacOS mac bilgisayarlar hariç kurmak mümkün değil ne demek ? Ekremcim hani DonanımHaberde editörsun ya bu kadar bilgisiz olamazsın dimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichesMen -- 7 Kasım 2024; 1:14:2 >
  • Ya Donanım Haber sürekli altta otomatik video oynatmaya başladı. Her sayfada tekrar tekrar video oynatıyor.

La bi kere girişte koyarsın videoyu tanıtım için. İzlemek isteyen olursa izler.

Siteye giriyorum video oynatıyor.

İkinci bir habere tıklıyorum tekrar altta otomatik video oynatıyor.

Geri anasayfaya dönüyorum yine otomatik video oynatıyor.

Ya bunu komple kapatmanın bir yolu yok mu?

Aşırı iğrenç bir durum.

Hayır o kadar iğrenç bir durum li, zorla dayatıldığı için de videodaki kişilerden tiksinmeye başlıyor insan.

Tiksiniyorum olum sizden zorla kendi videonuzu izlettirmeye çalıştığınız için.

Bu benim elimde olan bir şey değil. Bu tarz şeylerle anca insanları bunaltır ve kendinizden tiksindirirsiniz.

Şu otomatik videoyu nasıl kapatabilirim biri yazsın. Yoksa sitede gezemiyorum.

• RichesMen kullanıcısına yanıt

@RichesMen yeri geldi ben de editöre sardım. Ama bu işlerin bir inceliği var. Hele ki "Ekremcim" gibi vitesi yükseltmişsen, haddini hakikaten iyi bileceksin ki terste kalmayasın.

Bak ne yazıyor orada:

"Normalde macOS platformlarını Mac harici cihazlara kurmak pek mümkün değil ancak kullanıcı bir şekilde bunu başarmış."

"Normalde" ve "pek mümkün değil" demiş. Doğru da bir kullanım. Mac OS işletim sistemi Mac cihazlar için tasarlanmıştır. Diğer cihazlara resmi desteği yok, Hackintosh vb işler tamamen deneysel ve "anormal" işler. Ve Apple lisans koşullarını da ihlal ediyorsundur muhtemelen.

• Umit_22 kullanıcısına yanıt
    DH'nın kendi mobil apk'sını kullanıyorum ve böyle bir sorun yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Ne boş muhabbet yapıyorsun sen ya, Google macos toplama pc kurmak, yaz bak bakalım Türkiyede kimler yapmış( yurt dışı değil ) apple cihazlar kapalı sistem ama en rahat kurulumu macos sunuyor ve çokta kullanışlı. macos içine android tutta Nintendo switche kadar emulator bile kuruluyor ki kendimde bunları rahat basit iki uç adımda kuruyorum.. burada senin ve ekremcimin anlamadığı şu macos normalde mac hariç bilgisayarlara kurulabiliyor çünkü macos bilgisayarlar için yazılmıştır :) M1 serisinden önce İNTEL işlemci altyapısı kullandığınıda unutmadan ekleyeyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichesMen -- 7 Kasım 2024; 10:32:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Normalde yani sonradan dokunulmamıs olan MacOS'larda DSMOS diye bir modül vardır. bu DSMOS yani Don't Steal MacOS yani MacOS'u calmayın modülü, sisteminin baslatilmasi sirasinda, sistemin donanimini kontrol ediyor ve bunun Apple'a ait olup olmadığını belirliyor.. bunu da donanimdaki bir chip sayesinde yapiyor.. yani chip basit bir sey ve kontrol islemi de basit ama sonucta orada öyle bir sey var.. DSMOS sen Mac misin diye soruyor, chip de evet seklinde bir yanıt döndürüyor eğer o yanıt gelmezse sistem boot etmiyor.. hatta hackintosh kurarken boot mesajlarını okursan, DSMOS arrived yazar.. iste bu DSMOS hackintosh yapilmasin diye var ama hackintosh distroları yapanlar bu kontrolleri falan atlıyorlar özetle normal sartlarda Apple dısındaki bir donanıma MacOS kuramazsın..

Yani editorun yazdıgı sey hatalı degil Mac harici cihazlara kurmak pek mümkün değil demek, kurmak mümkün degil anlamına gelmiyor.. Sistemi modifiye edersen islemci de x86 oldugu icin calıstırabilirsin ama normal bir durum degil zaten.. kullandıgın MacOS özellestirilmis bir MacOS.. Üstünde cok fazla seyler degistirilmis bir MacOS PC donanımlarını tanısın diye kext'ler sürücüler yazılmıs bir MacOS..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Kasım 2024; 10:49:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Valla o kadar güzel yazmışsın üstüne yazmayacam elleni sağlık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@RichesMen

"Valla o kadar güzel yazmışsın üstüne yazmayacam elleni sağlık... "

Diğer yorumu böyle beğendiysen benim yazdığıma "Ne boş muhabbet yapıyorsun sen ya" demeyeceksin. Tutarlı olacaksın.

• norton772 kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde böyle bir sorun hiç yaşamadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.