Şimdi Ara

Samsung televizyona 5+1 sinema sistemi bağlayamıyorum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yt da var 5.1 test videoları. Aletin kendisinde de var kanal çıkış testi.

Bkz.
    5.1 Test & Clipsyoutube
    BEST WAY to experience TRUE 5.1 sound on Youtube 🔈🔉🔊 4K Real 5.1 Dolby Digital Audio
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=PjwDZFlhCBU

Firmware güncellemesini, lg sitesinden indirip usb ye yükleyip alete takıp yapmanız gerek.

Yt testünden 5 kanal ses alabildiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Mart 2025; 23:58:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Ses veriyor hocam testte
    Dizi film izlerken gelir mi acaba ses 5+1 olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furiosa5006 -- 3 Mart 2025; 0:8:19 >
  • Furiosa5006 F kullanıcısına yanıt
    Gelir ama 5.1 kanallı yayında gelir. 2 kanallı yayında alette ayrıca bir surround/3d dağıtım algoritması yoksa gelmez. Onuda 3d/surround tuşu/seçeneği olmadığı için deneyemedik.

Şimdi netflix den bir dizi açtım ses geliyr yine bu şekilde

E iyi yeterli hocam zaten tvde orjinali 2 kanal. 2 kanalı 5 kanala çevirmenin gereği yok, zaten doğru düzgün çeviremiyor algoritmalar.

Bu arada şu modelde ARC desteği gözüküyor. Sizdekinde de belki vardır diyeceğim ama optik bağlantı okduktan sonra uğraşmaya değer mi sizin kararınız.

lg uae
    LG Home Theater System DH6530T Series | LG UAE
    https://www.lg.com/ae/home-theatre-systems/lg-DH6530T

Bundaki reciever sizdekiyle hemen hemen aynı duruyor. Bunda bt var sanırım ek olarak. Firmwareler yani yazılım updateleri aynı. Ancak uzantı bölgesel kodları değişik.

Şuda tr versiyonunun yazılımı.
    Bkz.
    lg tr
    LG DH6530T.BTURLLK Ürün Desteği: Kullanım Kılavuzları, Garanti ve Daha Fazlası | LG TR
    https://www.lg.com/tr/destek/product-support/cs-DH6530T.BTURLLK/#manual-tab

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Mart 2025; 0:26:52 >

Sound effectten bass seçince hepsinden veriyor bazı videolarda hep bassta kullanıcam sanırım o yüzden çünkü naturele alınca her sağ sol önlerden geliyor arkalardan vermiyor sağ arkaya geçince yine sağ önden veriyor sesi

Birde ek olarak naturele baktım birde nat plus var nat plus'a alıncada düzgün veriyor hepsinden sesleri sanırım naturel plus kullanınca 5.1 veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furiosa5006 -- 3 Mart 2025; 0:31:45 >
    O efekt ayarıyla pek değişmez normalde, değişmesi ilginç olmuş. Kanallar doğru yerlerinde takılıtsa, esas ses kaynağından nasıl kodlandoysa o şekilde çıkması lazım sesin.

Sizin aletin ses ayarlarında kanal dengesi ayarları da yaapabilmeniz lazım. Daha önce paylaştığınız fotodaki menüde 5.1 ayar menüsü vardı.

5.1 dolby digital vb kodlamalar ana kaynak kodlamaları. Yani videonun üzeründe tüm sinyaller. Sizin sistem video üzeründe gelen ses sinyallerini çözüp dağıtım yapıyor. Arka kanalların ses seviyesini, aletin 5.1 ayar menüsünden ayarlayabilirsiniz.

Naturel, bass, vb ayarlar daha çok frekana ayarı. Bassda arkadan ses daha çok gelmesinin sebebi, o frekansta arka hoparlöre kodlanan sinyalin frekansı bass tonlarında olduğu içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Mart 2025; 0:35:33 >
    Hdmi bağlayıp o ayarlara bi bakayım şimdi ses seviyeleri farklıydı çünkü

Şurda 5.1 ayarı gözüküyor. Hdmi dan bağımsız bu ayar.
    TV de atmos çıkışı gözüküyor ancak seçilemiyor sanırsam.

UAE de satılan modelde ARC desteği optiion yazıyor ancak sizdeki versiyonla ilgili tr sitede hiçbir veri yok. Bölgesel farklılıklar malesef olabiliyor.

Oöurda diğer kumandaya denk gelirseniz, muhtemelen 3deffect sekmesinide kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Mart 2025; 0:39:53 >
    Şuan hepsini yaptım 3 ses seviyesine getirdim fakat youtubede herhangi birşey açıyorum nat plus ve bass harici diğerlerinde hep önlerden veriyor sesi. Ayar menüsünde deneme yaptığımda her birinden ayrı ayrı sesi veriyor ama

Şuan farklı bi video açtım bunda her kategoride ses veriyor sorunsuz anlamadım ne olduğunu tam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furiosa5006 -- 3 Mart 2025; 0:47:22 >
    Demekki sadece nat plus ve bass 5.1 decode ediyor. Baya ilginç. Firmalar bölgesel anlamda fazla lisans parası vermemek için bazen bu tip işker yapabiliyor. Normalde eklenenen her dolby özelliği için ek lisans ücreti vermeleri gerek.

Bu alet hayli eski olduğu için eski tip kodlamaya göre çalışıyor, belki yeni tiplerde fark olabilir ancak bir şekilde ses geliyorsa kanallar çalılıyor demektir.

TV de dolby atmos seçeneğini gördük ancak dolby digital seçeneği varsa seçmeyi deneyebilirsiniz, çünkü ses sistemi dolby digital standartlarında.

Dolby atmos, dolby digitalden daha yeni bir kodlama sistemi. Belki onunla iligli bir uyum sorunu vardır.

Bkz.
    Technopatyoutube
    Dolby Atmos ve DTS:X Nedir, Ne İşe Yarar?
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=I8wS4KHLfYc

Bu videoda 6-7 dklarda HDMI ARC anlatılmış.

Normalde tvden ARC çıkışını sisteme verdiğinizde sistemden ses alabilseniz, sistemler bir şekilde iyi kötü uyumlu diyebiliriz ancak klasik HDMI-ARC çıkışı da alamadı sistem.

Optik kabloyla en azından şu anda 5 kanal çıkış alabildiiğini biliyoruz. Varsa tvden veya smart ayarlardan vs çıkış olarak dolby digital seçmeyi deneyebilirsiniz.

Tv ayarlarında dolby atmos seçeneğini işaretlemeye çalışıyorum fakat bu fonksiyon kullanılamıyor diyor. Bazı videolarda bütün bass, jazz, naturel vs. Veriyor bazı videolarda sadece 2 knalda veriyor sesi. Videodan videoya değişmesi ilginç geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furiosa5006 -- 3 Mart 2025; 0:55:26 >
    O 2 kanalda verdikleri işte 2 kanallı kayıtlar. Yani stereo kayıtlar. O kayıtlardan 5 kanallı ses almanız için sistemde 2 kanalı 5 kanala çoklayabilen surround/3d özelliği olması gerek. Dolby kendi çoklama(surround, prologic vb) algoritmasını satıyor ve onun için ek lisans ücreti istiyor. Üretici lisanslamaz ise, sistem uyumlu olsa bile kullanıcının o özelliği açmasına izin vermiyor. Sizdeki sistemde nedense bu özellik gözükmüyor. Normalde o özellik olmasa bile, 3d seçeneklerde çapraz stereo vs olması gerek.

Tv yeni olduğu için Atmos destekliyor. 5 kanaldan ses alabildiğinize göre geriye dönük dolby digital de bir şekikde destekliyor. 5 kanallı kayutlarda 5 kanaldan ses almanız normal.

Ancak 2 kanallı sesi 5.1 sese çevirmesi için gerekli algoritma, sistemde ve tvde şu şartlarda gözükmüyor. Size gönderdiğim SDN de paylaşıla kumandada o özelliğe dair bir ibare bir tuş var, ancak sizdeki kumandada yok. Bu durumda da benim aklıma bölgesel farklı lisanslama durumu geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Mart 2025; 1:9:16 >

Dediğiniz doğru ya kumanda alacağım internetten öyle çözeceğim internette varsa ua da bu şekilde naturel plus olarak kullanırım çok bi fark olmuyor zaten.

Normal kanalda da nat plus yapınca veriyor hepsinden böyle kullanırım değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum tekrardan. Çok sağolun.

Yani baya ilginç, demekki 3d kaldırıp eq ayarlarına koydular o özelliği. Orjinal klavuzu varsa belki daha detaylı yazar orda.

Sistem eski olduğu için bu şekilde idare etmeniz daha mantıklı. Bir şekilde ses aldıysanız tv hoparlörüne göre zaten çok farketmiştir.

Alette ne acayip aletmiş ki kullananlarda hep aynı dert. Burda da var benzer bir durum.

Bkz.https://www.avsforum.com/threads/urgent-question-about-optic-input.3242168/

İyi gülerde kullanınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Mart 2025; 1:24:46 >
    Hatalı üretimde olabilir bu kadar kullanıcı sıkıntı çektiyse

Teşekkür ediyorum.

Ses alabildiğim gibi devam edicem fakat herhangi bir sorun yaratmaz demi cihaza bu şekilde.

Hatalı değilde adamlar hem girişten kısmış, hem surround algoritmasından kısmış, hem dolbyden kısmış, arcda yok. İlginç.

Bu şekilde sorun olmaz. Zaten çok yüklenilecek bir sistem değil, soğutmasıda çok sağlıklı olmayabilir. Kullanmadığınız zamanlarda kendi kumandasından kapatırsınız, onun harici sorun olmaz herhalde diye umuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.