Şimdi Ara

Samsung Tizen Türksat Kanal Listesi - 20.03.2016 Güncel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Servisten güncel olarak edindi?im ve üzerinde eklemeler yaptığım güncel kanal listesini ihtiyacı olanlarla paylaşmak istedim.

Yandex disk klasörü içine hem kanal listesini hem de kanal listesini düzenleme yazlımı yükledim,
    bu sayede isteyen kanal listesini kendine göre düzenleyebilir sıralayabilir.

Yüklemek için fat32 olarak biçimlendirilmiş? flashbellek kulanın.

Bu arada tizen işletim sistemi kullanan yeni nesil samsung tv lerin %100 ünde çalışıyor.
    Uyumlu tvlerin listesine burdan ulaşın.http://goo.gl/sZVJfa
    Benim kullandığım JU6670 serisi yani UHD 4K tvlerden. içinde gömülü olarak 60hz UHD uydu alıcı var.
    Test etmek için TRT 4K kanalın tvye yüklemek istedim. Ancak tizen işletim sisteminde çok anlamsız eksikler var.
    Bunlardan biride kanalların frekansların yani transponder denilen listeleri ve ayarları düzenleyemiyorsunuz.
    Elle bi kanalın frekanslarını giremiyorsunuz. Var olan frekans listesi üzerinde tarama yaptığı için sadece listeyi tarıyor.
    Dolaysı ile listede olmayan yeni bir frekansa ait kanalı eklemek zorlaşıyor. Bu noktada TRT 4K kanalını eklemek tam bir sorun oldu.
    Servisi aradım önce ahkam kesti ekleniyor diye sonra kendi de anladı eklenmediğini bununla ilgili size kayıt açalım demekle yetindi.

Çözümü yine kendim buldum. Kanal listesini sql lite editörle açıp SAT dosyası içindeki SAT_TS veri tabanına frekans bilgilerini elle girdim.
    Sonra kaydedip flashla tv ye aktardım. Manuel taramayı seçip girdiyim frekansı buldum tarattım ve TRT4K kanalı listeye eklendi.

Tizen de kanal eklemek isteyenlere referans olsun.
    4K udulu tv si olanlara uyduyu ve çözücüyü test etmek için liste içinde TRT4K kanalını referans alabilirler.
    4K yayın tvyi %20 fazla zorluyor hakikaten. Tabi piyasada 4k TV’lerin çoğu 30hz mi? dolaysı ile gerçek 60hz olmadığı için
    TRT4K yayınını açamıyormuş?. Eğer açıyorsa TV’niz iyi demektir. Açamıyorsa maalesef lafta 4K tv almışsınız :)

Kanal listesi ve düzenleyici aşağıdaki adrestedir.
    yandex.disk
    SamsungChan
    https://yadi.sk/d/PpTu61HimCGkg

E?er listeyi yükledikten sonra sinyal bulunamady hatasy alyyorsaznyz disecq ve lnb ayarlarynyzy kontrol edin.

Son olarak tvde yayyny kaydetme özelli?i olmasyna ra?men neymi? efendim türkiyede bu özellik kapalyymy?. izin verilmiyormu?.
    Almanyadaki arkada?ym benimle ayny modeli ve versiyonu kullanyyor. ancak kayyt yapaibliyor. herhangi bir synyrlama yok.
    Tvyi syfyrlayyp ülke seçeneklerinden ingilizceyi seçsek açaba bu kaydetme olayy kullanylaiblirmi.
    Tizen i?letim sitemli samsung tv lerde kayyt yapablien varmy ?

------------------
    Yeni ekleme :
    ------------------

Kanal listesi güncellenmi?tir. Yine belirtile yandex disk klasörüne eklenmi?tir.
    Toplam 911 servis ve kanal vardyr. Türksat 4K kanalyny içermektedir.

------------------
    Ek bilgi (Güncel Versionlar) :
    ------------------

Bazy yeni versionlarla ilgili pm ile soranlar oluyor, hanvi versiyonu yükleyece?im diye, buna kysa bir cevap vereyim,
    Kumandadan menü tu?una bastyktan sonra Tv de MENÜ > DESTEK > SAMSUNG'a BA?VURUN seçene?inde yazylym sürümü diyen yerde sizin sürümünüz yazar.
    Bu versiyona göre payla?ty?ym yd klasöründeki surumlerden versionu yakyn olany yukleyebilirsiniz. Farkly bile solsa genelde sorun çykmyyor.
    ?imdilik mevcut sürümler:
    Channel_list_T-HKMDEUC-1422.3.zip
    Channel_list_T-HKMDEUC-1440.8.zip
    Channel_list_T-HKMDEUC-1443.0.zip - 20 mart 2016
    Channel_list_T-HKMDEUC-1452.0.zip - en yeni güncel version 7 mayıs 2016

Son olarak şuda olsa buda olsa diyen arkada?lar benden yardym istiyorlar pek vaktim olmuyor.
    Klasör içindeki ChanSort_2015-11-29.zip dosyasyndaki editorle indirdi?iniz listeyi açyn istedi?iniz gibi editleyin, syrala düzenle ekle çykar favori yap, çok kolay...
    Bir ekleme daha, bazi lg panasonic kullanycylary chansort programynyny kullanaiblirmiyiz diye soruyorlar onlara cevaben kullanylaiblir tv listesi a?a?yda.
    * Samsung's series B,C,D,E, F, H and J
    * most LG's models released 2009-2015
    * Panasonic models released 2011-2015 (svl.db or svl.bin)
    * Toshiba models released 2009-2012 (zip/chmgt.db )
    yani chansort sadece samsunga özel bi?i deil bilginiz ola..

indir :
    yandex.disk
    SamsungChan
    https://yadi.sk/d/PpTu61HimCGkg

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.