Şimdi Ara

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.788
Cevap
101
Favori
42.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cihazları da elden çıkaralım mı?

• 01Mrt kullanıcısına yanıt

Neden ki? Anlayamadım.

"Bir sıkıntınız olursa Whatsapp üzerinden bana ulaşabilirsiniz" demiştim.

• hasanemmii kullanıcısına yanıt

Biraz espirili birazda kinayeli bir yaklaşımdı benim ki...

Seneye ürünün son yılı olacak dediniz ya ondan...

• 01Mrt kullanıcısına yanıt
    Anladım. Devamı gelmese de, teknik destek her zaman devam edecektir. Bu durum hiçbir markada yok. "Artık üretilmiyor, tamiri de yok" diyorlar. SAN-TEK in her zaman tamiri vardır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • San-Tek kablosuz termostat evimde 1 aydır çalışıyor.

Honeywell T3R ve Netatmo termostatları da kullanmış bir kullanıcı olarak deneyimimi forumla paylaşmak istedim.

Fakat değerlendirmemi bu termostatlarla karşılaştırma yapmak üzerine kurgulamayacağım.

Her marka termostat üstüne düşen görevi iyi ya da kötü yerine getiriyor zaten, ben San-Tek termostatın 

diğerlerinden farklı özelliklerini değerlendireceğim.

Artıları;

+ 0.1 derece hassasiyetli termostatlar kategorisinde bulunmasına rağmen bundan fazlasını yapabiliyor aslında;

Üst ve alt hassasiyeti ayrı ayrı ayarlayabiliyorsunuz.

Her iki ayarda da 0.0 derece seçeneği de var, bu şu anlama geliyor; ekranda 0.0 yazıyor fakat cihaz 0.05 derece hassasiyet moduna geçiyor.

+ İstenilen sıcaklık ayarı 0.1 adımlarla yapılabiliyor, örnek vermek gerekirse; 22.8 dereceye ayarlayabiliyorsunuz termostatı. Diğer kullandıklarım 0.5 adımla ayar yapılabiliyordu.

+ Radyatör veya yerden ısıtma durumuna uygun parametre seçimi ve çalışması. 

+ Gerçek zamanlı ısı ölçümü; cihaz ortam ısısını gerçek zamanlı ölçerek çalışıyor. Böylece çok kararlı tepki veriyor.

+ Öğrenme modu diğerlerindeki gibi çalışmıyor, yaklaşık 24 saat süren çalışmanın ardından gerekli veriyi toplamış oluyor ve istenilen ortam ısısını tam ayarlanan değerde 

tutmayı başarıyor.

Öğrenme denilen şey tek seferlik bir çalışma değil, cihaz her yanma sönme çevriminin ardından sürekli ölçüm alıp bir sonraki çevrimde

gerekli parametreleri tekrar hesaplıyor.

Bu da San-Tek termostatı diğerlerinden ayırıyor, mevsim geçişleri ya da gün içerisinde dahi hızlı ısı değişimlerine hemen ayak uydurmuş oluyor.

Diğer öğrenme modlu termostatlarda en çok şikayet edilen konulardan birinden de başarıyla çıkıyor.

+ Havalandırma modu, diğer termostatlarda olmayan bir özellik daha. Evi havalandırmak istediğimde, uzun banyo sürelerinde vb. durumlarda 

termostatı 1 sn. de havalandırma moduna alabiyorum ve havalandırma süresini değiştirebiliyorum.

Böylece değişen ortam ısısından dolayı termostat algoritması sapıtmamış oluyor.

+ Kablosuz haberleşme stabilitesi ve gücü; diğer cihazların kopma yaşadığı ya da hiç bağlanmadığı mesafede stabil ve güçlü iletişim kuruyor.

+ Bypass ; kullandığım diğer termostatlarda olmayan bir özellik ise bypass. Termostatın alıcı/röle tarafında bir düğmeye basarak termostat

sistemini komple devreden çıkarabiliyorsunuz, kombinin klemensine köprü takmaya veya kabloyu kısa devre etmeye çalışmanıza gerek kalmıyor.

+ Röle üzerinde uyarı ve bilgi sistemi. Röle bir şekilde termostatla haberleşmesi kesilirse hem sesli hem görsel uyarı veriyor ve kombiyi

ara ara çalışma moduna geçiriyor.

Eksileri;

- Kablosuz termostat modelinde haberleşme her ne kadar kablosuz olsa da, termostatın besleme voltajı adaptörle sağlanıyor.

Bu nedenle termostatı konumlandıracağınız yerde elektrik te olması gerekir.

Kendi adıma bunu eksi olarak görmediğim için aldım kullanıyorum. Madem kablosuz, neden adaptörle çalışıyor sorusunu soran olabilir diye yazdım.

Yukarıda bahsettiğim gerçek zamanlı ısı ölçümü , kablosuz haberleşme gücü vb. gibi özellikleri termostata kazandıran

aslında bu adaptörle beslenmesi. 2-3 adet kalem pille çalışan bir cihazda bunlardan feragat edilmek zorunda kalınıyor doğal olarak.

Bu yazıyı yazarken aklıma gelen bunlardı, unuttuklarım olursa mesajı düzenleyeceğim.

Hasan Bey'e memlekete böyle bir katma değer kazandırdığı için ne kadar teşekkür etsem azdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos_ -- 3 Şubat 2023; 13:40:35 >

• Herkese Selamlar .

Kış bu yıl geç geldi. Bol yağışlı (sel olmadan) bir kış dilerim.

SAN-TEK sezonu açıldı. Geçen yıl Son 20 civarı kart kaldığını yazmıştım. Kaldığımız yerden devam.

Üretim işi artık iyice zorlaştı. İnanın kablosuz ürünün sıfırdan kutulanması tam 8 saat sürüyor. Bir de uçuşta olan malzeme fiyatları var. Bu böyle olunca da elde edilen kazancın bir anlamı kalmadı. Bu nedenle yeni kart bastırmayacağım. Kendim ve çevrem için 4 -5 adet ayıracağım. Kalanlar bu yıl olmazsa gelecek yıl gider. Zaten çoğunluğu daha önce alan kullanıcıların siparişlerine gidiyor.

Son piyasa araştırması aşağıdadır.

Görüşmek üzere.

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 4 Aralık 2023; 15:59:58 >

• @Hasanemmii biz kiracıyız yeni taşındığımız Bandırma da ki evde Beko marka BK 20 HP LCD model kombi var . Buna oda termostatı takılırmı. Kablosuz olarak düşünüyorum . Modülasyonlu mu modülasyonsuz mu hiç anladığım şeyler değil . Fikrini almak istemiştim . Şimdiden teşekkürler ustam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılır tabi ki. Modülasyonlu bence gereksiz. On / off çalışan, öğrenme özelliği olan bir termostat alın. Yukarıdaki listede öğrenme özelliği olan termostatları görebilirsiniz.Bu termostatlar TPI, PID, LEARN diye ifade edilir. Modülasyonlular kadar konforludur. Fİyatları daha uygundur. Konfor sizin için 2. planda ise, tasarruf olsun yeter derseniz, herhangi bir markanın termostatını alabilirsiniz.

• Teşekkür ederim hocam sağolun.o zaman bu işime yarar diyorsun tpı özelliği varmış

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU]

• Umarım memnun kalırsınız. Yeni bir ürün.

• Üstadlar kolay gelsin, Buderus gb022 kombide kulandigim eski bir modulasyonlu Buderus 250 RF kablosuz oda termostatim var, bu termostat baymak duotec Compact kombi ile uyum saglarmi

• uzun zamandır kullanıyoruz belki 5 seneyi geçmiştir. Çok memnunum Santek'ten. Elinize emeğinize sağlık.

• 6 yıldır kullanıyorum, çok memnunum. Buderus gb012 kombide takılı.

• lamettrie kullanıcısına yanıt

@lamettrie

5 sene değil lamettrie.

20.12.2015 tarihinden itibaren kullanıyorsun.

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] 8 yıl olmuş. SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 20 Aralık 2023; 1:11:17 >
  • ozay O kullanıcısına yanıt

@ozay

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] 12.11.2017 den beri. SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] 

Daha nice kışlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 20 Aralık 2023; 1:11:40 >
  • İlk üretim 2014 ocak ayı.

En sade yazılıma sahipti.

Sadece; düşerse aç, yükselirse kapat.

Nereden nereye. Şimdi evin ısınmasını soğumasını öğreniyor.

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] İlk zamanlarda böyleydi.

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU]  Bugün böyle.

Hocam merhaba bende bir yazılımciyim suan arduino ile bu tpi algoritması üzerine çalışıyorum ancak pid parametre ile su sorunu yaşıyorum p ve i degerini yaklaşık olarak bulmak için nasil bir yol izlemeliyim biliyorum sizin ki ticari bir proje ancak satis yapmak için degil kendi evim bir tasarım yapmak niyetindeyim acaba bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz.

• emreozgerr kullanıcısına yanıt

Kombi sisteminde delta_t çok büyüktür. Evin ısınma soğuma döngüsü en az 20dk sürer. Bu nedenle p i değerlerini ayarlamak ve sonuçlarını görmek 20dk demektir. Değerler formülünüze bağlı olarak değişir. EN güzeli deneme yanılma. Denkleminizden eminseniz tabi. PWM sinyali kullanın ve bu sinyalin darbe seviyesini hesaplamaya odaklanın. Periyot kullanıcı tarafından seçilebilmeli. Saatte 6 kez yansın, 4 kez yansın gibi. 6 kez seçilirse periyotunuz 10dk olacaktır. 10 dakikanın kaç dakikası darbe(yanma), geriye kalan zaman da boşluk(sönme) olarak belirlenmiş olur. Ancak bu kadar söyleyebiliyorum. Dediğim gibi denkleminize bağlı. SAN-TEK tpi kullanmıyor. PWM kullanmıyor. Ama kombiyi kaç dakika yakacağını ve ne kadar sönük bırakacağını hesaplayabiliyor. Kendine göre tarzı var. Ben PID i çizgi izleyen robot çalışmalarımda kullanmıştım. O zamanlar saniyede 2m gidiyordu. Ayarlı havyamda kullanıyorum. Bunların çevrim süreleri hep milisaniye. Kombide en az 20dk. Kolay gelsin.

Cok teşekkür ederim dediğinizin algoritması uzerine çalışacağım

• Yine sezonu erken kapattık.

Seneye görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.