Şimdi Ara

Sanal Kredi Kartı ve Taksit Olayı Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
56.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Bu Sanal Kartın Yıllık Ücreti Oluyor mu Bilgisi Olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: karqasa

Merhaba Bu Sanal Kartın Yıllık Ücreti Oluyor mu Bilgisi Olan varmı

Sanal kart, mevcut kredi kartını kullanmak istemeyen ve internet bankacılığı kullananlar tarafından, internet üzerinden oluşturuluyor. En azından ben böyle kullanıyorum. Ücretine gelince ücretsiz, istediğinde iptal edip yenisini oluşturabiliyor ve istediğin kadar limit atayabiliyorsun.

edit; imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 22 Nisan 2011; 16:00:20 >
  • ya bişe sormak istiyorum bende hsbc advantage campus kart var. limitim 750 tl ve internetten 1346 liraya bir fotoğraf makinesi almak istiyorum bu sanal kart limitini 1500 tl yapabiliyor muyum ? yoksa asıl kart limitinin altında mı olması gerek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihkucuk1114

ya bişe sormak istiyorum bende hsbc advantage campus kart var. limitim 750 tl ve internetten 1346 liraya bir fotoğraf makinesi almak istiyorum bu sanal kart limitini 1500 tl yapabiliyor muyum ? yoksa asıl kart limitinin altında mı olması gerek ?

Asıl karttaki limitin kadar kullanabilirsin
  • Arkadaşlar teşekkür ederim. Bende sanal kartla kasko ödemesi yapmaya başladım ama limiti en fazla 48 saat tanımlayabiliyorsunuz (maximum kartta). Provizyon alabilmeleri için o gün kartıma kaskonun tüm bedelini 1100TL aktardım, 24 saatte süre verdim. Sigortam.net provizyon aldı sonra limitim sıfırlandı. Aceba kartıma her ay taksitller için limit tanımlamam gerekir mi diye düşünürken yorumlarınızı okudum. Bekledim, şimdi kontrol ettim arkadaşın söyediği gibi taksitler sanal kart değilde kredi kartı ekstresinde gözüküyor ve her ay çekiliyor. Sonuç; Taksitle alışveriş yapacaksanız ürünün tüm tutarı kadar limiti tnaımlıyorsunuz (süreli), firma satışı yapıyor ve sizin limitiniz verdiğiniz süre sonunda sıfırlanıyor ama taksitleriniz çekilmeye devam ediyor. Slm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hidiremmi

Arkadaşlar teşekkür ederim. Bende sanal kartla kasko ödemesi yapmaya başladım ama limiti en fazla 48 saat tanımlayabiliyorsunuz (maximum kartta). Provizyon alabilmeleri için o gün kartıma kaskonun tüm bedelini 1100TL aktardım, 24 saatte süre verdim. Sigortam.net provizyon aldı sonra limitim sıfırlandı. Aceba kartıma her ay taksitller için limit tanımlamam gerekir mi diye düşünürken yorumlarınızı okudum. Bekledim, şimdi kontrol ettim arkadaşın söyediği gibi taksitler sanal kart değilde kredi kartı ekstresinde gözüküyor ve her ay çekiliyor. Sonuç; Taksitle alışveriş yapacaksanız ürünün tüm tutarı kadar limiti tnaımlıyorsunuz (süreli), firma satışı yapıyor ve sizin limitiniz verdiğiniz süre sonunda sıfırlanıyor ama taksitleriniz çekilmeye devam ediyor. Slm.

Sanal kartta limit sadece hesaptan fazla para çekilmesini önlemek içindir, alış verişi yaptıktan sonra taksitler ana kart üzerinden işlem görür.

• HORT! Kusura bakmayın

Bu sanal kartı sadece kredi kartına mı bağlayabiliryoruz? Benim Yapı Kredi'de hesabım var, bununla etkileşime geçirebilir miyim alsam?

Bir de bu karta alış verişten önce mi para yüklemem gerekiyor, yoksa sonra mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

HORT! Kusura bakmayın

Bu sanal kartı sadece kredi kartına mı bağlayabiliryoruz? Benim Yapı Kredi'de hesabım var, bununla etkileşime geçirebilir miyim alsam?

Bildiğim kadarı ile sanal kartı Internet bankacılığı ve kredi kartı kullananlar oluşturabiliyor, (veya ben öyle biliyorum) yani bankadan verilen bir şey değil, sen hesabına girip kendine bir sanal kart oluşturup limit belirliyorsun.
    2. soruna gelince tabii ki alışveriş yapmadan önce atayacaksın ki banka onay versin, aynı kredi kartı ile alış veriş yaparken olduğu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 6 Şubat 2012; 22:24:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

HORT! Kusura bakmayın

Bildiğim kadarı ile sanal kartı Internet bankacılığı kullananlar oluşturabiliyor, (veya ben öyle biliyorum) yani bankadan verilen bir şey değil, sen hesabına girip kendine bir sanal kart oluşturup limit belirliyorsun.
    2. soruna gelince tabii ki alışveriş yapmadan önce atayacaksın ki banka onay versin, aynı kredi kartı ile alış veriş yaparken olduğu gibi

Yani normal kredi kartları gibi önce alışveriş yapıp bir sonraki ay değil. Aynı havale gibi, para varsa alıyorsun yoksa yüklüyorsun?

• Bahsettiğin gibi bir sistem varmı bilmiyorum, ben yaklaşık 10 yıldan bu yana internet bankacılığı üzerinden kredi kartımdan sanal kart oluşturarak kullanıyorum alış verişten sonra harcanan miktar kredi kartına aktarılıyor.
  • O zaman benim yarın bankaya uğramam lazım. eBay'den başka şekilde alamıyoruz değil mi?
  • ben eğer taksitli alışveriş yaparken zaten alacağım şey miktarı kadar sanal kartıma aktarmak zorundaysam direkt hepsini verip alırım ne anlamı kaldı? taksit süresi gelene kadar karttaki parayla oynama yapamıyor muyum yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eaglednz

ben eğer taksitli alışveriş yaparken zaten alacağım şey miktarı kadar sanal kartıma aktarmak zorundaysam direkt hepsini verip alırım ne anlamı kaldı? taksit süresi gelene kadar karttaki parayla oynama yapamıyor muyum yani?

Şöyle anlatayım taksitle 1500 liralık bir ürün alacaksın diyelim, sanal kartında 1500 lira limit yoksa satın alamıyorsun, satın alma işleminden sonra limiti istediğin rakama indirebiliyorsun. Burada amaç esas kredi kartını Internet ortamında kullanmamak herhangi bir aksilik (izinsiz kullanım, kopyalama vs.) durumda zararını belirlediğin limit ile sınırlamak.
  • quote:

quote:

ben eğer taksitli alışveriş yaparken zaten alacağım şey miktarı kadar sanal kartıma aktarmak zorundaysam direkt hepsini verip alırım ne anlamı kaldı? taksit süresi gelene kadar karttaki parayla oynama yapamıyor muyum yani?

Şöyle anlatayım taksitle 1500 liralık bir ürün alacaksın diyelim, sanal kartında 1500 lira limit yoksa satın alamıyorsun, satın alma işleminden sonra limiti istediğin rakama indirebiliyorsun. Burada amaç esas kredi kartını Internet ortamında kullanmamak herhangi bir aksilik (izinsiz kullanım, kopyalama vs.) durumda zararını belirlediğin limit ile sınırlamak.

yani o zaman ben 1500 liralık malı 10 taksitle almak için sanal kartıma 1500 lira aktarıp satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra o parayı çekip sadece taksit zamanları 150şer lira aktararak işlemimi sürdürebilirim? doğru mu anlamışım?

• quote:

yani o zaman ben 1500 liralık malı 10 taksitle almak için sanal kartıma 1500 lira aktarıp satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra o parayı çekip sadece taksit zamanları 150şer lira aktararak işlemimi sürdürebilirim? doğru mu anlamışım?

Aynen öyle, hatta sanal kredi kartını kredi kartından oluşturdu isen (Kredi kartı olmadan sadece sanal kart varmı bilmiyorum) alışveriş sonrasında tekrar limit atamana gerek yok, çünkü alışverişten sonra o taksitler ana kredi kartına geçiyor.
  • Sanal kartı özellikle yurt dışı alışverişlerimde kullanıyorum. Çok faydalı birşey. Taksitli alışveriş yapılabildiğini şimdi burdan öğrendim. Bundan sonra o şekildede kullanabilirim :)

Ayrıca büyük sitelerden hepsiburada, gittigidiyor vs alışveriş yaparken 3 senedir normal kredi kartı bilgilerimi veriyorum bir sorun yaşamadım. Ama bilinmedik sitelerden alışveriş yaparken sanal kartı kullanmakta fayda var
  • Evet sanal kart kullanmak her zaman daha güvenli, en azında riskin belirlediğin limitin kadar, örneğin 250 liralık bir alışveriş yapacağımda 300 tl limit belirliyorum ve bir alış verişte herhangi bir sorun yaşadığımda sanal kartı iptal edip yenisini oluşturuyorum, kredi kartında bunu yapmak yaklaşık 15-20 günü bulur, sanal kartta Internet bankacığı üzerinden 1 dakika sürmez.
  • maximum kartımla sanal kart oluşturmayı düşünüyorum ama geçen gün sanal pazarda bir ipad almak istdim 3D SECURE ile normal kart numarası ile ödeme emri verdim lakin sanal pazar SATICININ güvenlik testlerini geçemediği gerekçesiyle 3-5 gün içerisinde paramın kartıma geri yatırılacağını bildirerek işlemi kabul etmedi.yalnız beni düşündüren bu alışverişi sanal kartla yapsaydım eğer, sanal kartım kapanmış olacağından(48 saat ömürlüymüş anladığım kadarıyla) sanal pazar bu parayı nereye ve nasıl geri iade edecekti bana????
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulki21

maximum kartımla sanal kart oluşturmayı düşünüyorum ama geçen gün sanal pazarda bir ipad almak istdim 3D SECURE ile normal kart numarası ile ödeme emri verdim lakin sanal pazar SATICININ güvenlik testlerini geçemediği gerekçesiyle 3-5 gün içerisinde paramın kartıma geri yatırılacağını bildirerek işlemi kabul etmedi.yalnız beni düşündüren bu alışverişi sanal kartla yapsaydım eğer, sanal kartım kapanmış olacağından(48 saat ömürlüymüş anladığım kadarıyla) sanal pazar bu parayı nereye ve nasıl geri iade edecekti bana????

Kredi kartından sanal kart oluştururken limitin geçerli olacağı süreyi ayarlaya biliyorsun, örnegin benim sanal kartımda sürekli 300TL limit vardır. 300 TL üstünde alışveriş yapacağım zaman limiti artırıyorum veya bazen alışveriş yapıyorum işlem başarısız oluyor internet bankacılığını açıp sanal kart limitini kontrol ediyorum bakiye yetersiz, limiti yükseltip yeniden işlem yapıyorum. 3D Secure ile siparişte hiç bekleme olmuyor ama bazen bankadan onay gelemeyebiliyor. Bu durumda daha sonra veya ertesi gün deniyorum.

Yukarıdaki yazıyı pek anlayamadım satıcının güvenlik testlerinden geçmemesi demek (Satıcı Sanal Pazar Olmuyor mu?) bankanın onay vermemesi anlamına gelir, yani satıcıya para ödememesi gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 28 Mart 2012; 14:18:19 >

• quote:

Yukarıdaki yazıyı pek anlayamadım satıcının güvenlik testlerinden geçmemesi demek (Satıcı Sanal Pazar Olmuyor mu?) bankanın onay vermemesi anlamına gelir, yani satıcıya para ödememesi gerekmez mi?

Pardon ben sitenin ebay, gittigidiyor tarzı bir site olduğunu düşünmeden yukarıdaki yorumu yazmıştım. Ürün satın aldığınız kişi pek güvenilir biri olmadığından işleminiz gerçekleşmemiş.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.