Şimdi Ara

sanal mağaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sanal post ile yaptığımız işlemlerde girdiğimiz kart bilgilerine acaba alışveriş yaptığımız sitenin ulaşma imkanı var mı,sanal mağazaya girdiğimiz kart bilgilerimizi gerçek mağazada alışveriş yaparken şifremizi girdiğimiz post cihazına mı giriyoruz?Eğer öyleyse bu online alışveriş daha güvenli ;çünkü gerçek mağazada alışveriş yaparken post cihazına girdiğimiz şifreyi sanal post ile yaptığımız alışverişlerde girmemiş oluyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @muhammet@ -- 24 Mart 2011; 22:32:52 >

• internet üzerinden yaptığınız alışverişlerde sanal kart kullanmanız daha güvenli olur. Bunun için kullandığınız bankanızın internet şubesinden kredi kartınıza bağlı bir sanal kart oluşturup limit belirleyin her alışveriş öncesi bu limiti ayarlayıp kullanın bu şekilde kart bilgileriniz başkasının eline geçse bile limiti her alışveriş sonrası sıfırlandığından başkasının bir işine yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

internet üzerinden yaptığınız alışverişlerde sanal kart kullanmanız daha güvenli olur. Bunun için kullandığınız bankanızın internet şubesinden kredi kartınıza bağlı bir sanal kart oluşturup limit belirleyin her alışveriş öncesi bu limiti ayarlayıp kullanın bu şekilde kart bilgileriniz başkasının eline geçse bile limiti her alışveriş sonrası sıfırlandığından başkasının bir işine yaramaz.

teşekkür;benim kartım Axess exi26,zannedersem sanal kartlardan da ücret alıyorlar;fakat araştırdım,ücretin ne kadar olduğunu bulamadım.
  • Sanal kart ta ücret olmaz. Hiç bir banka da almaz. Zaten kredi kartı için bir ücret ödüyorsunuz. İnternet şubesi kullanıyorsanız eğer orada kredi kartı bölümünde kendiniz oluşturuyorsunuz o bankanın sitesinde sanal kartı nasıl oluşturup nasıl limitinin ayarlanacağı ve kullanımı hakkında bilgi bulabilirsiniz. Hala kuşkularınız olursa da bir banka şubesine bireysel temsilci ile görüşün size gerekli açıklamayı yapacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @muhammet@

Merhaba arkadaşlar sanal post ile yaptığımız işlemlerde girdiğimiz kart bilgilerine acaba alışveriş yaptığımız sitenin ulaşma imkanı var mı,sanal mağazaya girdiğimiz kart bilgilerimizi gerçek mağazada alışveriş yaparken şifremizi girdiğimiz post cihazına mı giriyoruz?Eğer öyleyse bu online alışveriş daha güvenli ;çünkü gerçek mağazada alışveriş yaparken post cihazına girdiğimiz şifreyi sanal post ile yaptığımız alışverişlerde girmemiş oluyoruz?

Hayır, mağazanın hiçbir şekilde şifre vs. gibi görme ihtimali yok(Sahtekarlık üzerine kurulmamış bir site ise). Sanal pos denilen sistemi zaten bankalar veriyor. Bazı üçüncü kişilerin yazdıkları hariç. Bunları da büyük sistemlerde kullanamazsınız zaten. Sizin dikkat etmeniz gereken mağazanın güvenilirliği. Özellikle ssl sertifikası barındırmıyorsa site, alışveriş işleminizde girdiğiniz şifreler görülebilir. Ayrıca her sanal pos sistemi de aynı değil, kimi sistemlere sadece kart numarası ve güvenlik kodu yetebiliyorken kimi sistemler önce ortak ödeme sayfasına alıp, ardından mobil onay gibi yöntemler kullanıyor. Bunları düşüneceğinize mağazanın güvenliğini sorgulayın

• quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Sanal kart ta ücret olmaz. Hiç bir banka da almaz. Zaten kredi kartı için bir ücret ödüyorsunuz. İnternet şubesi kullanıyorsanız eğer orada kredi kartı bölümünde kendiniz oluşturuyorsunuz o bankanın sitesinde sanal kartı nasıl oluşturup nasıl limitinin ayarlanacağı ve kullanımı hakkında bilgi bulabilirsiniz. Hala kuşkularınız olursa da bir banka şubesine bireysel temsilci ile görüşün size gerekli açıklamayı yapacaktır.

Biraz araştırma yaptım;yanılmıyorsam hscb 2,5 ytl alıyor,akbank da sanal kartdan yıllık bir ücret alınıp alınılmadığına dair herhangi bir bilgi göremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bitti
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.