Şimdi Ara

Sanal Sabit Disk'ten dual boot etme (anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı kullanmak için İçerisine işletim sistemi yükleriz. Bu sistemi normalde gerçek disklere yükler oradan çalıştırırız. İkinci bir sistem yükleyeceğimizde Diski böler ikinci bölüme ikinci sistemi kurarız. Fakat bazı laptoplar fabrikadan 4 tane birincil bölmeli diskle geliyor, ve bu engeli aşmak sıradan kullanıcı için zor olmaktadır. Bir çare olarak Sanallaştırma düşünülse de sanal makinede performans gerçek makine gibi olmamaktadır. Burada İşletim sistemini gerçek disk yerine sanal diske kurup oradan açacağız.

Bilgisayarımız çalışır durumda ise:
    Sanal diski Windows altında oluşturabiliriz. Çalıştırda diskmgmt.msc yazıp disk yönetim aracını açıyoruz. Sonrasında Eylem(Action) > SSD Oluştur(Create VHD) deriz. ekrana gelen pencerede Sanal Diskimizin yerini ve adını(C veya D nin kök dizininde oluşturun.), boyutunu(kuracağımız sistemin ihtiyacına göre ayarlıyoruz.) ve türünü(Dinamik olarak genişleyen tavsiye edilir.) belirleyip diskimizi oluşturuyor ve disk yönetiminden çıkıyoruz.

Şimdi Bilgisayarı yeniden başlatıp DVD ya a USB den Windows kurulumuna başlıyoruz. Klavye ve dil seçimi ekranında Shift+f10 yaparak komut satırını açıyoruz.

1) diskpart <enter> diskpart aracını başlatıyoruz.
    2) list volume <enter>
    3a) create vdisk file=D:\vdisk.vhd" maximum=30720 type=expandable <enter>
    3b) create vdisk file=D:\vdisk.vhd" maximum=30720 <enter>
    4) select vdisk file=D:\vdisk.vhd <enter>
    5) attach vdisk <enter>
    6 exit <enter>
    Sonrasında komut penceresini kapatıp kurulum ekranındaki yönergeleri takip edin. Windows'un yükleneceği yeri soran ekrana gelince, oluşturduğunuz Sanal Disk görünecek seçip ileri deyin. Sonrasında normal şekilde kurulum ekranındaki yönergeleri takip edip kurulumu bitirin.
    Disk boyutu MB cinsinden yazılacaktır. Dinamik olarak Genişleyen sanal sabit Disk için 3a'yı, Sabit Boyutlu sanal sabit disk için 3b'yi uygulayın. İtalik yazılı kısımları kendinize göre uyarlayın. Sanal Diski önceden oluşturmuş iseniz 2. adımdan sonra 4'e atlayın.

Kurduğunuz sistemi kaldırmak isterseniz sanal diski silin ve easy BCD ile de önyükleme girdisini silin. Bu kadar.

Not: UEFI ortamında denenmemiştir. Bios Ortamında %100 çalışmaktadır. Not: Vista veya sonrası Sistemler kurulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Ocak 2018; 10:52:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.