Şimdi Ara

Sandy Bridge Full Sistem.. ALINDI.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • i3 2100 çoğu oyunda çok iyi değerleri verir. Belki çoklu çekirdek kodu ile yazılacak(!) olan oyunlarda sıkıntı yaratır ama, şu anda istediğin performansı alırsın.
    Normal ev kullanımı için de mükemmel sonuçlar verir.
    Ne var ki, i3 2100 ile beraber aldığın anakart pahalı olmuş. H serisi ucuz bir anakart alabilirdin. Sata 3 mekanik HDD'lerde ilk başta bayağı heyecanla karşılandı (forumda) ama işe yaramaz. WD C.BLACK her zaman favori gösterildi ama seslidir.

Şu da gösteriyor ki, işlemciyi düşürüp değiştirdiğin parçaların Sana katkısı yok. Keşke i52500K ya da i52400 alsaydın.

Babamın bende meşhur bir sözü vardı. Belki bir yerden duymuştur, belki de kendi üretmiştir.
    1 musibet 1000 nasihattan iyidir sözüne itafen söylemiş olsa gerek..

'Akıllı insanlar tecrübelerini nasihatlardan, aptal insanlar musibetlerden alırlar..' diye.

Forum'lar insanlara nasihat verme amaçlıdır. Amaca uygun bir konuymuş, değerlendirememişsiniz.

Güle güle kullanın. En azından hazır sistem almamışsınız diyelim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 4 Ağustos 2011; 23:21:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

i3 2100 çoğu oyunda çok iyi değerleri verir. Belki çoklu çekirdek kodu ile yazılacak(!) olan oyunlarda sıkıntı yaratır ama, şu anda istediğin performansı alırsın.
    Normal ev kullanımı için de mükemmel sonuçlar verir.
    Ne var ki, i3 2100 ile beraber aldığın anakart pahalı olmuş. H serisi ucuz bir anakart alabilirdin. Sata 3 mekanik HDD'lerde ilk başta bayağı heyecanla karşılandı (forumda) ama işe yaramaz. WD C.BLACK her zaman favori gösterildi ama seslidir.

Şu da gösteriyor ki, işlemciyi düşürüp değiştirdiğin parçaların Sana katkısı yok. Keşke i52500K ya da i52400 alsaydın.

Babamın bende meşhur bir sözü vardı. Belki bir yerden duymuştur, belki de kendi üretmiştir.
    1 nusubet 1000 nasihattan iyidir sözüne itafen söylemiş olsa gerek..

'Akıllı insanlar tecrübelerini nasihatlardan, aptal insanlar nusubetlerden alırlar..' diye.

Forum'lar insanlara nasihat verme amaçlıdır. Amaca uygun bir konuymuş, değerlendirememişsiniz.

Güle güle kullanın. En azından hazır sistem almamışsınız diyelim!

akıllı insan sen ilk önce yazmayı öğren daha musubet yazamıyorsun . bana bak velet sen baban yaşında insana aptal demeye utanmıyormusun bu konuyu açan insan sadece görüşlerinizi almak için açtı bu konu olan sisitemin sahibi benim senin daha altın bağlanırken veya daha dünya ya bile gelmemişken ben ms dos komutlarıyla bilgisayar kullanıyordum daha o zamanlar windows bile yoktu . bu bilgisayar tamamen intel 2600k ya göre toplandı render almak için ama sadece işlemcisi geçici bir süreliğine bu kullanılacak arada bir oyun oynanacak . seviyesiz insan anladınmı birdaha eleştiri yapıcaksan bile işi hakaret sınırlarına götürme oldumu çocuğum.

• İkinizde yanlış yazmışsınız.
    atasözlerini düzgün kullanalım lütfen.
    "Bir musibet bin nasihatten daha iyidir"
  • @zagortagos

Düzeltmeler için teşekkürler. Hayatımda ilk defa yazıya döktüm. O yüzden sorun oluşmuş. 'Musubet' biliyordum, 'nusubet' yazmışım, aslı 'musibet' imiş.
    Sorun yok. Mesaj alınmış nasıl olsa!

@baraquda_22

Benim tuvalet kullanma alışkanlığımı kazanmamışken, Sizin MS-DOS komutu ile bilgisayar kullanmanız ile; önerilere kulak asılmadan kurulan ve en iyisini ben biliyorum tadında yapılan kendini kandırmaları birbirine bağlamak için çok uğraşsam da, başaramadım.
    Render için kurulmuşsa bu sistem zaten tamamen hatalı kurulmuş, o ayrı. Bu sistemin tamamen 2600K'ya göre toplandığı da bence saçmalık. 6 ay sonra daha iyi bir işlemci çıkacak iken 2600K hayali ile i3 almak mantıksızlık. Kaldı ki bu kadar kısa bir süre içinde işlemci değiştirmek ekstra külfet.
    Yazım kuralları konusundaki saçmalığına gelince, sen noktalama işaretlerinin MS-DOS'da mı kaldığını düşünüyorsun. Birisi ile sidik yarıştıracak isen önce bol bol su iç!

SON : Sistem olmamış. Bilirkişiler gereken öneriyi yapmışlar, söylenenler dikkate alınmamış. Hayırlısı..

• i3 2100, crysis 2'de geri kalıyor bazı testlerde. Bence phenom II 955'ten çok da iyi değil. Tom's Hardware'in yorumunu kesin bilgi olarak görmemelisin bence.
  • Konuyu açıpta 4 saat sonra sipariş vermekte bana biraz saçma geldi. Madem öneri bekliyorsun 1-2 gün dur, konuya yazacaklar yazsın. Ya da zaten kendi kafana göre gidip alacaksan git al, buraya neden konu açarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Konuyu açıpta 4 saat sonra sipariş vermekte bana biraz saçma geldi. Madem öneri bekliyorsun 1-2 gün dur, konuya yazacaklar yazsın. Ya da zaten kendi kafana göre gidip alacaksan git al, buraya neden konu açarsın.

• Ms-Dos' dan bu yana PC kullanmak, PC konusunda %100 bilgiye sahip olunduğu ve hiç hatalı tercih yapılmayacağı anlama gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 4 Ağustos 2011; 17:05:49 >
  • arkadaşlar hala tartışıyosunuz ama gerek yok.. bakın sistem birbirine aslında cok yakın ve aralarında sadece işlemci farkı var.. ve dier ek özellikler.. onlarda benim kurduğum sistemde mevcut.. ve zaten şuanda yeterli.. yetmesse dar boğaz yapmaya başladığı zaman işlemci takviyesi yapılacak deniyor.. yani zamanı gelince 2600K deilde ozaman a kadar atıyorum 2900K cıkar.. o alınır.. sisteme ayrılan miktar 1500tl di ve o fiyata şuanda kullanılacak bi sistem kuruldu.. zaten bizim kullandığımız işlemci 250tl iken 2500k 430tl.. bizim sistemimiz 1500tl ye taksit yapıbileceğimiz siteden toplandı.. örnek verilen sistem 1600tl ye çeşitli sitelerden toplanılmış.. artı olarak coğu site kargo ücretini alıcıya ödetmekte..

ben remleri dual seçtim.. bellek band genişliği sebebiyle.. single yerine dual tercih edildi.. yüksek band genişliği.. yüksek Mhz..olarak.. daha önce patriot 1600MHz lik ramlarim Phenom II X4 925 imi 3700MHz e cıkarırken sorun cıkarmıştı.. ama abimden deneme maksatlı aldığım Kingston HyperX 2000MHz lik ramlarle bu mümkün oldu.. o yüzden yüksek mhz tercih etildi.. anakartta O.C olarak destek vermiş zaten.. fiyatta aslında cazip geldi.. zamanın geil ultra 800mhz 2x1 5-5-5-15 e 280tl verdiğimi iyi bilirim.. yalnız güsel performansı vardı.. aslın arkadaşta sistemde 1333 CL9 vermiş ama kendisi 1600Mhzlik CL7 tercih etmiş..

anakartımız sata3 destekliydi 80tl veren 112tl verir mantığı kullanıldı.. 3Gb/s yerine 6Gb/s tercih edildi.. valla aralarındaki farkı kullanmadığımızdan bilmiyoruz.. aynı marka ve aynı model HDD nin sata2 olanıda bende var.. memnunum.. kasamda.. önde.. arkada egzoz.. psu.. işlemci.. ve gpu fanı var.. sesi hiç rahatsız etmedi.. hızı güsel yalnız.. daha öncede 200Gb Samsun Sp2004C die falandı sanırım.. bu marka model HDD kullandım.. cok sesliydi.. sanırım sebebi içinde plaka sayısının fazla olmasıydı.. seagat kullanmıştık abimin daha önceki sisteminde.. o sessizdi.. modeli 320Gb AS idi.. fakat arıza yaptı.. dist. gönderildi 3 garantili ürünün garanti bitiş tarihine 1 yıl olmasına rahmen garantisi bitti deyip işlem yapmadılar.. garantiyi 2 yıla düşürmüş gibi bişey söylendi..

@Ramptha sana ayrıca tşkler.. bababın sende ünlü olan sözünü sayende dh de de ünlendi.. hadi hayırlısı..

arkadaşlar bu sistem gelecekte 2600K takılacağı için bu şekilde için seçildi.. suanki isteklerimize karşılık verecek.. bizim alabileceğimiz f/p odaklı olarak düşündüğümüz bi işlemcidir 2100..

Edit : harddisk fiyatı deiştirildi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukumdar22 -- 4 Ağustos 2011; 19:53:43 >

• zenginin parasi zugurdun cenesini yorarmis arkadas almis bitmis hayirli olsun

daha iyi yapilabilirdi ama alan arkadasin icine sindiyse mutlu mesutsa bize gule gule kullan demek duser
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.