benimde bugun elimde olucak inşallah İ5 2500K İşlemci,,daha önceki sistemim P4 2,4 Ghz :) herkonuda biraz olsun farkı hissederiz diye tahmin ediyorum.anakartım dandik yalnız,bütçe dolayısıyla şimdilik böyle idare edicez.ilerisi allah kerim diyelim:)
yerimidir bilmiyorum ama şuanki ssitem ile win7 32 bit kullanıyorum.yeni sistem ile 64 bit geçmem gerekir mi? performans açısından.sanırım 32 bit de 4 GB rami 3,25 görüyormuş.hissedilir bir sorun çıkar mı? yoksa formatlamak mı gerekicek.
4 gb ramın varsa kur 64 bit altı isede 32 kullan
quote:
Orijinalden alıntı: nysarac
quote:
Orijinalden alıntı: @BJK@
benimde bugun elimde olucak inşallah İ5 2500K İşlemci,,daha önceki sistemim P4 2,4 Ghz :) herkonuda biraz olsun farkı hissederiz diye tahmin ediyorum.anakartım dandik yalnız,bütçe dolayısıyla şimdilik böyle idare edicez.ilerisi allah kerim diyelim:)
yerimidir bilmiyorum ama şuanki ssitem ile win7 32 bit kullanıyorum.yeni sistem ile 64 bit geçmem gerekir mi? performans açısından.sanırım 32 bit de 4 GB rami 3,25 görüyormuş.hissedilir bir sorun çıkar mı? yoksa formatlamak mı gerekicek.
4 gb ramın varsa kur 64 bit altı isede 32 kullan
eyvallah
2500k için z68-gd55 iyimidir?
hocam benide ekler misiniz i5 2500k var
quote:
Orijinalden alıntı: xNightStalker
2500k için z68-gd55 iyimidir?
gayet iyi deneme amaçlı 4.2 Ghz e kadar çıktım voltajsız stok fan olduğu için fazla zorlamak istemedim gayet güzel anakart
Bende i7 var driverini nerden bulucam?
Selam arkadaşlar. Bi sıkımtım var benim, böyle bir sıkıntıyla karşılaşan görmedim, yerli forumlarda. P8Z68V- pro ve 2600k oc yapınca 1.25v ile sorunsuz orthos ve prime95 testlerini 10-12 saat yaptığım zaman geçiyor. Bechmark almıyorum yanlız. Her türlü oyunlarda ve amatörce aldığım renderlarıda sorunsuzca yapıyorum. Herşey iyi güzelde pc ilk açarken bir kere reset atıpta açılıyor. Sonrası dur duraksız devam. Voltaj azdır felan demeyin 1.35 kadar test ettim, hep aynı. Geçengün bende kızdım anakart üzerindeki TPU siwicini açtım şuan sistem 103*43 ayarlamış volt olarakta 1.36 vermiş arasıra gene yapıyor. Anlamadım ben bu işi tavsiyesi olan varmı?
Asus z68 ve p67 lerde klasik sorun, ya acilmiyor yada bilmem kac kere restart yapiyor bilgisayar
quote:
Orijinalden alıntı: RapscallioN
Asus z68 ve p67 lerde klasik sorun, ya acilmiyor yada bilmem kac kere restart yapiyor bilgisayar
Ozaman hocam bende bir sorun yok yabancı forumlarda dahil ayarları hep kontrol ettim hatta onların ayarlarını bile denedim gene aynı gene aynı. İşlemcimin potansiyeli var daha çok gideri varda bu nedenden dolayı korktum açıkçası. 5.2 stabiliteyi yakalamıştım. Sıcaklıklar bile şaşılacak durumdaydı 1-2 gün kullandım, bu sorunu yapınca stebil değil diye aşşağı çekmiştim. Bakalım şimdilik böyle devam edelimde yeni çipsete sağlık artık
quote:
Orijinalden alıntı: umur BEY
quote:
Orijinalden alıntı: RapscallioN
Ozaman hocam bende bir sorun yok yabancı forumlarda dahil ayarları hep kontrol ettim hatta onların ayarlarını bile denedim gene aynı gene aynı. İşlemcimin potansiyeli var daha çok gideri varda bu nedenden dolayı korktum açıkçası. 5.2 stabiliteyi yakalamıştım. Sıcaklıklar bile şaşılacak durumdaydı 1-2 gün kullandım, bu sorunu yapınca stebil değil diye aşşağı çekmiştim. Bakalım şimdilik böyle devam edelimde yeni çipsete sağlık artık
evet kardeş senden kaynaklı bir sorun değil bende de aynı sıkıntı bayağı bir ayar oldum şu asusun restart olayına
Vay vay vay Sand Bridge'cilere bak. Nasıl memnun musunuz işlemcilerinizden? Malum donanım test yapan siteler sizi bir hayli memnun etmesi lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: ErKaN-23
evet kardeş senden kaynaklı bir sorun değil bende de aynı sıkıntı bayağı bir ayar oldum şu asusun restart olayına
Ozaman bizde çift dikiş yaparak devam edelim. Sindire sindire olsun
quote:
Orijinalden alıntı: Far-Cry
Vay vay vay Sand Bridge'cilere bak. Nasıl memnun musunuz işlemcilerinizden? Malum donanım test yapan siteler sizi bir hayli memnun etmesi lazım.
aslına bakarsan memnunuz http://www.youtube.com/watch?v=1kd4dvLJQP4 verdğm linktede görğdn gibi oyunlarda başa baş bir performans sunuyorlar ancak iş ofis uygulamaları ve animasyon programlarındaki performansa gelince i5 ciddi fark atıyor üstelik fx 8150 den 80 tl daha ucuz...
üstat benide ekle dun geldi sistem
i7 2600K Asus maximus IV gene-z/gen 3 Gskill f3 17600CL7 4GB 2200 MHZ Thermalright VenomousX
O.C. çalısmaları birhafta sonra baslanacaktır sistem test edildikten sonra stabilite saglanacak. saygılar...
2500k kullanan arkadaşlar windows 7 puanınız kaç benimki 7.5 oc yapılmamıştr. bana biraz düşk geldi ondan soruyorum.
quote:
Memnunuz sandybridge kullanmak bir ayrıcalıktır,
quote:
Ekranımdan ötürü; sistemi 1440*900 çözünürlüğünde kullandığım için oldukça memnunum; Q6600'ün frenlediği yerlerde oldukça rahat ettim Fakat seni memnun edememiş herhalde
2500K ya da 2700K'yı MSI'ın Oc Genie II li anakartlarında kullanan var mı acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: googlecan
2500k kullanan arkadaşlar windows 7 puanınız kaç benimki 7.5 oc yapılmamıştr. bana biraz düşk geldi ondan soruyorum.
7.9 zaten son puan.ne kadr olmalıydı sizce?
quote:
Orijinalden alıntı: buraoca2
quote:
Ekranımdan ötürü; sistemi 1440*900 çözünürlüğünde kullandığım için oldukça memnunum; Q6600'ün frenlediği yerlerde oldukça rahat ettim Fakat seni memnun edememiş herhalde
Q 6600'den sonra tabiki sıçramalar olacak. Intel bu politikalarıyla beni pek memnune edemez..