Şimdi Ara

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.830
Cevap
5
Favori
74.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cybernoid

Arkadaşlar OC konusunda biraz yardım rica edeceğim; OC tuner ile otomatik yar çektiğimde 4400 gördü. Ben şu an 4700 civarındayım ama voltaj konusunda doğru mu gittim bilmiyorum. Zira OCCT ile yaklaşık 20 dakika sonra göçüyor

Daha ne kadar çıkabilirim, sınır nedir? Ve yöntem ne olmalı (manuel vs.?)

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

Bir de öğrenmek istediğim diğer konu; CPU'nun seri numarasını windows üzerinden görebilmenin imkanı var mıdır? Kutusu ile karşılaştırmak istiyorum?

Teşekkürler.

Hocam volajı siz girin. Ben aynı işlemciyi imzamdaki değerlerle kullanıyorum 5.0 ghz için; 1.4v'de stabil kalamıyor benim işlemci; bnde 1.4v'nin üzerine çıkmak istemediğimden ötürü; 4.8 ghz'de kullanıyorum. Sadece 5.0 ghz'e Bench almak için voltaj verip çıkıyorum; günlük kullanımım 4.8 ghz'de yani

• Gigabayt x48 DQ6 - q9550 den
    asus p8p67 - 2600 3.4 e geçtim

AMa hissedilir bir fark yok. hele fiyat performansı karşılayan hiçbirşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist

quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

Ben kullanmıyorum ancak bir uyarı vermek istiyorum.

B3 asus p8p67 serisine dikkat edin pro-evo vs farketmez.

Dünden beri aynı sorundan dolayı 2 kart servislik olmuştur. Kullanıcı hatasından çok revize edilirken yapılmış bir hata olsa gerek fabrikasyon hatalar mevcut. Linkleri incelerseniz az çok fikir sahibi olacaksanızdır

http://forum.donanimhaber.com/m_47705178/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_47232390/tm.htm

Teşekkürler dostum yararlı bilgi, bunları rehberleyeceğim, konu ayrıca genel olarak herkese açıktır, işlemciniz bile olmasa her zaman yeriniz var.

Benide listeye ekleyin
    i5 2500K

i5 2500K 5,00GHz Rehberi
    http://forum.donanimhaber.com/m_59519814/tm.htm Konum

Bilgisayarım:

http://forum.donanimhaber.com/m_59244510/tm.htm

• Ben de dün itibariyle SB kullanmaya başladım. İşlemcim Core i7 2600K. Gerçekten dünya dışı bir alet bu.
  • Benide ekleyin işlemcim 2500K.
    1.360 volt ile 5Ghz de tam stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 12 Nisan 2012; 1:26:45 >
  • 50-100 tl arası stok fandan sonra almana değecek bir işlemci soğutucusu önerim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-s1284f-hdt-s1284f-intel-lga-1156-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57616

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 12 Nisan 2012; 11:40:02 >
  • Beni eklememişsin gruba.
  • Arkadaşlar 2600k kullanicisiyim Sistemimi yeni topladım...

Sizlerden bir ricam var, bana 70-150 TL arası stok fandan sonra almama değecek bir işlemci soğutucu öneriniz marka model olarak ne olurdu...

O.c. yapacağım ona göre bana engel, sorun çıkarsın İstemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Arkadaşlar 2600k kullanicisiyim Sistemimi yeni topladım...

Sizlerden bir ricam var, bana 70-150 TL arası stok fandan sonra almama değecek bir işlemci soğutucu öneriniz marka model olarak ne olurdu...

akasa venom(içinde gelen fanı nedeniyle) ve
    cooler master hyper 412s

tabi hava soğutma ile fazla voltaj iyi değildir.ben 1.35 volt ve 4.6 ghzden fazla hızı gereksiz görüyorum hava soğutmada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Arkadaşlar 2600k kullanicisiyim Sistemimi yeni topladım...

Uygun fiyatlı olarak Akasa Venom var bende sistemi yeni topladım ve gayet memnunum.
  • i5 2500K @4800 Mhz

• i5 2500 ekle benide
  • Maksimum sıcaklık sınırı nedir arkadaşlar? 4.6'a çıktım. Cpuid ile baktığımda, voltajın 1.52 civarlarına dayandığını ve sıcaklığın değişken olarak 90 dereceye çıktığını gördüm. Tabi bu prime95 testinde gerçekleşiyor. 5 dakika kadar bekledikten sonra kendim kapattım risk vardır diye. Voltaj ayarlarında manuel ve offset var. Kaça ayarlmak lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Maksimum sıcaklık sınırı nedir arkadaşlar? 4.6'a çıktım. Cpuid ile baktığımda, voltajın 1.52 civarlarına dayandığını ve sıcaklığın değişken olarak 90 dereceye çıktığını gördüm. Tabi bu prime95 testinde gerçekleşiyor. 5 dakika kadar bekledikten sonra kendim kapattım risk vardır diye. Voltaj ayarlarında manuel ve offset var. Kaça ayarlmak lazım?

5.0da 1saatlik prime95 testinde 98i gördüm.sınırı biosdan 100dereceye ayarlamıştım ama 100olmadı allahtan.(sadece çarpan ile) buarada corsair H100 almanızı öneririm.
  • benide ekle intel i3 2100
  • i5 2500k ekleyebilirsin
  • Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

10 dakika kadar yüklendim ve kilitlenme vs olmadı. 98 derecede kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2012; 19:23:23 >
  • Testlemeye devam ediyorum. Voltajı 1.4'e sabitledim ve 4.6 ile yükleniyorum. An itibarı ile test devam ediyor ve 9 dakika oldu ben bu mesajı yazarken. Sıcaklık düştü tabi. 80 dolaylarında geziniyor.

Sanırım 4.6 stabil ve burda kalacağım. 4.7'de 15 dakika sonra göçtü. Ram'lerden olabilir zira 9.10.9.28 olarak gösterilmiş. Ben 9.10.9.24 olarak ayarladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2012; 22:05:24 >
  • Fazla zorlamayın beyler, 4.5 Ghz ideal bence üstü fantaziye girer aşırı ısı da cabası. Benim 4.0 Ghz'de şuan 2500K Sunbeam CCF ile Prime da Max. 50 derece gördüm. Volt 1.224

Speedstep açık ama Mhz düşünce Voltaj düşmüyor, bunun ayarı var mı ? Yoksa volt Auto da mı kalmalıydı. O.C. dan önce Mhz düşünce voltaj da düşüyordu

Son olarak çekirdekler arası ısı farkı ne kadar sizde. Bu normal birşey mi sizlerde nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 21 Nisan 2012; 0:43:52 >

• yaz beni...

İNTEL CORE İ5 2500K--

ASUS P8P67 DELUXE ANAKART--

AMD 6850 1 GB 256 BİT EKRAN KARTI--

12 GB KİNGSTON 1600 MHZ RAM--

OCZ AGİLİTY 120 GB SSD--

1 TB SEGATE HDD

THERMALTAKE ELEMENT T KASA--

THERMALTAKE GRAND POWER 1200 WT PSU
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.