Şimdi Ara

Sansa CLİP'ten CREATIVE ZEN MX'e Terfi etmeli mi? Yoksa Devam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 yıldır sandisk sansa clip+ kullanıyorum . Ancak bu aralar CREATIVE ZEN MX hoşuma gitmeye başladı. Forumu araştırdım ancak ses kalitesi hakkında pek bilgi alamadım.

Clip ile arasında fark var mıdır? yoksa clip daha mı iyidir? .

Ürün linki: (http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=90795&ad=CREATiVE-ZEN-MX-8GB-RADYOLU-MP4-Mp3-Mp4-Calar )

Clip+'dan sonra ses kalitersinde artışmı yaşarım yoksa düşüşmü ? İstedigim ses türü bass degil: Sahnesi geniş, temiz bir ses . Pop , hiphop gibi müzikler dinlemem. ha birde çokça sahne kaydı dinlerim yani hücüm kayıt gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 16 Ocak 2012; 19:54:57 >

• Her ikisine de sahip değilim fakat head fi'de en temiz, renksiz, gerçekçi alet olarak clip favoriler arasında. Zen ile bir ses kalitesi artısı sağlayacağınızı düşünmüyorum fakat zen'in ses rengini de seçebilirsiniz belki.

Bir de en son zene takılan sd kart hafızası ana arşive eklenmiyordu sd kart menüsünden ulaşabiliyordunuz. Belki bu canınızı sikabilit fakat bu sorunu FW ile asmis olabilirler araştırırsanız bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 16 Ocak 2012; 20:02:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: takma ad

Her ikisine de sahip değilim fakat head fi'de en temiz, renksiz, gerçekçi alet olarak clip favoriler arasında. Zen ile bir ses kalitesi artısı sağlayacağınızı düşünmüyorum fakat zen'in ses rengini de seçebilirsiniz belki.

Bir de en son zene takılan sd kart hafızası ana arşive eklenmiyordu sd kart menüsünden ulaşabiliyordunuz. Belki bu canınızı sikabilit fakat bu sorunu FW ile asmis olabilirler araştırırsanız bulursunuz.

Yorum için çok teşekkürler. Ama artık clip kesmiyor beni. Daha kaliteli , birde şarj süresi daha uzun bir şeyler bakıyorum. Açıkçası piyasadaki en iyi mp3 playeri araştırıyodum (çok uçmadan) . S:flo2 ' nin adı geçiyordu hep ama Bir çok yazılımsal problemi olması nedeniyle vazgeçtim. Ondan sonra iriverları öneriyorlardı ama eski kalitesi yokmuyl diye okudum onuda. Sonra Cowona geçtim Onunda sesi çok digitalmiş Diye okudum . Ve Şimdi Zen serisini Araştırmaya başladım. Sonye Hiç bakmadım çünkü Flac desteklemiyor ürünleri :/

• Sandiskin flac destekleyen fuze modeli var mesela ona bakabilirsiniz yurtdışından. İpodlarin sesleri de kötü değildir nötr sesleri var şahsen kullanıyorum. ALAC desteklerler flac gibi kayipsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 16 Ocak 2012; 20:16:27 >
  • quote:

Sandiskin flac destekleyen fuze modeli var mesela ona bakabilirsiniz yurtdışından. İpodlarin sesleri de kötü değildir nötr sesleri var şahsen kullanıyorum. ALAC desteklerler flac gibi kayipsiz.

Fuzenin clip+ ile ses mekanizmalarının aynı oldugunu okudum. Yani seste bir artış olmayacak . İpodlarıda çoğu kişi begenmiyor. Şu anda en iyi ipod (ses kalitesi olarak) Classic 7.nasil mi acaba?
  • Bu aleti elektronik marketlerde denedim diye hatırlıyorum, değmez diyorum..

Hissedilir derecede artış yaşayabileceğin, ilk aklıma gelen cihazlar:

Meizu m6sl, ipod video 5.5g(Rockbox'lu), iriver clix 2, s:flo2..

Clip'in hafızasıyla ilgili bir sıkıntınız yoksa yanına fiio e6 katıp daha başarılı sistem yaratabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

Bu aleti elektronik marketlerde denedim diye hatırlıyorum, değmez diyorum..

Hissedilir derecede artış yaşayabileceğin, ilk aklıma gelen cihazlar:

Meizu m6sl, ipod video 5.5g(Rockbox'lu), iriver clix 2, s:flo2..

Clip'in hafızasıyla ilgili bir sıkıntınız yoksa yanına fiio e6 katıp daha başarılı sistem yaratabilirsiniz..

Clip ile ilgili sıkıntım hafıza şarj süresi Birde daha kaliteli ses arayışı bu üçü diyelim.

Baştada dedigim gibi S:flo2 yi çıkardıgı yazılımsal problemler nedeniyle eledim. Meizu M6 aramama ragmen bulamadım . İriver Clix 2 de öyle. Birtek ipod video 5.5g 'ye bakmamıştım. Bu ürünün acaba hala sıfırı satılıyormu ?
  • Ses kalitesinde mp3 câların payı (markalı cihazlarda) %30 U geçmez. Kaynak ve kulaklık da çok önemlidir.

Normal bir kulaklıklar dinliyorsanız gönlünüzde seçin aleti.

Clip'in sesi zaten su anda piyasadaki en iyilerden.Cogu kusur göre en iyisi.

Bu kadar playera önem vermeyin. Clip zaten iyidir. Şarj süresi için filan fuze, iPod, samsung vb. Alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 16 Ocak 2012; 20:37:10 >
  • s:flo'yu fazla yormazsan oynamazsan çok iyi davranır adama ama devamlı şarkı değiştiriyosan falan gitmez tabiki, bir de şarj süresi uzun değildir tabi..

Meizu M6sl hızlıal.com'da vardı diye hatırlıyorum, bir bak istersen. Clip'e göre daha derinden ve daha geniş ses veren bir cihazdır. Ufak tefek yazılımsal sorunlar meizu'da da var. Misal olarak şarkılarını müzik klasörüne direkt olarak atarsan yeşil ekran hatası veriyor. Ama ana klasörden sonra sanatçı ismi klasörü oluşturup atarsan sorun olmuyor asla(Music>Hayko Cepkin>...) Fazla büyük konuşmayım ama meizu'mu satmayı asla düşünmüyorum

Clix 2 piyasada malesef bulunmuyor. İstanbul'dan @kornography nickli arkadaşta var, ben de deneme imkanı buldum gerçekten etkileyici bir sesi vardı. Eksi yönleri nedir kullanmadığım için bilemiyorum tabi..

Ipod video'yu ikinci el bulabilirsin ancak. Temizliğine ve harddisk kapasitesine göre 150-200 lira civarında gidiyor. Bu arada geçen duyduğuma göre Amazon'da sıfırı $999'mış

• quote:

Ses kalitesinde mp3 câların payı (markalı cihazlarda) %30 U geçmez. Kaynak ve kulaklık da çok önemlidir.

Normal bir kulaklıklar dinliyorsanız gönlünüzde seçin aleti.

Clip'in sesi zaten su anda piyasadaki en iyilerden.Cogu kusur göre en iyisi.

Bu kadar playera önem vermeyin. Clip zaten iyidir. Şarj süresi için filan fuze, iPod, samsung vb. Alabilirsiniz.

Hocam kulaklık olarak brainwavz M3 var. Ayrıca flac albüm arşivimde var ama seste sınır yok işte. İnsan hep daha iyilerini istiyor :/ Aslında Clipim minumum 8 gb olsa ve 20 saate kadar şarj süresi verseydi devam ederdim ama çok sık şarj ediyorum meleti...
  • quote:

s:flo'yu fazla yormazsan oynamazsan çok iyi davranır adama ama devamlı şarkı değiştiriyosan falan gitmez tabiki, bir de şarj süresi uzun değildir tabi..

Meizu M6sl hızlıal.com'da vardı diye hatırlıyorum, bir bak istersen. Clip'e göre daha derinden ve daha geniş ses veren bir cihazdır. Ufak tefek yazılımsal sorunlar meizu'da da var. Misal olarak şarkılarını müzik klasörüne direkt olarak atarsan yeşil ekran hatası veriyor. Ama ana klasörden sonra sanatçı ismi klasörü oluşturup atarsan sorun olmuyor asla(Music>Hayko Cepkin>...) Fazla büyük konuşmayım ama meizu'mu satmayı asla düşünmüyorum

Clix 2 piyasada malesef bulunmuyor. İstanbul'dan @kornography nickli arkadaşta var, ben de deneme imkanı buldum gerçekten etkileyici bir sesi vardı. Eksi yönleri nedir kullanmadığım için bilemiyorum tabi..

Ipod video'yu ikinci el bulabilirsin ancak. Temizliğine ve harddisk kapasitesine göre 150-200 lira civarında gidiyor. Bu arada geçen duyduğuma göre Amazon'da sıfırı $999'mış

Çok teşekkür ederim engin. meizuyu 206 liraya buldum hızlıaldan sayende. Bu çok iyi oldu gerçekten. para denkleştirince siparişi verecegim :) Clip'ede nasıl kıycam satmaya bilmiyorum ama bakcaz artık . Ayrıca 999 dolar olan ipod :http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B000EPHR0C/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

• Bu arada almadan önce hızlıal'a bir mesaj at, distribütör garantili satmayabilirler belki..
  • quote:

Bu arada almadan önce hızlıal'a bir mesaj at, distribütör garantili satmayabilirler belki..

Peki Meizu'da hangi konuda artış görecegim ? Sahne genişligimi, midlermi? Orayı biraz daha açarsan sevinirim Engin

Burdaki incelemedede clip üstün çıkıyor Snece objektif bir incelememi?http://forum.donanimhaber.com/m_35944802/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 16 Ocak 2012; 21:06:06 >
  • En çok bassların daha kaliteli ve derinden gelmesi etkilemişti beni.. Ayrıca meizu'dan sonra clip'te seslerin hafif perdeli tizlerin örtük olduğunu farketmiştim. Herkesin kendi görüşü tabi ama bendeki malzemeleri sadece ben değil bir kaç kişi daha karşılaştırdı ve meizu'nun daha iyi olduğunda karar kılındı..
  • Bu arada ikisini de kendi yaptığım ve sevdiğim eq ayarında denemiştim..
  • quote:

En çok bassların daha kaliteli ve derinden gelmesi etkilemişti beni.. Ayrıca meizu'dan sonra clip'te seslerin hafif perdeli tizlerin örtük olduğunu farketmiştim. Herkesin kendi görüşü tabi ama bendeki malzemeleri sadece ben değil bir kaç kişi daha karşılaştırdı ve meizu'nun daha iyi olduğunda karar kılındı..

Çok teşekkürler Engin
  • sansalar cok iyidir bence senin sorunun kulaklık ve ampfilerini değiştirirsen veya idinirsen şarj süresi sorun değilse en iyisi sansa
    onun dışında ipod 4g touchın nerdeyse 35 40 saat şarj süresi var seside iyi derecede güzel bir kulaklıkla 2 katı iyi
    ipod video lo girişi çok çok iyi ve yüksek hatta ampfisiz bile kullanılabilir sen seç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.