Can üstadım ne düşünür bilmiyorum ama rectifier katında iyileştirmeden önce power katında iyileştirmeye gidin . vacuum tube amplifikatörün ruhuna aykırı gibi geliyor bana . bu gün çok iyi vacuum tube amplifikatörlere bakınca redresör tube kullanılmakta . kondansatörleri değiştirin daha iyisi ile değiştirin ,bazı çalışmalar internette marifet gibi cihazı uçurdu gibi yayınlansada uygulayıcının hayal gücüyle orantılı çalışmalar olabiliyor ,bu kötü olduğundan değil ,gereksiz olduğundan olabiliyor .
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
Rectifier tube kullanan bir amfiyi dinleme şansım olmadı. Diyot yerine lamba kullanılmasını daha çok "hardcore", lambalı sevdalıları tercih ediyor sanırım. Tercih etmeyenlerin genel argümanı da, bu lambaların iç direncinden dolayı, üzerinden geçen akım arttıkça, kayıplarının da artması. Bir bas sever olarak, bu durum benim tercihlerime çok uygun olmayacağı için, doğrulma işini solid state teknolojisine bırakacağım sanırım . Dediğiniz gibi, besleme tarafındaki tüm kondansatörleri Nichicon KX serisi ile değiştiriyorum. Diyotların tümü de UF5408 olacak.
Anod besleme devresi için, sözünü ettiğim "çakma" seperasyon konusunda @the_cantan hocam ne diyecek bakalım?
coyote
kullanıcısına yanıt
est. üstadlık neyimize aşar beni. çin mallarına hala mesafeliyim bourns çıkması güzel bir şey (replika değilse) bence tekrar diyorum ellemeyelim. demek ki dynavox isminin etkisi olsa gerek dalavere malzeme yok. bazan yaqin vs. amplilerde de harika malzeme görüyorum ama belli olmuyor. dynavox dedik lambalı ampliler trafo bağlantılı ampli o yüzden çok turlu trimmer ve dc ofsett muhabbetini en sona attım. çünkü trafo yuzunden hoparlörlere DC Ofsett gelmeyecek. sadece PP ampli olduğundan sürekli aç kapa şeklinde kararlı bias ayarı yapacağızki lambayı bozmasın THD üretmesin. SS çıkış katında dif.de ince ayarda evet çok turlu harika sonuç veriyor.
tube rectifier katı MV Mercury vapor değilse o da evvelsi günkü mavi ay yüzünden. ( akım kapasitesi yükse ve görüntü) şhasi fikrim eliyorum. lambanın ve lambanın zayıfladığında yeterli akım gücünü basmasına emin olmam gerek. o yuzden soft recovery li bir SS DC katı uygun görüşündeyim. ama tube PSU ya yine karşı değilim MV lambacısıyım.besleme rc devresi. neye göre konulmuş bilmem bu noktayı bilsem daha fazla yardımcı olurdum bildiğimiz direnç kapasitor şarş deşarj muhabbeti. toplam ses kalitesi üzrinde psu nun etkisi çok. çıkıştan tam kare dalga almamıza olanak sağlıyorsa amenna. yoksa eklenen kapasitor iyidir deyip geçebiliriz de ama neye göre diyeceğimi bilmem gerek. yalnız bu rc devrenin faydasının çok olduğunu bilirim. o yuzden oturup devreyi analiz edeceğiz ya da simule edeceğiz. şu halde önce psu mu çıkış katı oyumu çıkıştan yana veririm tabi psu da ihmal etmemek kaydıyla...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme