Şimdi Ara

SANSUİ AU X1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • cok güzel bi anfi bendeuzun sür takip etmiştim gg dan , eski aletler bozulur performans kaybı yasar vs su ana kadar karsılasadım
    su an bende ONYKO-A8015 stereo var 1983 model infinity EL-30 speakera bağlı hoparlörler işkence yasıyo
    cihaza iyi bak bulunması zor bi alet bol müzikli günler dilerim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikk

hacı hoca işine döndü bu iş ama sen sakın o aletin bir tarafına nazar boncuğu filan yapıştırma.

aynen öyle.
  • ya bu amfiler kaç paradan gidiyo bu aralar
  • quote:

Orijinalden alıntı: satoyama

@ikarahal yazacağım herşeyi yazmış +1 diyorum

ekleyeceğim şu var elindeki anfi 80lerin sonu 90 ların başı üretimi bir model 30 yıllık bir model olduğunu düşünmüyorum ama gerçekten çok çok güçlü bir anfi ve iyi bir sistemi var çok basit ve cılız hoparlörler le kullanmanı tavsiye etmem ya cihaza yada büyük ihtimal hopalörlere zarar verir ciddi yüksek watt lı hoparlörler için imal edilmiş kaliteli bir üründür üzerinde hem primer hem seconder sargı var power ünitesi ayrı beslemeli.. nekadara aldın meark ettim, çok daha bilinen (marantz,pioneer,sony,onkyo) bir marka olsa emin ol çok uçuk fiyat lı olcaktır

Açık artırma ile 810 TL aldım ama ödeme esnasında GG nin % 5 indirimi vardı yani 770 TL maloldu bana.

• Bir de buna uygun olabilecek bir hop.tavsiyesi yaparsanız çok sevinirim.Ben tizleri ön planda tutmak istiyorum ama mevcut kullandığım kabinlerde (noname) inanılmaz bir bas etkisi var ve bundan çok hoşlanmadım.JBL L110 tavsiye ettiler ama ne kadar uyumludur bilemiyorum.Bir de amfi eski oldu bari hop. yeni olsun diye düşünüyorum acaba yanlışmıyım.Bütce 500-600 arası.
  • İyi fiyata almısınız. A-757 nin kaydadeger olanları 750 ytl civarlarından gidiyor.

Hoparlor konusunda bence butceyi biraz daha yukseltin. Hoparlorun sistemdeki etkisi cok fazla. Hatta en yuksek butceyi hoparlore ayırmak lazım. Hoparlor dedigimiz sey mekanik bir duzen. Cok eski model olmasını tavsiye etmem. Durdugu yerde bile kullanılmasa eskiyor. Korukler bozuluyor, sekli degisiyor, elastikiyet bozuluyor, kagıdın formu deforme oluyor birde onarılmıs olma ihtimali artıyor vs vs. Bu tur seylerde hoparlorun performansını direkt etkilemekte. Sizin amplinizin hoparlor sececegini sanmıyorum.
    O yuzden kulagınıza gore bir hoparlor arayın. Hoparlorlerin birbirinden farklı karakterleri olur. Bazıları sert bazıları yumusak calar. Dinlediginiz muzik turu, odanızın akustik durumu onem kazanır.
    Hoparlor secerken amplinizide yanınızda goturmeniz cok faydalı olacaktır.
    Ampliniz eski diye yorumlamayın bugunku guncel amplilerden kat kat kaliteli ve performansı yuksek cihazdır. 800 ytl ye alacagınız guncel amplilerin hic biri size o detayı vermez.

• bende bu aralar pioneer 757 kullanabileceğim bir hop arayışındayım ama daha dişe ddokunur bir öneri falan gelmedi.istanbul dışında olduğum içinde dinleti yaparak almam imkansız bu yüzden önerilere göre değerlendirme yapcam.ikarahal üstad bese 701 lerle 757 uyumu nasıl acaba ikinci eli 1000 tl satılıyor bu fiyat aralığında başka bir öneri veya tavsiye edebileceğiniz bir hop varmı?
  • slm

Ben 757 lerle bose 701 leri 5 yıldır kullanmaktayım. Bir arkadasta 757 yi Cabasse ile kullanıyor. İkimizinde belirgin sikayeti yok. A 757 sert karakterli bir ampli. Detay ve ayrıntı cok vermez. Klasik yada jazz ve gibi muziklerde cok iddealı degil.
    701 e donersek cok farklı ozel bir speaker. Bir esi yok cunku patentli yapısı var. Son liste satıs fiyatı 1500 euro idi. Bas agırlıklı bir kabin. Bas kalitesi cok yuksek yumusak ve derin. Sebebi ise patentli 3 odalı band pass yapısı. 36 dB filtreleme yapbiliyor. Birde dogrudan/yansıyan ses birlesimi oldugu icin cok farklı bir ses karakteri var. Odaya dolduran, hakim olan bir ses uretiyor. Klasik speakerlarda o ses zenginligini alamıyorum. Benim hosuma gittigi icin kullanmaktayım. Kulaktan kulaga cok degisen bir sey oldugu icin speaker konusu biraz hassas. 701 belki sizin hosunuza gitmez benim iyi demem cok sey ifade etmez. O yuzden dogru karar icin dinlemeniz sart.
  • bilgilendirmeler için tşk ederim anfiyi aldık kurtulduk derken daha yolun başındaymışım meyer hop süreci daha sancılı geçecek gibi.elazığda olduğum için bir hop dinlemeyede istanbula gelememki, sadece öneri ve fiyat performans açısından en makul olanı tercih etmem gerekir ama bu konuda henüz hiçbir cvp gelmedi yanlızca homethater paradigma hop çok övüyor ondada monitör 7 modeli bütçeme uygun(1350 tl) birde son olarak ilgimi çeken cerwin vega ve-8 modeli (950 tl) artık daha makul bir öneri gelmezse bu iki seçenek arasında bir tercih yapıcam gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genius61

ya bu amfiler kaç paradan gidiyo bu aralar

en az 500 kağıt. o da ucuzları yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefalenk

bilgilendirmeler için tşk ederim anfiyi aldık kurtulduk derken daha yolun başındaymışım meyer hop süreci daha sancılı geçecek gibi.elazığda olduğum için bir hop dinlemeyede istanbula gelememki, sadece öneri ve fiyat performans açısından en makul olanı tercih etmem gerekir ama bu konuda henüz hiçbir cvp gelmedi yanlızca homethater paradigma hop çok övüyor ondada monitör 7 modeli bütçeme uygun(1350 tl) birde son olarak ilgimi çeken cerwin vega ve-8 modeli (950 tl) artık daha makul bir öneri gelmezse bu iki seçenek arasında bir tercih yapıcam gibi.

Bu 2 modelinde ses karakterleri farklı. Cervin Vega daha cok sert muziklerde rock, pop ve turevinde iyi sonuclar veriyor. Yuksek ses i, fazla bas ı sevenlerde tercih eder.
    Genelde buyuk bas driver ve keskin tiz driver kullanır.

Paradigm Monitor ise yapısından ve ozelliklerinden daha detaylı daha ayrıntılı vocal agırlıklı calar gibi gorunuyor. Daha cok klasik, jazz turevi muzik icin tasarlanmıs sanki.
    Hoparlorlere bakınca mid unitesinin buyuk olusu mid seslerin daha iyi, bas driverlerın ufak ama 2 adet olusu daha hızlı tepki verebilecegini gosteriyor. Tiz uniteside dome yapısı daha yuksek frekans daha naturel tiz uretecegini gosterir.

Ben daha temiz, detaylı, naturel ses icin Paradigm Monitor u tercih ederdim. Bu hoparlorde Norah Jones, Diana Krall gibi sanatcılar eminim cervin vega ya gore cok daha keyifli dinlenir.

SANSUİ AU X1

SANSUİ AU X1

• O zaman cerwin vega ve 8 modeli bana daha uyar çünkü klasik ve jazz türü müzikler pek dinlemem.aslında 757 daha yumuşak çalan hop lerle daha iyi sonuç vermezmi jamo,wharfadel gibi.
    quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orijinalden alıntı: sefalenk

bilgilendirmeler için tşk ederim anfiyi aldık kurtulduk derken daha yolun başındaymışım meyer hop süreci daha sancılı geçecek gibi.elazığda olduğum için bir hop dinlemeyede istanbula gelememki, sadece öneri ve fiyat performans açısından en makul olanı tercih etmem gerekir ama bu konuda henüz hiçbir cvp gelmedi yanlızca homethater paradigma hop çok övüyor ondada monitör 7 modeli bütçeme uygun(1350 tl) birde son olarak ilgimi çeken cerwin vega ve-8 modeli (950 tl) artık daha makul bir öneri gelmezse bu iki seçenek arasında bir tercih yapıcam gibi.

Bu 2 modelinde ses karakterleri farklı. Cervin Vega daha cok sert muziklerde rock, pop ve turevinde iyi sonuclar veriyor. Yuksek ses i, fazla bas ı sevenlerde tercih eder.
    Genelde buyuk bas driver ve keskin tiz driver kullanır.

Paradigm Monitor ise yapısından ve ozelliklerinden daha detaylı daha ayrıntılı vocal agırlıklı calar gibi gorunuyor. Daha cok klasik, jazz turevi muzik icin tasarlanmıs sanki.
    Hoparlorlere bakınca mid unitesinin buyuk olusu mid seslerin daha iyi, bas driverlerın ufak ama 2 adet olusu daha hızlı tepki verebilecegini gosteriyor. Tiz uniteside dome yapısı daha yuksek frekans daha naturel tiz uretecegini gosterir.

Ben daha temiz, detaylı, naturel ses icin Paradigm Monitor u tercih ederdim. Bu hoparlorde Norah Jones, Diana Krall gibi sanatcılar eminim cervin vega ya gore cok daha keyifli dinlenir.

SANSUİ AU X1

SANSUİ AU X1

• jamo, wharfadel vs her markanın farklı ses karakterine sahip urunleri var. Madem bas tiz yani suslu ses dedigimiz sesi seviyorsunuz o zaman jbl E serisinede bakabilirsiniz.
    Mesela E90 olabilir. Yada bose lerede bakabilirsiniz. 701 in farklı sesini muhtemelen seversiniz. Cunku jazz, blues, klasikte 701 pek memnun etmeyebilir ama sizin tarzınıza hitap eder. 701 in bas kalitesinide kolay kolay bulamazsınız. Urun cok. Ayrıca elinizdeki torklu dedigimiz guclu bir cihaz. O yuzden guclu bir hoparlor bakın. 757 nin hoparlor sectigini duymadım. O yuzden ne tarz hoparlor takarsanız o yonde calacaktır. Belki bu konuda farklıdeneyimleri olan vardır ve burdan bize yol gosterebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

jamo, wharfadel vs her markanın farklı ses karakterine sahip urunleri var. Madem bas tiz yani suslu ses dedigimiz sesi seviyorsunuz o zaman jbl E serisinede bakabilirsiniz.
    Mesela E90 olabilir. Yada bose lerede bakabilirsiniz. 701 in farklı sesini muhtemelen seversiniz. Cunku jazz, blues, klasikte 701 pek memnun etmeyebilir ama sizin tarzınıza hitap eder. 701 in bas kalitesinide kolay kolay bulamazsınız. Urun cok. Ayrıca elinizdeki torklu dedigimiz guclu bir cihaz. O yuzden guclu bir hoparlor bakın. 757 nin hoparlor sectigini duymadım. O yuzden ne tarz hoparlor takarsanız o yonde calacaktır. Belki bu konuda farklıdeneyimleri olan vardır ve burdan bize yol gosterebilirler.

Kardeş size şaşırıyorum doğrusu maşallah herkese nasıl da yetişiyorsunuz.Gerçekten bravo diyorum.Her konu başlığında mutlaka bilgilendirmelerinizle karşılaşıyorum. Bose 701 konusunda yazdıklarınız , yaşadığınız kabin tecrübeleri , crossover konusundaki açıklamalarınız olağanüstü.Farklı konulardaki yazılarınızı okudukça ''Bildiğim birşey varsa o da hiçbirşey bilmediğimdir'' sözü canlanıyor bende ve aslına bakarsanız hevesim de kırılmıyor değil. Ama yine de sizin gibi arkadaşların varlığı burdaki insanlar için çok büyük bir şans diye düşünüyorum.
    Merakımı bağışlayın ; siz şuanda bu hi-fi ya da hi-end olaylarında hangi seviyede işlerle uğraşıyorsunuz.Yani bu işin içine daldıkça dibi sonu belli olmayan bir derya durumu.Hal böyle iken bu işin sonu nereye gidecek.Kimi amfisinden memnun değil , kimi hop.
    Binlerce TL para verilip alınan cihazlar birkaç tavsiye ile değiştirilirken,insanların kulakları sürekli alışageldikleri sese aşina olup yeni bir hop.de dinlediği o tınılı sesin peşinden koşarken kendine bir stop point belirlemiş kimseyi göremedim şu ana kadar.
    Bu upgrade çılgınlığı nereye kadar devam etti sizde.Bıraktınız mı bu işleri yoksa devamm mı.Ama imzanızdaki cihazlara bakılırsa siz ''daha iyisi olsa da benim için olay budur'' deyip tamamen bildiklerinizi öğrendiklerinizi insanlarla paylaşma yoluna gitmişsiniz,yanılıyormuyum.
    Biliyorum başlıkla alakalı değil bu yazdıklarım , belki pm den yazmalıydım ama yazdık işte.Selamlar..

• fzal1977 slm

Ben lise yıllarında ses frekans teknigine merak saldım. O donemler elektornikci vardı mahallemizde ona takıla takıla bir seyler ogrenmeye basladım. Sonrası devre yapımları speaker yapımları vs vs dvm etti gitti. Hep daha iyisini yapacagım derken ampliler, ekolayzer lar, kolonlar bayagı emek ve para harcamısındır. Devamında hifi deck sistemlerle tanıstım. İlk Akai am35 model amplim oldu. Onun icini acıp inceledigimde ne yaparsam yapayım asla bu hazır sistemler gibi olamayacagını cok net gordum. Bundan sonrada hifi, hiend sistemlere bulastım ve hobi amaclı yaptıgım ses frekans calısmaları bitti.
    Bu islerin sonu yok. Belli bir noktaya gelip durmayı bilmek lazım. Bir cihazı ilk aldıgınızda cok hosunuza gider herseyiyle tamam buldum budur dersiniz ama en fazla 1 sene sonra yine arayısa girersiniz. Belli bir doygunluk yada heves gecme durumu olunca yeni macereya atılırsınız. Bu dogamızda var malasef. Al sat derken ciddi madi kayıplar oluyor zaten. Bu konuda meraklı arkadaslarla arada bir toplanıp randevular alıp hiend magazalarında dinletiler degerlendirmeler yapardık keyifli olurdu bayagı. Derken bende fotograf merakı agır bastı ve o konuya yoneldim. Hifi yi geri plana attım biraz. Sistemde oyle son haliyle kaldı. Aslında en son Sony ES serisi dizmekti amacım ama olmadı.
    Fotografcılık kursuna gittim, ekipmanlarda aldım ve daha keyifli geldi bana. Hifi biraz a sosyal hobi ama fotografcılık tam tersi durum. 5-6 yıldır fotografcılık konusuyla ilgileniyorum. Teknik eleman oldugumdan bu isler cok keyif veriyor ve en detayına kadar gidiyorum. Bilgiyi paylasmayıda seviyorum. Forumlarda hem paylasıyorum hemde yeni seyler ogreniyorum. Simdilik boyle.
    Gorusmek uzere.

• mrb evet ikarahal gibi bir üstadın burda bilgi paylaşımı benimde çok hoşuma gitti.ve bu ses dünyasına kendine dur dediği içinde tebrik etmek lazım.bende tam bu konulardan uzaklaşmıştımki arkadaşın gel sistemi komple bana sat demesiyle tekrar içimdeki canavar uyandı,şimdi harıl harıl kolon anfi bakıyorum hatta son aldığım pioneer 757'de aldığım fiyata satmak üzreyim aslında bir yöndende içim elvermiyor çünkü bu cihaz özel,herkeste bulunmayan görünüşü, kalitesi burdayım dedirten bir amfi fakat bir hop 1300-1500 tl vermeyince malesef amfinin pek önemi kalmıyor açıkcası bir hop bu kadar para vermek istemediğimden dolayıda bu kadar kaliteli amfi olmasa da olur mantığıyla bir an satma kararı aldım dediğim gibi içim elvermiyor açıkcası.şimdiki düşüncem sistemi komple satmaktansa 757 satıp üstüne 200 tl koyup kaliteli bir speaker alıp sisteme aynı şekil devam etmek yada sistemi komple satıp normal bir hazır paket sinema sistemi birde kaliteli bir speaker alıp bu şekilde devam etmek iki şık arasında şuanda bocalıyorum ve ne yapacağıma bir türlü karar veremedim.

• Dusuncen varsa Teac, Yamaha gibi markaların cok kaliteli micro setleri mevcut. Onlara bakabilirsin mesela iyi cihazlar. Aslıda bendeki durma degilde baska bir konuya yonelmeden dolayı boyle oldu. Simdi objektif, tripod, filtre, pozometre vs vs seyler aldı hifi nin yerini. Aynı anda bir kac hobi yurumuyor.
  • benim bu cihazla ilgili küçük bir sorunum var.Bazen hoparlörlerden birinden ses alamıyorum ama volume ayarını artırdığım anda bu sorun ortadan kalkıyor.Bu durum 2 hoparlör bağalasam da 4 hop.bağlasam da olabiliyor.Dediğim gibi ses düğmesiyle oynadığım zaman ses gelmeyen kabinden daha sonra ses geliyor.Bunun nedeni ne olabilir.Potansiyometrelerle ilgili bir durum olabilir mi.Bir sprey varmış oksitlenme için bu faydalı olur mu
  • Potansiyometre mekanik bir sey. Temas noktaları asınmıs olabilir. Yada baskı kısımları esnekligini yitimis olabilir. Kontak sprey genelde potansın oksitlendigi cızırtı hısırtı parazit yaptıgı durumlarda kullanılır. Sprey kurtarmayabilir denemek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.