Şimdi Ara

SANYO VPC FH1 İNCELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
6.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

youtube a 1080p olarak yükleyebilirsin bozulmaz orda sanırım görüntü, ben maalesef rapidden indiremiyorum, tabi sadece benim için bunu yapmak zorunda değilsin youtube da birsürü kişi senin videoyu görüp fikir edinebilir
  • Bende satın aldım az önce 1 adet.rpd linklerine tıklıyorum ama error veriyor.

Bu arada şimdi hafıza kartı alacağım.Tavsiyeniz nelerdir.Marka,GB,ve ne tür bir kart kullanıyor.Birde çantasını alacağım.Onu Tuncay beyde araştırıyor şu an için.Aksi durumda olmadı alternatif yerlerden alacağım.

Öncelikle hayırlı olsun.Daha önce hangi kamerayı kullanıyordun bilmiyorum ama 2.000 tl üzeri kameralar grubundan bir kamera değilse kesinlikle çok memnun kalacaksın kamerandan.SD(standart definition) kategorisinden bir kamera kullanıyorsan zaten hiç karşılaştırma yapmaya gerek yok.Hafıza kartı olarak toschiba klas 10(klas 10 altında olmasın,klas 10 yeterli) kart kullanıyorum.Bir adet 8 gb bir adet te 4 gb var bana yetiyor.Bir tane sd kart adaptörü aldım duruma göre çekim sonu evde değilsem sd kartı adaptöre takarak bilgisayara yedekliyorum.Çanta olarak ise hiç birşey kullanmıyorum,kamera zaten çok küçük,bir tane pierre cardin el çantam var,onda cep tlf,kalem vs taşıyorum,kamerayıda yanıma aldığımda ona koyuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

@tomusga

youtube a 1080p olarak yükleyebilirsin bozulmaz orda sanırım görüntü, ben maalesef rapidden indiremiyorum, tabi sadece benim için bunu yapmak zorunda değilsin youtube da birsürü kişi senin videoyu görüp fikir edinebilir

İlk önce vimeo ya yükledim ama görüntüler çok değiştiği için linkleri vermekten vazgeçtim.Senin için you tube ye yükledim,görüntü yine iyi değil ama linkleri bu sefer vereceğim.Dediğim gibi görüntüler original kalitede değiller.Rapid den indiripte izleyenler varsa iki görüntüyü karşılaştırsınlar.You tube deki görüntüler oldukça karanlık.kameranın gerçek görüntüsü bu değil.

• Daha önce rapid deki görüntülerle aynıdır.İndiremeyenler için;tabi bunları izlerken 1080p ayarı seçmeyi unutmuyoruz
    İlk görüntü 25 metrekarelik bir ortam,floresan ışık
    http://www.youtube.com/watch?v=vpVY0WYf8DI
    İkinci görüntü oyun modu gibi birşey olan saniyede 240 frame lik çekimi(slow motion).Doğal olarak görüntü kalitesi bunda oldukça fazla düşüyor.(448x336 çözünürlük.Divx'lere yakın bir çözünürlük bu)Birde saniyede 600 frame çeken modu var ama onun çözünürlüğü çok daha düşük.Bana görede bundan sonra amatör kameraların ilk hedefi kaliteli slow motion olmalıdır.
    http://www.youtube.com/watch?v=Hkj8Kzoqlh0
    Üçüncü görüntü ise zayıf güneşli soğuk bir Ankara havası.
    http://www.youtube.com/watch?v=t10PMx8Gb5Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 10 Ocak 2011; 1:05:16 >

• bakıyorum videolara gayet güzel görünüyor cam gibi

ha bi de youtubedaki videoların ismine ya da description kısmına kameranın marka modelini yazpı test vs. yazsaydın daha çok kişi bakabilirdi

bakkaldaki çekimde zoom yapınca bulanıklaşıyor bir iki saniye sonra sonra netleşiyor nedeni nedir onun ? açık havadaki çekim çok net çok iyi kamerayı biraz titretmişiniz ama ağır çekim modu ile bu şekilde çekim yapınca mı daha kaliteli görüntü elde edilir acaba yoksa normal yüksek kalite çekim yaptıktan sonra program vs. ile yavaş çekim efekti uygulamak mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyman_b -- 10 Ocak 2011; 1:28:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

bakıyorum videolara gayet güzel görünüyor cam gibi

ha bi de youtubedaki videoların ismine ya da description kısmına kameranın marka modelini yazpı test vs. yazsaydın daha çok kişi bakabilirdi

bakkaldaki çekimde zoom yapınca bulanıklaşıyor bir iki saniye sonra sonra netleşiyor nedeni nedir onun ? açık havadaki çekim çok net çok iyi kamerayı biraz titretmişiniz ama ağır çekim modu ile bu şekilde çekim yapınca mı daha kaliteli görüntü elde edilir acaba yoksa normal yüksek kalite çekim yaptıktan sonra program vs. ile yavaş çekim efekti uygulamak mı acaba ?

Kameranın eleştirilecek tek özelliği zoom yaptığında odaklama bazen gecikiyor.Bunun bana göre birkaç sebebi var.Işık miktarı bunda en önemli faktör.bakkaldaki çekimde floresan ışık var,karanlık bir ortam sayılırdı ama ona rağmen görüntü çok kaliteli.Normal bir kameraya göre o ışık çok az.Şunu net olarak söyleyebilirim,bu kameranın ışık ihtiyacı o kadar az ki(gerçi hiç bir kamera ışığa doymaz herhalde) tek ampullu bir odada bile çok net görüntü çekebilirsiniz.
    Odaklama gecikmesinde ki diğer sorun ise;o an zoom yapılan yerin önünde-arkasında başka bir cisim,şahıs vs olması.Bu durumda anlık bir karasızlık oluşuyor ve gecikme yaşanabiliyor.Ben öyle birşey hissettiğim zaman zoom düğmesine küçük maniplasyonlar(uzaklaştırma şeklinde) yapıyorum ve kameranın karar vermesi daha kolay oluyor.
    Ayrıca zoom yaptıkça titreşimi kamera daha çok algılıyor ve buda odaklanmada sorun oluşturabiliyor.Titreşim sorununu panasonic oldukça çözmüş durumda.Ancak odaklama sorunu genelde her kamerada özellikle zoom arttıkça var.
    Ağır çekim moduna gelince;240 fps deki çözünürlük sabit.çekim nasıl olursa olsun o çözünürlüğün üzerine çıkmıyor.Ama programla olurmu bilmiyorum.1920x1080p çözürlükteki bir görüntüye ağır çekim olsa muhteşem olurdu.Ancak orta kalitede bir slow motion için En az 600-1000fps gerekir,tabiki çözünürlüğünde yüksek olması lazım.profosyenel kameralar sn de30.000 çekim yapıyorlar.O yüzden programla bunun olacağını pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 10 Ocak 2011; 11:43:05 >

• Orijinalden alıntı: tomusga

Bende satın aldım az önce 1 adet.rpd linklerine tıklıyorum ama error veriyor.

Bu arada şimdi hafıza kartı alacağım.Tavsiyeniz nelerdir.Marka,GB,ve ne tür bir kart kullanıyor.Birde çantasını alacağım.Onu Tuncay beyde araştırıyor şu an için.Aksi durumda olmadı alternatif yerlerden alacağım.

Öncelikle hayırlı olsun.Daha önce hangi kamerayı kullanıyordun bilmiyorum ama 2.000 tl üzeri kameralar grubundan bir kamera değilse kesinlikle çok memnun kalacaksın kamerandan.SD(standart definition) kategorisinden bir kamera kullanıyorsan zaten hiç karşılaştırma yapmaya gerek yok.Hafıza kartı olarak toschiba klas 10(klas 10 altında olmasın,klas 10 yeterli) kart kullanıyorum.Bir adet 8 gb bir adet te 4 gb var bana yetiyor.Bir tane sd kart adaptörü aldım duruma göre çekim sonu evde değilsem sd kartı adaptöre takarak bilgisayara yedekliyorum.Çanta olarak ise hiç birşey kullanmıyorum,kamera zaten çok küçük,bir tane pierre cardin el çantam var,onda cep tlf,kalem vs taşıyorum,kamerayıda yanıma aldığımda ona koyuyorum.

Teşekkür ederim bilgileriniz için.İlk kez kamera sahibi oluyorum.Burada yapılan yorumlara göre aldım kamerayı.Bende tam toshiba 16GB class 10 siparişi veriyordum ama sizin cevabınız geldi ondada karar kıldım.Yarın kamera elime geçecek şu an kargoda.kamera ile birlikte Gold bilgisayara gidip gereken ne varsa onu alacağım.Saygılar.

• Orijinalden alıntı: quaresma_79

Orijinalden alıntı: tomusga

Bende satın aldım az önce 1 adet.rpd linklerine tıklıyorum ama error veriyor.

Teşekkür ederim bilgileriniz için.İlk kez kamera sahibi oluyorum.Burada yapılan yorumlara göre aldım kamerayı.Bende tam toshiba 16GB class 10 siparişi veriyordum ama sizin cevabınız geldi ondada karar kıldım.Yarın kamera elime geçecek şu an kargoda.kamera ile birlikte Gold bilgisayara gidip gereken ne varsa onu alacağım.Saygılar.

kardeş ne oldu kameran geldimi,ilk izlenimlerin nelerdir kamera ile ilgili.

• @tomusga

Aslında ilk kez kamera sahibiyim ve kullanmasını bile bilmiyorum.Fakat çektiğim birkaç video'yu bilgisayarımda full hd ekranımda izleme fırsatım oldu ve görüntü benim istediğimdende çok çok iyi.
    Dediğim gibi ilk kez kamera kullandığım için biraz sorularım olacak.
    Kayıt yaparken durdurup tekrar devam etme gibi bir özelliği yokmu.Yoksa benmi bulamadım.Kayıtta iken hiç bir işlem yapamıyorum.
    +sizin önerdiğiniz video çekimi formatı nedir.Birde fotoğraf formatı nedir.Bana bunları yazabilirmisiniz.
    birde kameranın kumandasını bir türlü çalıştıramadım.Kumandanın içinde pil var fakat işlemiyor.
    Bu arada kamerayı Tuncay beyden aldım.Sağolasın çok ilgilendi.Bugüne kadar gold,teknosa,darty vs.. bu tarz yerlerden alışveriş yapardım.Fakat birinin sizinle ilgilenmesi süper birşey.Tuncay beyden gördüğüm ilgiyi bu milyon dolarlık firmalardan görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moon Star Turkey -- 13 Ocak 2011; 23:49:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: quaresma_79

@tomusga

Aslında ilk kez kamera sahibiyim ve kullanmasını bile bilmiyorum.Fakat çektiğim birkaç video'yu bilgisayarımda full hd ekranımda izleme fırsatım oldu ve görüntü benim istediğimdende çok çok iyi.
    Kayıt yaparken durdurup tekrar devam etme gibi bir özelliği yokmu.Yoksa benmi bulamadım.Kayıtta iken hiç bir işlem yapamıyorum.
    +sizin önerdiğiniz video çekimi formatı nedir.Birde fotoğraf formatı nedir.Bana bunları yazabilirmisiniz.
    birde kameranın kumandasını bir türlü çalıştıramadım.Kumandanın içinde pil var fakat işlemiyor.
    Bu arada kamerayı Tuncay beyden aldım.Sağolasın çok ilgilendi.Bugüne kadar gold,teknosa,darty vs.. bu tarz yerlerden alışveriş yapardım.Fakat birinin sizinle ilgilenmesi süper birşey.Tuncay beyden gördüğüm ilgiyi bu milyon dolarlık firmalardan görmedim.

Öncelikle hayırlı olsun.'Kayıtta iken hiç bir işlem yapamıyorum' derken neyi kastettin anlayamadım ama kayıt esnasında zoomlama haricinde başka bir işleme gerek yok zaten.Bu kamerada en çok dikkat edeceğin şey elini mümkün olduğunca az titreştirmen.Kumandasına gelince oldukça fonksiyonel bir kumandası var.İster kompenent(kırmızı-yeşil-mavi-beyaz-kırmızı)ister hdmı kablodan tv ye bağlan ve tv nin karşısına geç,kumanda ile ister resim çek ister görüntü kaydı yap istersende çektiğin herşeyi tv den seyret.Kumandadan hertürlü ayarıda yapabilirsin.Kumandanın ilk çalışması için pille teması önleyen küçük bir naylonumsu kağıt parçası var onu sanırım çekmişsindir.
    Benim önerdiğim video formatı doğal olarak 1920x1080P/60fps.ileride(hatta şu an bile)tercih edilecek en kaliteli kayıt bu.
    fotoğraf işine gelince ben bu özelliği pek kullanmıyorum.Çünki ne olursa olsun kamera ile foto çekmek,fotoğraf makinesinin yerini tutmuyor.Benim panasonic makinem var,foto işlerini onunla yapıyorum.Ancak bir-iki deneme yaptım pek açmadı foto özelliği.Çok fazla kurcalamadım.Dedimya panasonic foto makinesinden sonra gözüme hoş görünmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomusga

quote:

Orijinalden alıntı: quaresma_79

@tomusga

Öncelikle hayırlı olsun.'Kayıtta iken hiç bir işlem yapamıyorum' derken neyi kastettin anlayamadım ama kayıt esnasında zoomlama haricinde başka bir işleme gerek yok zaten.Bu kamerada en çok dikkat edeceğin şey elini mümkün olduğunca az titreştirmen.Kumandasına gelince oldukça fonksiyonel bir kumandası var.İster kompenent(kırmızı-yeşil-mavi-beyaz-kırmızı)ister hdmı kablodan tv ye bağlan ve tv nin karşısına geç,kumanda ile ister resim çek ister görüntü kaydı yap istersende çektiğin herşeyi tv den seyret.Kumandadan hertürlü ayarıda yapabilirsin.Kumandanın ilk çalışması için pille teması önleyen küçük bir naylonumsu kağıt parçası var onu sanırım çekmişsindir.
    Benim önerdiğim video formatı doğal olarak 1920x1080P/60fps.ileride(hatta şu an bile)tercih edilecek en kaliteli kayıt bu.
    fotoğraf işine gelince ben bu özelliği pek kullanmıyorum.Çünki ne olursa olsun kamera ile foto çekmek,fotoğraf makinesinin yerini tutmuyor.Benim panasonic makinem var,foto işlerini onunla yapıyorum.Ancak bir-iki deneme yaptım pek açmadı foto özelliği.Çok fazla kurcalamadım.Dedimya panasonic foto makinesinden sonra gözüme hoş görünmedi.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Yarın nasipse TT Arena açılışında olacağım.Sırf bu yüzden kamera aldım.Gelecek nesile dededen toruna miras bir çekim yapacağım :) Bakalım gündüz performansı nasıl makinanın.Yarın onuda test edeceğim.Sizin çektiğiniz videolar çok hoşuma gittiği için bu makinada karar kıldım.

• Kameranın az ışıkta bile çok kaliteli bir çekim yaptığını birkez daha belirtmek istiyorum.Hani akşamları güneş batarken artık etrafı zoraki aydınlatır,evde artık perdeleri çekme zamanı gelmiştir ve lambaları yakmayı gerektirecek kadar karanlık olmak üzeredir.İşte o ortamda bile çekim yapabiliyor.Gündüz çekimini yorumlamaya gerek bile yok.
  • Bir adet gece çekimi denemesi.Saat 20:00 da ki karanlıkta çarşının önünden taksi durağını çektim

http://rapidshare.com/files/444182757/Sanyo_fh1_gece___ekimi.MP4

**** ların yerine r.a.p.i.d.s.h.a.r.e. yazılması lazım(aradaki noktaları kaldırarak)
  • SN. tomusga
    Öncelikle payalşımlarınız ve video yüklemeleriniz için tşkler. Elinize sağlık. Emek ve vakit isteyen bir iş çünkü... Ayrıca diğer kullanıcılar ile de oldukça doyurucu bilgiler yer almış bu topikte. Yerli yorumlarda Sanyo, özellikle de FH1 hakkında ciddi inceleme bulmak zor.

r.a.p.i.d den yüklediğiniz ve youtube dan yüklediğiniz yavaş çekim kayıtları görünmüyor.
    R..'deki 3. dosya olarak koyduğunuz ve yavaş çekim dediğiniz dosya ile 2. dosya aynı. Sanırım aynı dosya 2 kez yüklemiş.
    Yavaş çekim videosunu da yükleyebilirseniz faydalı olacak.

Ayrıca birkaç sorum olacak. Siz de dahil olmak üzere diğer tüm üyeler yanıtlarsa sevinirim:
    - Hareketli sahnelerde performansı nasıl. Örn hareketli bir çocuğu kaydederken nasıl bir sonuç verir/veriyor.
    Odaklama sorunu dediğiniz için çocuk örneği verdim, çünki bu amaçla almak istiyorum.
    - Sanırım (doğal olarak) Türkiye'de garantisi yok, çünkü bir distribütör tarafından ithal edilmiyor, şahıs tarafından getiriliyor. Sanyo'nun grey market olayı da olmadığı için hiç bir suretle üretim hataları garantisinden yararlanmak sözkonusu değil, doğru mu?
    - Direkt kameradan tv ye bağlantı için sanırım hem hdmi hemde s video çıkışı var. Doğru ise kameradan tv ye bağlayıp izlenmek istendiği taktirde ileri geri alma (sardırma) v.s. özellikleri pratik mi?
    - Geniş açı çekimler nasıl. Örn: (ben webcam olarak kullanacağım ayrıca.) Ortalama boyutta bir odanın tümünü, görüntü içine alabiliyor mu.
    - Ben bu kamerayı sensör boyutu nedeni ile beğendim (yazı üstünde). Fakat burda "sensör boyutunun büyük olması sadece ışığa olan duyarlılık açısından faydalıdır" şeklinde yorumlar var. Ben geniş açı çekim yapması açısından da faydalı diye biliyordum. Özellikle de FH1 de. Yanlışsam düzeltin lütfen.
    tşk

• Sn. chips
    İnan bana Sanyo marka bir kamera almak aklımın ucundan dahi geçmiyordu.Yaklaşık 10 yıldır kamera kullanıyorum birdefa bile teknoloji mağazalarında Sanyo ya dokunmuş değilim.bana taklit-ucuz ürün çağrışımı yapardı.Birgün Panasonic sd 60 ı incelerken,doroşenko isimli yorumcu vasıtasıyla dikkatimi çekti ve ilgilenmeye başladım.Örnek görüntüydü,yorumdu derken,650 tl nin heba olması pahasına almaya karar verdim ve aldım.iyikide almışım,o yüzden doroşenko kardeşe tşk eiyorum vesile olduğu için.uzun zamandır kamera kullanıyorum ama teknik bilgimin aşırı olduğunu söyleyemem.Mesela geniş açı olayının sensorle ilgisi olduğu yönünde bir bilgim yok o yüzden sana bu konuda yardımcı olamayacağım.Bunun sadece merceklerle olduğunu biliyorum ben.O yüzden birkaç mesaj altta sanyo geniş açılı mercek tipleri vardı,bende onlara bir göz atmıştım.Doroşenko kardeş takip ediyorsa o da yorum yapabilir.
    Hareketli sahnelerde sen hareketi takip edebildikten sonra hiçbir sorun yok.Odaklamadaki kısmen gecikme tabiki herzaman olmuyor.Çektiğin cisim veya kişinin önünde-arkasında başka birşey varsa karar verirken kısmen o an olabiliyor.Işık miktarı düşükse yine olabiliyor.Ancak şunu herzaman belirtiyorum,ışığa en az ihtiyaç duyan kamera bu diyebilirim(kendi kategorisi ve kendinden 1-2 üst kategorideki kameralara göre).Ama bu odaklamadaki gecikme dediğim gibi herzaman olan birşey değil oluncada çok rahatsız etmiyor.
    Tv ye bağlantı konusunda 3 alternatif var hdmı-kompenent-s video.Kumandası ile tv den herşeyi yapabilirsin,ileri geri sarma,dondurma -foto veya video çekimi vs.
    Slow motion için akşam görüntü koymaya çalışacağım.Çözünürlük düşük oluyor ama yinede eğlenceli diyebilirim.10 sn lik çekim sonucunda 40 sn lik bir görüntü oluşuyor.Çözünürlüğü 446x368.Gerçi eski vcd filmlerin çözünürlüğünün 352x288(tabi yanlış hatırlamıyorsam) olduğu düşünülürse hiçte fene bir çözünürlük değil.
    Webcam olarak çok rahat kullanabilirsin.zaten usb ile bilgisayara taktığında direk sana ne yapacağını soruyor,webcam görüntüsü çok net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 2 Şubat 2011; 0:08:19 >

• Oda ışığında slow motion denemesi.240 fps lik modda yapılan deneme.Slow motion çekimde ekran 4:3 oranında oluyor.10 saniyelik çekim sonucunda ortaya 40 sn lik bir görüntü çıkıyor.Gün ışığında bu görüntü biraz daha net olabiliyor.Çözünürlük 448x336.Sanırım eskiden seyrettiğimiz vcd filmlerin çözünürlüğü 352x288 idi(Kameranın slow motionunun çözünürlüğü daha fazla).Ancak 1920x1080p görüntüden sonra slow motionun çözünürlüğü çok zayıf kalıyor.Tüplü tv ler için ideal bir görüntü olur.

http://rapidshare.com/files/445679156/Sanyo_fh1_slow_motion.MP4

Not:r.a.p.i.d.s.h.a.r.e

• Yanıt ve link için teşekkürler
    Garanti konusu ile ilgilşi sorumu da yanıtlayabilirseniz sevinirim.
    Bu arada yavaş çekimde ışık az olduğu için mi görüntü bu kadar titriyor/pırlıyor. Yoksa yavaş çekimde ışık bile olsa görüntü hep böyle mi?
    Son olarak sizin aldığınız fiyata alabileceğim bir yer gösterebilir misiniz?
  • Bu bölümün üst sıralarında tuncay_geronimo adlı kişiden almıştım ben.Oraya telefon numarasını yazmış.yavaş çekimde çözünürlük oranı belli.Işık durumu ne olursa olsun çözünürlük 448x368.Ancak günışığında görüntü biraz daha iyi çıkıyor.Benim verdiğim linkteki göründü evde sarı ışıkta çekim.O fiyata
  • tomusga hocam,
    bebeğimi çekecek kamera ararken forumda incelemenizi okuyarak; sanyo fh1 kamerayı sizinde almış olduğunuz tuncay isimli satıcıdan 5.2.2011de 702 tlye aldım. yurtdışından geleceği için daha elime ulaşmadı. almama vesile olan değerli meslektaşım mustafa (tomusga) beye ve tuncay beye teşekkür ederim.
  • Bende bu kamerayı GG aracılığı ile Tuncay beyden aldım.Bana o günün GG indirimi ile 585 tl ye geldi.Bu kamera için süper bir fiyat.Kullanmaya başladıktan sonra 1500 tl bile edeceğini düşünüyorum.Kameranın bana ulaşma süresi yaklaşık 1 ayı buldu.Ancak son bilgilerime göre artık kolay temin edilemiyormuş.Çünki bu model özel bir modelmiş ve artık üretilmiyormuş.Buna çok yakın bir model olan SH1 modeli var piyasada.Eğer kamera temin edilemezse para GG havuzunda bekliyor istediğiniz zaman geri alabilirsiniz.Bende ilk 15 günden sonra vazgeçer gibi olmuştum,fakat sabrettim bekledim.iyikide beklemişim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.