< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
2012’de Opel’in adı PSA ile yan yana bile gelmiyordu mesaj yazmak için boş yapmayın.
|
Sanayiye gitmeden yetkili servisten de fiyat alsaydınız. 4000+500+2000 =6500 paranız gitmiş ve sorun çozülmemiş. Yetkili servis tahminen 10.000 gibi bir fiyata verirdi (ki çoğunlukla sanayi para kazanmak için sağlam şeyleri de bozuk diye yutturuyor) ki yaştan dolayı %25 indirim alırdınız ve 7.500 gibi bir fiyata 2 yıl garantili yaparlardı. Böyle önemli pahalı işlerde yetkili servisten fiyat almalıydınız. Benim astra j de şanzıman soğutucu hortumu sadece sökme takma 200 TL, hortum yamasına 100 TL (hortumu değişecek demiyor, ellerinde yokmuş yama yapacak) istemişlerdi. Yetkili servisi aradım 183 TL iki hortum, 70 TL ise işçilik toplam 253 TL ye orijinal parça 2 yıl garantili olarak yapıldı.
Sanayi her zaman daha uygun olmuyor, olsa bile önemli işlerde yaptıklarının arkasında durmuyorlar. Mesela başka bi aracımda otomatik şanzıman üzerinde yağ vardı ve vuruntu yapıyordu, sanayide şanzıman açılacak, şanzıman açma 700 lira, fiyatta şanzıman açılınca verilecek dedi. Hemen yetkili servise çektim aracı 70 TL ye arıza tespiti yapıyorlardı, arıza tespiti istedim. Servis raporu geldi ki genleşme borusundan yağ sızmış yani gayet normal bi durummuş yaz sıcağında ve uzun yokuşlu yolculuklarda oluyormuş. Yağı temizlediler, sonra dikkat ettim kupkuru bir damla bile yağ gelmedi. Kısaca saniyede en az 3.000 öder üzerine tam toplayamadıkları için bi sürü sorunum olurdu. Gidin fatura isteyin, olmadı diye yeniden yapsınlar yoksa canınız çok yanar. |
Bu konularda herkesin belli başlı tecrübeleri mevcut ve servis her zaman iyidir yada usta her zaman candır gibi bir duruma giremezsiniz. Yetkili servise gidip arıza tespiti yaptırmamak cahillik değildir. Sizin yaşadığınız örneklerin tersi de mevcut. Bizde aracı yetkili servise götürdük parça dahil 1800 tl ücret çıkardılar sonra sanayiye gittik 5 dk da yaptı usta parada istemedi sigara ısmarladık.
Serviste dönen muhabbetleri bilmeden yorum yapıyorsunuz. Servisteki adam usta değildir, asgari ücretle çalışan ve sök değiştirden anlayan adamdır. Bu arkadaş kötü ustaya denk gelmiş olay bu. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 10 Mart 2019; 19:45:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |