Yazılım işinde mesaiyi belirleyen şey sizin ne kadar çok çalıştığınız, işi ne kadar iyi yaptığınız veya bağlı çalıştığınız firmadır. Burada SAP ci az çalışır çok çalışır demek pek mümkün değil. Bazı danışmanlar kendi firmalarını kurar, bireysel çalışır, akşam belli saatten sonra çalışmaz, hafta sonu çalışmaz paranın dibine vurur. Bazıları ise sabah akşam çalışır, gecesi gündüzü olmaz, aldığı para ise buna değmeyebilir. Bu sizin çalışmayı nasıl betimlediğinizle alakalı. Şu an yapacağınız herhangi bir iş için az- çok mesaili diye bir yorum yapmak mümkün değil. Belki de çok uluslu bir şirkette çalışacaksınız, sadece büyük projelerde yer alacaksınız ve gün gelecek haftalarca uyumadan iş yapacaksınız ve sonrasında 3 ay yatacaksınız. Bu seçimler, tercihler ve deneyimle alakalı. |
SAP Danışmanı Maaşları (2. sayfa)
-
-
Bu çalıştığın firmaya, iş tecrübene göre değişir çok kurumsal bir firma ise maaşın da emin ol çok iyi olur. Kurumsal olmayan firmalarda 7 K yı zorlarsın belki yazılım ile ilgilenen arkadaşlarım 15.000 alan bile var bu tamamen sana bağlı. Kendini çok iyi tanıtıp firmalara pazarlayabilirsen alırsın 10 yıl çalışıp 6 K ya razı olan bilgi bilişim çağında yeniliklere açık olacaksın belki ilk başta işin herşeyin önüne geçebilir ama sonrası su gibi akar. İyi bir konuma kadar gelirsin.
-
SAP yazılımdan farklı hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bir de şimdi yazılımcılar genelde iyi kazanıyor ancak SAP yazılımdan biraz farklı olduğundan kararsızım. ABAP dışında kod yazılmıyor çünkü. Ve ben bu kariyer rotasına girersem çok efor az kazanç mı olur acaba, veya kötü bi proje denk gelirse kendimi yetiştiremezsem vs. Hadi diyelim 1 sene denedim bıktım ayrılsam başka bir pozisyona geçemezsem vs. endişesi var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SAP danışmanlarının altın günleri geride kaldı biraz. Yine para kazanırsın ama yazılıma vs. yönelsen ondan 2x kazanabilirsin. Saatlerin düzgün olur (yerine göre), daha fazla potansiyelin olur vs.
Şu an SAP danışman şirketleri sweatshop mantığıyla çalışıyor. 10-15 yıl önceye göre piyasaya çok kişi girdi, şirketler de bundan pay almak için yeni mezunları alıp suyunu çıkarana kadar çalıştırıyor. Bir de kendi gözlemime göre SAP danışmanları çoğunlukla kendi alanlarında iş bulamamış ya da mezun olduktan sonra ne yapacağını bilmeyen kişilerden oluşuyor, giderim SAP danışmanı olurum kafasında kişiler. Yani şirketler de bunu bildikleri için onların da işine geliyor durum.
Geçmişte bir danışmanlık sözleşmesindeki saatlik ücreti görmüştüm sonra SAP danışmanına sordum kaç para veriyor şirket sana diye, arada 6 kat vardı. Yani sana saatliğine 40-50TL veriyorsa şirkete bunu 300TL hatta daha fazla fatura ediyor. Acayip bir markup var arada.
-
Sana tavsiyem eğer yazılım tarafında iyi olduğunu düşünüyorsan farklı taraflara yönel. SAP yi boş ver.
Sistem architect ol, java developer ol, ne bileyim farklı yazılım türlerine bak. SAP kısmı seni kısıtlar. Gelişimini engeller. Sandığın gibi para kazanamazsın.
Linkedin e gir, avrupadaki iş ilanlarına bak ne dediğimi daha net anlayacaksın.
Frontend developer, fullstack developer, java developer, jira admin, aws architect gibi ilanların ne kadar arayışta olduğunu ve piyasada bu tür konularda uzman adamların havada kapıldığını göreceksin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X