Şimdi Ara

Sapphire 4890 1020 Mhz Core (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
5.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunlarda durum nedir vpu hatası goruntu hatası oyundan atma vs vs var mı yoksa gsl çıkmışsın yok stabil değilse değerlere pek gerek yok..

Fan hızını siz mi artırdınız bu değerlerde yoksa
  • 1100'ü düzgünce denicem akşam.
    1020 mhzde oyunlarda stabil yukarıdaki mesajlarımda yazdığım gibi artifact veya herhangi bir görüntü bozulması yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GobliN

1100'ü düzgünce denicem akşam.
    1020 mhzde oyunlarda stabil yukarıdaki mesajlarımda yazdığım gibi artifact veya herhangi bir görüntü bozulması yok.

1100 için cok kaliteli termal macun ve iyi bir sogutucu olsa daha net bır fıkir olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

quote:

Orjinalden alıntı: GobliN

1100'ü düzgünce denicem akşam.

1100 için cok kaliteli termal macun ve iyi bir sogutucu olsa daha net bır fıkir olurdu

1100 ün garanti ve stabil olması için su soğutma bloğu almak lazım macunda mx2 işte 15 lira mavide ama 1000 gören kart 1100 görücektir

• aldim ben de bugun 4890. bir tane daha alicam kisa zamanda.

su an 4870x2 ve 4890 takili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leop

aldim ben de bugun 4890. bir tane daha alicam kisa zamanda.

su an 4870x2 ve 4890 takili.

Allah gözünü doyursun vede hayırlı olsun nediyim :)
  • Yanlış anlaşılmış; Ramleri 1100 mhz'e çekip GPU'yu biraz daha arttırmaktan bahsetmiştim. 1100 gpu stok fanla mümkün değil gözüküyor.
  • arkadaslar kart inanılmaz overclock oluyor. su an 950 1150 furmark alıyorum. direk hızı 950 ve 1150 ye cektım çat diye kusursuz fur mark stability test alıyor. fan hızı da cok degıl ya allah allah su an yuzde 37 ben de en son nokta kasılıyor. ve 4870x2 den daha sessiz.
  • arkadaslar kart default voltajlarında

950 1175 tamamen stabil.

bu degerler gercekten super.

sımdı voltage factory ıle abanıcam.
  • Hayırlı olsun. 1000'li değerleri çok rahat görürsünüz yabancı forumlarda 1100 mhz gpu gören çok var hatta bir kişi stokla görmüştü sanırım. İyi şanslar
  • evet beyler ss geliyor.

tamamen default halde GPU 965 mhz MEM 1175 mhz

2 saat furmark tan sonra tas gibi taaaaaaaas.

karta gercekten asik oldum. voltage factory ile voltaji arttirdigimda iyice cosucam.

Sapphire 4890 1020 Mhz Core
  • Furmark ile o kadar uzun test yapma leop. Biraz ağır bir program 5 bilemedin 10 dakika yeterli. Zaten stabil olmayan kart 1 dakika içinde hata veriyor.
  • test yaparken evden cikmam gerekti ee allah ne verdiyse kalsin bakalim ne olacak diye biraktim. evden cikma nedenim de 4870x2 mi kargoya vermem.

7 24 amacladigim deger 1000 e 1100 du

su an default voltajlarda 965 e 1175 teyim.

kart gercekten harika. 4870x2 imi satip bunu aldigim icin cok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 13 Nisan 2009; 20:56:02 >
  • 1000 e 1175 1.41v fan hizi auto maksimum yuzde 45 sorunsuz furmark aliyorum su an.

ayrica furmark koyuyoruz oyunda sorun var mi sorusu biraz komik olmus.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

edit :

1025 1175 1.44v fan hizi yuzde 50 furmak aliyorum su an.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

1040 1175 hizini gecemiyorum. furmark 100 - 200 . saniye arasi reset atiyor.

su ana kadar maksimum 1.47 verdim. gerekirse 1.5v ten daha yukari voltajlarda yuzde yuz fan hiziyla denemelerimi surdurucem.

galiba daha once denildigi gibi ramleri biraz geriye cekmem gerekiyor. cekmekte istemiyorum ramlerin hizi gercekten olagan ustu ama bir yandan da gpu ben daha rahat cikarim diyor.

-------------

bunlarin disinda 1025 1175 mhz hizlarini biosa atip power playi kapatmak aklima geldi. ama biosta maksimum 1.313v verilebiliyor ayrica radeon bios editor file size in 64 kb olmasi nedeniyle file corrupt fln diyor korktum biraz biosu editleyip karta basmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 13 Nisan 2009; 23:57:19 >

• 1035mhz 1175mhz 1.45v 3d de fan hizi yuzde 66

su andan itibaren bu halde 7/24 kullanmaya basladim.

tek problem 3d ye girmeden once fan hizini yuzde 66 ya almam gerekiyor radeon bios editor dogru duzgun tanisa hemen fan profilinide biostan ayarlicam. biraz zaman gectikten sonra biosuylada iyice oynar hale gelinir herhalde.
  • 4890 sahipleri icin 1.46v a kadar rahatlikla kullanabilecekleri normalde cok sessiz 3d uygulamada ise katlanabilecekleri kadar gurultu ve karti en son radde kastirmada asagi yukari 70 71 derece tutan bir bios yaptim.

bu fan profili ile imzamda ki degerlerde 1.45v ile istenildigi kadar furmark alabilir.

saat hizlarina dokunulmamistir. sadece fan profili. deneyin kesinlikle memnun kalacaksiniz.

kartina voltaga factory ile v vermeyen kullanicilarin ihtiyaci yoktur.

atiflash la dostan veya atiwinflash la windowstan atabilirsiniz kartiniza

bios sapphire kartin biosudur. diger markalarada yuzde 99 uyar.

yardimlarindan dolayi gobline tesekkurlerimi sunarim.

http://www.2shared.com/file/5342680/6c99fadf/4890.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 14 Nisan 2009; 7:09:10 >

• @leop çok güzel iş çıkartmışsın öncelikle tebrikler.

Biraz da kasanın içerisinden bir kaç resim alabilirmiyiz ? Kasa içi havalandırmandan ve çalışma ortamındaki sıcaklıklardan bahsedebilir misin ? Yani oda sıcaklığı falan nasıl ?
  •  Sapphire 4890 1020 Mhz Core

tesekkur ederim. forumda ki paylasim sayesinde oluyor bunlar.

kasa kullanmiyorum anakart direk masanin uzerinde. oda sicakligi 23 derece,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 14 Nisan 2009; 11:29:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: leop

1000 e 1175 1.41v fan hizi auto maksimum yuzde 45 sorunsuz furmark aliyorum su an.

ayrica furmark koyuyoruz oyunda sorun var mi sorusu biraz komik olmus.

Bence komik olmamamış gayet doğru bir soru.Çünkü furmarkda exreme modda stabilmiş gibi göründüğü değerde, grid oyununda 1dk içinde oyundan atıyor.Yani oyundan oyuna değişir stabil değerler.Mesela stabiliteyi belirlemede lightmark testinide kullanabilirsin.
  • bence dogru bir soru degil. extreme mod da artifactlar gozlemlenemendigi icin ordan saglam cikip sonra sorun olma ihtimali olabilir. farkli farkli ayarlarda 10 ar dk kastirman yeterli gelir. ya da benim gibi 2 saat kastirirsin

bugune kadar furmark tan saglam cikip baska uygulamada sorun cikaran kart gormedim. belki nadiren oluyordur. dedigin programa bakayim.
    ----------

dedigin programi yaptim bariz sekidle furmarktan daha az kastiriyor. ekran kartinin sicakligi furmarktaki gibi 71 e kesinlikle ulasamiyor.

2 defa yaptirdim. loop secenegi olsa daha da fazla yaparim. bu test yerine furmark cok daha iyi bence.

baska stabilite testi onerileri varsa duymaktan memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 15 Nisan 2009; 0:53:59 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.