Şimdi Ara

Sapphire 6850 için soğutma sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, sapphire 6850 ekran kartına sahibim. Şu;

Sapphire 6850 için soğutma sistemi

Battlefield 3 oynarken, ekran kartı sıcaklığı 65-70 derecelere yükseliyor. Tamam gpu yükteyken normal bir değer olabilir.

Fakat overclock düşünüyorum ekran kartı için.

Vatan bilgisayarda satılan XIGMATEK BATTLE ve XIGMATEK BIFROST ürünleri de ekran kartıyla uyumsuz.

Sizce çözüm ne olabilir? Zalman X11Plus kasa var ve kasada ekran kartına etki edebilecek bi konum yok fan takılacak.

• Değerler çok normal dediğiniz gibi. Voltaj vermen gittiği yere kadar OC yapın derim. 75C altında hiçbir sorun olmaz. Fan hızını arttırabilirsiniz olmadı. Oyun oynarken fan sesinden rahatsız olmazsınız zaten. Voltajsız 900Mhzleri görür muhtemelen, soğutucu alıp 1Ghzlere çıkmanın pek bir anlamı da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Değerler çok normal dediğiniz gibi. Voltaj vermen gittiği yere kadar OC yapın derim. 75C altında hiçbir sorun olmaz. Fan hızını arttırabilirsiniz olmadı. Oyun oynarken fan sesinden rahatsız olmazsınız zaten. Voltajsız 900Mhzleri görür muhtemelen, soğutucu alıp 1Ghzlere çıkmanın pek bir anlamı da yok.

Voltajı istesem de arttıramıyorum. Sapphire Trixx v.4.3.0 yüklü. VDDC kısmı 1149'dan ne çıkıyor ne iniyor. 1151 yapıyorum mesela, apply dedikten sonra 1149'a dönüyor.

GPU clocktan öte memory clock'u da yükseltmek istiyorum ki soğutucuyu oc'nin yanı sıra ömrünün kısalmaması için de gerekli görüyorum. Bilmem yanlış mı?

Yine de tavsiyeleri olanı dinlerim.
  • MSI Afterburner'ı indirin. Daha yararlı olur, sorunsuzdur.
    Memory arttırmanın size yardımı olmaz, GPU'yu arttırmaya çalışın. Dediğim gibi 900Mhzleri görseniz yeter. O sıcaklıklarda 10 yıldır sorunsuz çalışır kart merak etmeyin. Ömrünü yeme olayı biraz hayal bir olay forumda. Çok söylenir ama bir tane kişi yok bu yüzden kartını erken kaybeden. Sürekli 90'lı derecelerde olmadıktan sonra ömrüne bir şey olmaz.
  • Arkadaslar yokmu tavsiye oneri? Isininca fps dusmeye basliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beray07

quote:

Orijinalden alıntı: NoSky

Arkadaslar yokmu tavsiye oneri? Isininca fps dusmeye basliyor?

üstündeki kabı ve fanı at.Bloğun üstüne 2 tane 80mm fan bağla istersen ledli 10 numara olur

Dış kabı atmaya gerek yok orayı güzelce kare şeklinde kesip arkadaşın dediği gibi 80mm fan alıp montajlayın daha güzel olacaktır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lEddYl

quote:

quote:

Arkadaslar yokmu tavsiye oneri? Isininca fps dusmeye basliyor?

üstündeki kabı ve fanı at.Bloğun üstüne 2 tane 80mm fan bağla istersen ledli 10 numara olur

Dış kabı atmaya gerek yok orayı güzelce kare şeklinde kesip arkadaşın dediği gibi 80mm fan alıp montajlayın daha güzel olacaktır

Oda olur hocam.80mm fan takıp hızını arttırırsa iyi iş görür.Hatta led'li falan tak şekil olur

Olmadı 2 tane takarsınız hiç sorun olmaz bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bu kasa modifiye olayında pek iyi değilim, nasıl olacak tam olarak bu iş? Örnek çalışma falan var mı?
  • quote:

quote:

arkadaşlar bu kasa modifiye olayında pek iyi değilim, nasıl olacak tam olarak bu iş? Örnek çalışma falan var mı?

Kardeşim yarın resimli anlatabilirim vaktin varsa örnek yaparım :)

o imza'nın boyutu ne öyle biraz küçültsen çok mu şey istemiş olurum senden :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wolwerine0

quote:

quote:

arkadaşlar bu kasa modifiye olayında pek iyi değilim, nasıl olacak tam olarak bu iş? Örnek çalışma falan var mı?

Hocam akşam akşam güldüm.Biran gaza geldimde sabah düzeltirim uygun görürseniz

estafirullah şakasına söyledim zaten kimsenin imzasında gözüm yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam akşam akşam güldüm.Biran gaza geldimde sabah düzeltirim uygun görürseniz

estafirullah şakasına söyledim zaten kimsenin imzasında gözüm yok

gtx club dan çarptım resmi

farkettim çaktırma

• burdayım burda :) Çok iyi olur. Yarın izinli günüm.
  • Bir tane palit modifiye edilmiş vardı onu bulmaya çalışıyorum
  • http://forum.donanimhaber.com/m_62683174/tm.htm

bu arkadaş ile irtibata geçebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.