Şimdi Ara

sapphire 9550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimizde 3-5 kuruş vardı,eski ekran kartım hata veriyordu (msı 128 mb 9200 radeon) yenilemek için sapphire 9550 256 mb siparişi verdim.Bugün elime geçti kartı doğru taktım (bilgi işlemde çalışıyorum zaten) driverını yükledim ancak çözünürlük hatası vermeye başladı monitör açılıp kapanmaya başladı resetler attı.Türlü türlü driverlar yükledim,monitörün driverını yeniledim kar etmedi.Şimdi sizden bu sorun için yardım istiyorum.

Sistem
    p4v8x-x asus anakart
    p4 2.4 cpu (478 pin)
    756 ram (512 kingston+256)
    80gb samsung
    creative ses kartı vs.
    450 w psu

kasada 6-7 tane fan var voltajdan sorun çıkabilir diye fanları da söktüm.İnternette aradım bir kişi aynı sorundan dert yanmış.Onunda ana kartı aynı anakart onun da windowsa girerken hoşgeldiniz yazısı çıkarken makina donuyormuş.Bu ekran kartını da geri almazlar donanım uyuşmazlığı iade kapsamına girmiyor diye.Yardımlarınız için teşekkürler

• Acaba sorun monitör de olabilir mi? Yani ne bileyim içindeki çözünürlükle ilgili parçalarda sorun çıkmış falan olabilir diye söylüyorum. Kolay gelsin.
  • İlgilendiğin için sağol ama monitörden olduğunu sanmıyorum.Daha çok anakart ile uyumsuzluğu üzerinde şüpheliyim.hoş anakart 0.8v ve 1.5v (4x/8x) destekliyor.kart da aynı agpyi destekliyor ama şüphelendiğim anakart gibi.Bakalım bir bilen çıkacak mı
  • Windowsu formatlamanı öneririm.Sorunu pek anlayamadım.Çözünürlük sorunu derken hatayı tam olarak yazarmısın?
  • Yani makina 640*480 çözünürlüklte bazen açılıyor ancak 1024 yapmaya çalıştığımda monitör kapanıyor.Veyahut başka bir oyun açmaya çalıştığımda(default 1024) yine kapanıyor.Bazen de açılırken hoşgeldiniz yazısına geldmeden monitör kapanıyor.bu arada ekran kartını başka bir sistemde denedim ve orada çalıştı.Ekran kartımı geri almayacaklarını söylediler.Lütfen yardım veya pratik başka bir çözüm bulmam da yardımcı olun:(
  • başka bir monitorle dene,,sorun monitorden de kaynaklanıyor olabilir,,,ya da ekrankartı sorunsuz çalıştı dediğin sisteme yine takıp, şu an kullandığın monitoru de oraya bağlayıp bir dene derim..
  • O zaman elimde olanlar başka bir monitörde denemek ve biosu update etmek.Default ayarlarını da girmeyi denedikten sonra size yine haber veririrm.İlgi alakanız için tekrar tekrar teşekkürler.
  • Evet.önce başka bir monitör takıldı ve yine hoşgeldiniz sayfasında monitör kapanıp makina kilitlendi.Ardından bios ayarlarını default yaptım yine aynı şey oldu.Sonra açılışta f8 tuşuna basıp vga modda açtım.Anakartımın updatesinden tüm sürümleri ayrı ayrı indirip her denemem de biosu flashladım.Fakat hala aynı sorun devam ediyor.Anladığım kadarıyla kartın şu an 3dsini kullanamıyorum.vga modda çözünürlüğü değiştirmeye çalıştığım anda monitör kapanıp makina kilitleniyor.Sanırım başka bir çözüm bulmamız lazım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.