Şimdi Ara

pi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
3
Favori
15.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet denedim bende o oyunu ayarları düşürsem bile açık alanlarda 25 30 kapalı mekanlarda 60 fps oluyordu ayarlar yüksekkende aynı fps yi alıyordum gpu nun %50 sini kullanıyor o oyun optimizasyon hatası var
  • Cevap için teşekkürler. Ben de yine mi oynayamıyorum diyodum
  • Arkadaşlar, 12.6'dan 12.11'e kadar bütün driverları denedim, yok, olmuyor, çıldırmak üzereyim, ne zaman ekran kartını zorluyacak bir şeyler yapsam yarım saat ile bir saat arasında ekran kararıyor, kasa çalışıyormuş gibi görünüyor ama hiç bir şeye cevap vermiyor, tek seçenek power tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatıp yeniden açmak oluyor. Ciddi derecede yardıma ihtiyacım var, sistem özellikleri:

Amd FX-8150 X8 3.6 Ghz 16Mb Cache Soket AM3+ İşlemci
    Sapphire 7850 Ghz edition 1 GB Ekran Kartı
    Gigabyte GA-970A-DS3 AMD DDR3 1866MHz AM3+ Soket ATX Anakart
    Hi-Level 8GB(4X2GB) 1333 MHz DDR3 Ram
    Aerocool Strike-X One Advanced 750W Güç Kaynaklı Kasa
    WD Green 1,5TB 64MB SATA 6 Gb/s 3,5'' Sabit Disk

ve bütün bunları destekleyen ikisi Akasa Viper dört adet kasa fanı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

Arkadaşlar, 12.6'dan 12.11'e kadar bütün driverları denedim, yok, olmuyor, çıldırmak üzereyim, ne zaman ekran kartını zorluyacak bir şeyler yapsam yarım saat ile bir saat arasında ekran kararıyor, kasa çalışıyormuş gibi görünüyor ama hiç bir şeye cevap vermiyor, tek seçenek power tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatıp yeniden açmak oluyor. Ciddi derecede yardıma ihtiyacım var, sistem özellikleri:

Karti garantiye yolla degisim yaparlar malesef sorunun yazilimsal degil donanimsal yapabilecegin hic birsey yok.

• quote:

Arkadaşlar, 12.6'dan 12.11'e kadar bütün driverları denedim, yok, olmuyor, çıldırmak üzereyim, ne zaman ekran kartını zorluyacak bir şeyler yapsam yarım saat ile bir saat arasında ekran kararıyor, kasa çalışıyormuş gibi görünüyor ama hiç bir şeye cevap vermiyor, tek seçenek power tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatıp yeniden açmak oluyor. Ciddi derecede yardıma ihtiyacım var, sistem özellikleri:

bir iki kere benimde başıma gelmişti dediğin şey ekran kararıp hiçbirşeye tepki vermiyordu ama 12.6 da oluyordu bu 12.4 ve 12.11 beta 4 te hiçbir sıkıntı yaşamadım sen bence temiz bir format atıp 12.4 veya 12.11 beta 4 ü yükle öyle kullan bir süre yine aynısını yuaparsa garantiye gönder kartı

• quote:

12.4ü indirip denermisin en iyi driver lardan birisidir. Program ekle kaldırdan mevcut driveri kaldır yeniden baslat sonra driversweeper ile artıkları sil yeniden baslat ,12.4ü kur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bende inceleme yapıp yollamayı düşünüyorum ama küçük bir problemi aşamadım :))

7850 kullanıyorum. Trixx programı kurulu.Bu programdan ekran kartı kullanım oranı, sıcaklık ve fps değerlerini oyun içerisinde görmek için hangi seçeneği aktıf hale getirmem gerekiyor?

Eğer trix de böyle bir özellikle yok ise afterburner kuracağım.Afterburner da bu özelliği açmak için hangi seçeneği aktif hale getirmem gerektiğini de bilmiyorum.

Yardımcı olurmusunuz?
  • Güzel inceleme, eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogkasa

quote:

bir iki kere benimde başıma gelmişti dediğin şey ekran kararıp hiçbirşeye tepki vermiyordu ama 12.6 da oluyordu bu 12.4 ve 12.11 beta 4 te hiçbir sıkıntı yaşamadım sen bence temiz bir format atıp 12.4 veya 12.11 beta 4 ü yükle öyle kullan bir süre yine aynısını yuaparsa garantiye gönder kartı

Bende sapphire 7850 oc 2 gb kullanıyorum.önce 12.11 beta sürücüsünü kurdum.oyunlarda grafık kaplamarında sorunlar meydana geldı.sonra 12.10 kurdum hiçbir sorun kalmadı.Kimisi 12.10 da kimisi 12.6 da sorun yaşıyor, kimisi 12.10 da kimisi 12.11 de problemsiz kullanıyor.Ben bir türlü anlamadım bu işi...

• quote:

hocam sistemlerimiz nerdeyse aynı ve aynı sorunu bende yaşadım ne yaptıysam düzelmedi en son format atıp saphire in sitesinden en son beta sürümü driverı indirip kurdum şimdi hiçbir sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: selta

quote:

hocam sistemlerimiz nerdeyse aynı ve aynı sorunu bende yaşadım ne yaptıysam düzelmedi en son format atıp saphire in sitesinden en son beta sürümü driverı indirip kurdum şimdi hiçbir sorun yok.

arkadaşın sistemindeki sorun neyden kaynaklı bilinmez ama güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir.sistem çok güçlü.her ne kadar güç kaynağı 750w olarak görünüyor olsa da 12v kanalından 25A güç veriyor.işlemcinin güç tüketimi çok fazla.maalesef amd son dönemde güç tüketimi işini pek ciddiye almadı. ekran kartına giren güç kablosunu bir başka kabloyla değiştirmeyi deneyin, ramlerden 1 tanesini sökün ve dvd varsa güç kablosunu sökün, sistemdeki ekstra fanları iplal edip oyunu tekrar deneyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi id2003 -- 29 Ocak 2013; 15:57:34 >

• merhaba arkadaşlar benim monitorum vga bu karttan almayı düşünüyroum bi sıkıntı olurmu yada vga to dvi ile kullansam?
  • Hala 1366x768 koyup eski kartların gücünü yitirmediğini söyleyenler var ya , ben onlara gülerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbaran

merhaba arkadaşlar benim monitorum vga bu karttan almayı düşünüyroum bi sıkıntı olurmu yada vga to dvi ile kullansam?

yok sıkıntı olmaz. acak dvi-hdmi çıkışlı bir monitöre göre görüntünün keskinliği biraz farkediyor. ekran kartımı sattığımda bu ekran kartını alana kadar birkaç gün vga'dan kullanmak zorunda kaldım.gözüm çok ayırt etti kalitesizliği.ayrıca yakınında hoparlör,modem gibi şeyler olunca zaman zaman az farkedilir şekilde dalgalanma yapıyor.bütçeniz müsait olduğunda dvi çıkışlı bir monitör alın,çok fark var bence. ayrıca bu ekran kartını hdmi'dan lg 3d televizyona bağladım ve need for speed most wanted oynadım 3 boyutlu olarak.bunun için tridef 3d programı kullanılıyor.programdan direct 3d modunu seçip program üzerinden oyunu açıyorsunuz.mükemmel bir deneyimdi.elinde imkanı olanlar bunu mutlaka denesin.son driverleri kurmuştum.sadece ekranın kenarlarında birer parmak boşluk vardı,catalyst control center'den tarama seçeniğini biraz artırarak ekrana tam oturttum.bunun haricinde hiçbir ayar yapmadan ses ve görüntüyü mükemmel kalitede tv'ye aktardım.

• Hocam bende bi tane HD7850 SERİSİNDEN bi kart alıcam ama karar kılmadım ASUS MU SAPPHIRE mi diye. SAPPHIRE FPS de az önce gibi ama bundada kalite ve görüntü baya belli ediyor kendini ben şu sistemde kullanıcam nasıl uygun olur mu ?

Kasa: CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA
    İşlemci: AMD FX 6300
    Anakart: Msı 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    HDD: Seagate 500GB 16Mb Barracuda
    Monitör: Asus 21.5 inç
    Ram: CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz LowProfile CL9 Ram
    Dvd yazıcı: SAMSUNG SH-224BB 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH (Kutusuz)

Böyle bi sisteme Asus HD7850 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı ? Yoksa Sapphırenin 2GB O.C li modeli daha mı uygun olur ? O.C belki azda olsa işlemciye yaparım.

Lütfen cevap verin POWERCOLARA pek kalite değil dediler o yüzden tercih etmiyeceğim. 7870 de ise MSI tercih ediyorum ama sizce nasıldır ?

• çok guzel olmus ancak far cry 3 field of view 100 degıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorko15

Hocam bende bi tane HD7850 SERİSİNDEN bi kart alıcam ama karar kılmadım ASUS MU SAPPHIRE mi diye. SAPPHIRE FPS de az önce gibi ama bundada kalite ve görüntü baya belli ediyor kendini ben şu sistemde kullanıcam nasıl uygun olur mu ?

Anakart: Msı 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

Böyle bi sisteme Asus HD7850 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı ? Yoksa Sapphırenin 2GB O.C li modeli daha mı uygun olur ? O.C belki azda olsa işlemciye yaparım.

Lütfen cevap verin POWERCOLARA pek kalite değil dediler o yüzden tercih etmiyeceğim. 7870 de ise MSI tercih ediyorum ama sizce nasıldır ?

markalar arasında performans açısından çok fark olmaz.kullanılan chipset ve mimari yapıyı tamamen ati veya nvidia belirler.üretici firmalar daha iyi soğutma sistemleri kullanarak küçük miktarlarda hız aşırtma yaparlar ki bu da oyunlarda birkaç fps'den öteye geçmez.daha fazla performans daha fazla ısı ve fan sesi demektir.ben sapphire 1 gb 7850 aldım.vatandan 330 tl'ye.ancak bir önceki ekran kartımla ilgili birkaç soru sormak adına sapphire teknik servisini aradım.adamın yaklaşımını pek beğenmedim.bir de garanti için aldığınız yerle irtibata geçin, faturasıyla birlikte onlar göndermeli dediler.ben daha önceden asus anakart ve ekran kartımla ilgili olarak çizgi elektronikle görüştüm.adamlar müthiş donanımlı ve ilgili.her türlü desteği almanız mümkün.ayrıca onarıma gidecek ürün için arıza kaydınızı kendiniz açıyorsunuz.sorunu detaylı olarak açtığınız kayıtta bildiriyorsunuz.gerçekten onarıma gitmesi gerekiyorsa size bir arıza takip numarası veriyorlar.bu numarayı yazarak aras kargoyla karşı ödemeli gönderiyorsunuz.sonrasında ürününüzün durumunu onarım sürecini ve geri dönüş işlemlerini gün gün görebiliyorsunuz.ne gönderirken ne de ürün size gelirken kargo ücreti ödemiyorsunuz.birkaç kez arızaya gönderdiğim ekran kartım beni iyice bunaltmıştı ama sağolsunlar son seferinde bir üst modelle değiştirip acılarımı unutturmuşlardı.fiyatı çok uygun olduğu için sapphire aldım ancak fiyat farkı 10-20 tl civarındaysa tercihlerimi hep asustan yana kullanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: id2003

quote:

Orijinalden alıntı: gorko15

Hocam bende bi tane HD7850 SERİSİNDEN bi kart alıcam ama karar kılmadım ASUS MU SAPPHIRE mi diye. SAPPHIRE FPS de az önce gibi ama bundada kalite ve görüntü baya belli ediyor kendini ben şu sistemde kullanıcam nasıl uygun olur mu ?

markalar arasında performans açısından çok fark olmaz.kullanılan chipset ve mimari yapıyı tamamen ati veya nvidia belirler.üretici firmalar daha iyi soğutma sistemleri kullanarak küçük miktarlarda hız aşırtma yaparlar ki bu da oyunlarda birkaç fps'den öteye geçmez.daha fazla performans daha fazla ısı ve fan sesi demektir.ben sapphire 1 gb 7850 aldım.vatandan 330 tl'ye.ancak bir önceki ekran kartımla ilgili birkaç soru sormak adına sapphire teknik servisini aradım.adamın yaklaşımını pek beğenmedim.bir de garanti için aldığınız yerle irtibata geçin, faturasıyla birlikte onlar göndermeli dediler.ben daha önceden asus anakart ve ekran kartımla ilgili olarak çizgi elektronikle görüştüm.adamlar müthiş donanımlı ve ilgili.her türlü desteği almanız mümkün.ayrıca onarıma gidecek ürün için arıza kaydınızı kendiniz açıyorsunuz.sorunu detaylı olarak açtığınız kayıtta bildiriyorsunuz.gerçekten onarıma gitmesi gerekiyorsa size bir arıza takip numarası veriyorlar.bu numarayı yazarak aras kargoyla karşı ödemeli gönderiyorsunuz.sonrasında ürününüzün durumunu onarım sürecini ve geri dönüş işlemlerini gün gün görebiliyorsunuz.ne gönderirken ne de ürün size gelirken kargo ücreti ödemiyorsunuz.birkaç kez arızaya gönderdiğim ekran kartım beni iyice bunaltmıştı ama sağolsunlar son seferinde bir üst modelle değiştirip acılarımı unutturmuşlardı.fiyatı çok uygun olduğu için sapphire aldım ancak fiyat farkı 10-20 tl civarındaysa tercihlerimi hep asustan yana kullanırım.

Tamam tesekkurler. 7850 de Asus onde basıyor. Olmadı para yetmedi Sapphire 2GB ye doneriz. Ya ben ekran kartlarinda şu cekirdek hız bellek hizina bakiyodum onlara bakmamak gerekiyormus falan dediler dogru mu ? Yoksa azda oosa onlarda yuksek olanin derecesi daha mi iyidir ? Bu arada suan kulllandiginiz Sapphireden memnun musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• farcryda d9 kullanmıssın d11 kullanıp bir test eklesene görelim
  • bu ekran kararması benimde başıma gelmişti işlemci overclock lu olduğu için. daha sonra işlemciyi normal hızlarına aldım ve sorun ortadan kalktı.

vatan da kartı incelerken sapphire elime aldım biraz baktım sağına soluna ama hiç bana dayanıklı gelmedi. daha sonra asus u aldım ve fazla para vermeye değeceğini gördüm. saatlerce crysis 2 far cry 3 oynuyorum sıcaklık 50 derece hiçbir sorun yok

driver 13.2 beta 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lestet -- 13 Şubat 2013; 13:44:06 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.