Şimdi Ara

sapphire hd6850 ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta belirttiğim gibi ekran kartından oldugunu düşündüğüm sorunu paylaşmak istiyorum. Oyun sırasında ekranda bölünme yaşanıp parçalar kaydı, titreme ve bozulmalar oldu. Ancak genişletilmiş masaüstü için kullandığım 2. monitörümde herhangi bir sorun yaşanmadı bu sırada. Tarif etmenin biraz zor olmasından dolayı telefonum ile videoları çekip youtube a ekledim ilgili linkler aşağıdaki gibidir:

http://www.youtube.com/watch?v=F5na_78X_O0&feature=plcp
    http://www.youtube.com/watch?v=fqw6EdvVwI4&feature=plcp

aynı sorunu başka yaşayanlar var mı veya ekran kartı dışında başka birşeyden kaynaklama ihtimali düşükte olsa varmıdır.

• ayni sorun bende de olmustu problem kartin ramlerinin 1160'nin uzerine cikmiyor olusu.ramleri 1160 altinda bir degere ayarladigin anda bir daha sorun yasamazsin.gpu da ayni sekilde belli bir degerden sonra bu hatayi yapabilir yani sorun karttan baska bir seyden degil.
  • Teşekkürler bu akşam o zaman ram ve gpu hızlarıyla oynayıp deneyeyim sorunu çok sık tekrarlamadıgı için test süresi biraz vakit alacak gibi 5-7 günde bir yapıyor gibi.
  • hızlarıyla zaten oynanamışım gpu 775 te ram 1000mhz de yine de yapmış bunu
  • sicakliklara baktin mi nedir durum?oyun ici derece gormek icin msi afterburner programini indirip kullanabilirsin yalniz ayarlar monitoring'den gorunmesini istedigin seyleri show on screen display kutucugu ile secmen gerekir.

bir de surucuden olabilir.google'a 6850 split screen yazarsan bununla ilgili basliklar bulabilirsin ama ortak dedikleri benim dedigim oc o degilmis ikinci olarak sicaklik ve surucu diyorlar.

son surucuyu kullaniyorsan 12.6 beta ya da 12.1 kur.surucuyu program ekle kaldir'dan kaldirdiktan sonra bastan baslatayim dediginde hayir de ve su programi kullanarak amd seciyorsun temizle diyorsun surucuyu komple sil.bastan ac yeni kuracagin surucuyu cek.

http://phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

• 12.4 sürücülerini kullanıyorum ısı takibi için de Sapphire trixx i kullanıyorum ısı çok uçmuyor 60-70 arası normalde, fan hızını otomatikten aldım ve daha agresif olacak şekilde özel bir ayar yaptım yeniden aynı hatayı yaparsa sürücüyü değiştirmeyi denerim artık sonuçları da burada paylaşırım aynı şekilde bir sorun yaratmadı henüz ama zaten ne zaman yapacağı da pek belli olmuyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamwalker

12.4 sürücülerini kullanıyorum ısı takibi için de Sapphire trixx i kullanıyorum ısı çok uçmuyor 60-70 arası normalde, fan hızını otomatikten aldım ve daha agresif olacak şekilde özel bir ayar yaptım yeniden aynı hatayı yaparsa sürücüyü değiştirmeyi denerim artık sonuçları da burada paylaşırım aynı şekilde bir sorun yaratmadı henüz ama zaten ne zaman yapacağı da pek belli olmuyor :D

slm . aynı sorundan benzde muzdaripim, problem tam olarak nerde çözebildinmi ? driver güncelledim değişen birşey olmadı. önerilerini ailen beklıyorum alıntı yparak yanıtlayabılırsen sevnırım :(
  • Aynı sorun bendede oldu gpu sıcaklığı olabilir dedim extra soğutucu taktım driver dedim 10.0 üstü denemediğim driver kalmadı en son biri power da sorun olabilir dedi gittim yeni power aldım genede ayda 1 veya iki ayda bir gene yapıyor sorun bence kartın kronik sorunu donanımla veya yazılımla alakalı değil bence. Sıkıntı yapıyormu hayır ama sinek misali mide bulandırıyor o kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde denemediğim kalmadı en son garantiye yolladım sonuç bekliyorum bu sürede geçici ati5450 bir ekran kartı aldım ve ne takılma ne bozlmua hiçbirşey yok ne yazıkki kart hatalı üretim ve/veya kronik sorunlu.
  • aynisi bendede oldu heaven benchmark 4 te test ediyordum oc yaptım sıcaklık 75 in üzerine çıktı ekran bölündü bence sorun sıcaklıkla ilgili ama ilginç herkeste ayni problem olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibosna_34 -- 18 Şubat 2013; 14:52:39 >
  • arkadaşlar aynı sorun bendede var ve sürekli yapmaya başlıyor kafayı yicem artıkk nedir bunun çözümü
  • Memoland kullanıcısına yanıt
    ben ekran kartını garantiye yolladım ve kartın hatalı oldugu bildirildi ve ücreti karşılığı üzerine ekleyerek PowerColor PCS+ HD7870 EZ Edition 2GB GDDR5 aldım şu an gayet memnunum hem stabil hem performanslı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamwalker

ben ekran kartını garantiye yolladım ve kartın hatalı oldugu bildirildi ve ücreti karşılığı üzerine ekleyerek PowerColor PCS+ HD7870 EZ Edition 2GB GDDR5 aldım şu an gayet memnunum hem stabil hem performanslı.

doğrudur fakat benim kartımın garantisi bitti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.