Şimdi Ara

Sapphire HD7850 2 Gb ile Age of Empires Sorunu :O

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Sapphire HD7850 ekran kartı var. Age of oynamaya çalıştığımda ise Pixel pixel renkler oluyor, sanki oyunu 256 renk modunda açıyormuş gibi. Ekran kartı sürücüsünü güncelledim düzelmedi, sürücüyü sildim düzeldi. Çok saçma geldi bana bu sorun. VGA olarak kullandığımda sorun yok ama sürücüyü yükleyip güncellediğimde tekrar renk sorunu alıyorum. Nette araştırdım baktım explorer killer çözümü ve birçok benzeri çözümler var denedim olmadı. Bahsettiğim sorun kırmızı ya da yeşil renklerin, yerlerin parlaması falan değil. Tüm oyun ekranı boyunca bütün renkler karmakarışık oyunu oynamama izin vermeyecek derecede. Bir çözüm önerisi var mı?

• win7 mi kullanıyorsun ?
  • windows 7 64 bit evet hocam
  • bende age of empires oynuyorum pc de win8 de renkler gayet güzelken win7 de sarısı yeşili renk renk oluyor. masaüstündeyken mouse sağ tık kişiselleiştir i seç tema olarak windows klasik yap pencereyi kapat. sonra masaüstü gene sağ tık ekran çözünürlüğünü aç, onu aşağı alabilirsin ama kapatma, sonra oyunu aç.
    diger bir çözümü ise görev yöneticisine gir işlemler kısmından explorer.exe yi sonlandır. oyununu oyna oyundan cıktıktan sonra görev yöneticisinde uygulamalar bölümünde yeni görev dersin explorer.exe yazıp tamam dersin.
  • Dostum üstte bahsettiğim gibi, bunların hepsini denedim. Ve renklerin "Hepsi" birbirine karışık sadece ana ya da ara renklerde bir sorun yok. explorer ya da tema çözüm değil benim sorunumda. Sadece ekran kartı sürücüsünü kaldırınca düzeliyor garip bir şekilde... Teşekkür ederim yine de ilgine. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: anebus

Dostum üstte bahsettiğim gibi, bunların hepsini denedim. Ve renklerin "Hepsi" birbirine karışık sadece ana ya da ara renklerde bir sorun yok. explorer ya da tema çözüm değil benim sorunumda. Sadece ekran kartı sürücüsünü kaldırınca düzeliyor garip bir şekilde... Teşekkür ederim yine de ilgine. :)

oyuna girip bi kaç kere alt tab yap düzelmezse oyundayken görev yöneticisiniz açıp explorer.exeyi kapat oyuna bak düzelmişse oyna düzelmemişse yeni görevden explorer.exeyi yeniden aç
  • Ne yazık ki çözüme ulaşamadım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Team Fortress 2 Ekran Sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir yabancı sitede bir abimiz: Asıl sorunun win 7 x64 sisteminin Directx 11 desteklemesinden ve age of empires gibi eski oyunların directx 6 ( ya da 5 ) ile çalıştığı için oluşan çakışmadan kaynaklandığını, directx 11'in, bu alt versiyonunun sağladığı desteği AOE oyununa sağlayamadığını söylüyor. VMware Player kullanmayı öneriyor fakat ben o işe girmeyeceğim. Sanırsam bu oyunun bir çözümü yok çünkü Microsoft bile gözden çıkarmış herhangi bir update yapmıyor bu konu hakkında. Bir seçenek ise amd firmasına e posta atmak ve onların bir güncelleme yapmasını beklemekmiş ki, o işe de girişmeyeceğim. Sanırsam güle güle Age of Empires demek oluyor bu benim için. Ya da 64 bit i kaldırıp x86 yüklemek gerekiyor. Tekrar teşekkür ederim ilgili arkadaşlara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.