Şimdi Ara

Sapphire Nitro+ 5700xt Sıcaklık // Kekemelik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Simdi birde o şekilde deneyecegm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bios switch i orta pozisyona getirdim. Frekans düştü doğal olarak. Fakat ısı değerleri benzer

Sapphire Nitro+ 5700xt Sıcaklık // Kekemelik

kaldı ki işlemciye henüz yüklenmedik. ve PBO kapalı durumda. PBO acık işlemciye de yüklensek bence bu kart yanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarnufel -- 27 Haziran 2020; 0:3:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarnufel

Bios switch i orta pozisyona getirdim. Frekans düştü doğal olarak. Fakat ısı değerleri benzer

kaldı ki işlemciye henüz yüklenmedik. ve PBO kapalı durumda. PBO acık işlemciye de yüklensek bence bu kart yanar.
    Sizin kart 2010mhz den hızlı gözüküyor hemde furmark gibi bir testte fan 1500rpm sessiz bir durumdayken Gpu 76 derecede kalmış bence çok iyi değerler bu hava sıcaklıklarında.. Junction için 110 derece üst sınırmış bu kartlarda görülen sıcaklıklarmış 90lı dereceler bir anormallik yok.

NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
    GPU: Boost Clock: Up to 2010 MHz

Radeon RX 5700 XT, on the other hand, gets quite a bit warmer. AMD says Navi has a maximum junction temperature of 110°C, so we must imagine that throttling would happen many degrees below that point.

But that’s nothing compared to Radeon RX 5700 XT, which tops out at 89 degrees C in our chart (and continues to get hotter as the test progresses). Junction temperatures in excess of 100 degrees C through this worst-case scenario might seem worrying but are actually lower than what we’ve seen from Radeon VII.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Haziran 2020; 0:16:48 >

• AMD is seeking to ease concerns over what appear to be high temps on its Radeon RX 5700 series graphics cards. In a recent blog post, AMD said a temperature reading of 110C during a "typical gaming" session is both "expected and within spec."

This might be higher than what you are used to seeing. According to AMD, it's not that Navi cards necessarily run hotter. Instead, triple-digit temp readings could simply be the result of the new cards utilizing a bunch of sensors spread out over the entire GPU die.

"Paired with this array of sensors is the ability to identify the 'hotspot' across the GPU die. Instead of setting a conservative, 'worst case' throttling temperature for the entire die, the Radeon RX 5700 series GPUs will continue to opportunistically and aggressively ramp clocks until any one of the many available sensors hits the 'hotspot' or 'Junction' temperature of 110-degrees Celsius. Operating at up to 110C Junction Temperature during typical gaming usage is expected and within spec," AMD explains.

https://www.pcgamer.com/fretting-over-high-gpu-temps-amd-says-110c-is-expected-and-within-spec-on-navi/

• Evet kartta bir sıkıntı yok. Sıcaklık değerleri normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogo57

Evet kartta bir sıkıntı yok. Sıcaklık değerleri normal.
    Hiç bir problem yok kartında OC modunda kullanmış şimdi normal fabrikasyon boost hızlarını yakalayan düşük seste çalışan moda geçirdi hem ses kesildi 1500rpm çalışıyor fanlar FURMARKTA... Hem gpu 76 dereceyi geçmemiş... Daha nasıl olmasını bekliyor ki sonuçların arkadaş anlaşılır gibi değil.. Adam zahmet edip format atmıyor.... oyunları yeniden kurmuyor ama kekemelik var diyor..

Herkes herşeyi kafasına göre yorumluyor.. Şurda 50 tane konu hep psu sıkıntısı çıktı amd kartlarda sıkıntı var diye açılan bilgisayardan anlamayan insanlar kafalarına göre geniş geniş konuşuyor algı yaratıyor insanın canı sıkılıyor.. Sadece haksızlık bu başka hiç birşey değil.

https://www.pcgamer.com/fretting-over-high-gpu-temps-amd-says-110c-is-expected-and-within-spec-on-navi/

AMD, Radeon RX 5700 serisi grafik kartlarında yüksek sıcaklık gibi görünen şeylerle ilgili endişeleri gidermeye çalışıyor. Son blog yazısında AMD, "tipik bir oyun" oturumu sırasında 110 ° C sıcaklık okumasının hem "beklenen hem de spesifikasyonlar dahilinde" olduğunu söyledi.

Bu, görmeye alışık olduğunuzdan daha yüksek olabilir. AMD'ye göre, Navi kartlarının daha sıcak çalışması gerekmiyor. Bunun yerine, üç basamaklı geçici okumalar, tüm GPU kalıbına yayılmış bir grup sensör kullanan yeni kartların sonucu olabilir.

"Bu sensör dizisiyle eşleştirildiğinde, GPU kalıbındaki 'sıcak noktayı' tanımlama yeteneği. Radeon RX 5700 serisi GPU'lar, tüm kalıp için muhafazakar, 'en kötü durum' bir kısma sıcaklığı ayarlamak yerine, fırsatçı ve agresif bir şekilde devam edecek Mevcut birçok sensörden herhangi biri 110 ° C 'sıcaklığa veya' Kavşak 'sıcaklığına ulaşıncaya kadar rampa saatleridir.Normal oyun kullanımı sırasında ve spesifikasyon dahilinde 110C Kavşak Sıcaklığı'nda çalışılması beklenmektedir "diye açıklıyor AMD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Haziran 2020; 0:30:37 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    evet şimdi dikkatimi çekti. 2034mhz boost frekanstır sanıyordum biraz fazla görünüyor. Ama birşey farkettim Furmarkda MSAA seviyesi yükseldikçe kartın frekansı da artıyor.

4x msaa acıkken 1925mhz oluyor. 8x de 2034mhz , Kapalı iken 1800mhz

Şuan aşağıdaki fan ayarları ile testteyim fakat 5 derece geri düştü.Kart frekansları değişse bile ısı yine aynı noktaya geliyor gibi görünüyor. neredeyse hepsinde 5. dakikada 85 derece.

Fan ayarları şuanda şu şekilde;

Sapphire Nitro+ 5700xt Sıcaklık // Kekemelik

• ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım okudunuz mu? GPU junction olan ısı değeri 100lü derecelerde çalışabilecek şekilde üretilmiş zaten normalmiş bu kartlarda gpu ısın ve genel durumun gayet normal sen ona takılma kullanmana bak.

AMD, Radeon RX 5700 serisi grafik kartlarında yüksek sıcaklık gibi görünen şeylerle ilgili endişeleri gidermeye çalışıyor. Son blog yazısında AMD, "tipik bir oyun" oturumu sırasında 110 ° C sıcaklık okumasının hem "beklenen hem de spesifikasyonlar dahilinde" olduğunu söyledi.

Bu, görmeye alışık olduğunuzdan daha yüksek olabilir.
    AMD'ye göre, Navi kartlarının daha sıcak çalışması gerekmiyor. Bunun yerine, üç basamaklı geçici okumalar, tüm GPU kalıbına yayılmış bir grup sensör kullanan yeni kartların sonucu olabilir.

"Bu sensör dizisiyle eşleştirildiğinde, GPU kalıbındaki 'sıcak noktayı' tanımlama yeteneği. Radeon RX 5700 serisi GPU'lar, tüm kalıp için muhafazakar, 'en kötü durum' bir kısma sıcaklığı ayarlamak yerine, fırsatçı ve agresif bir şekilde devam edecek Mevcut birçok sensörden herhangi biri 110 ° C 'sıcaklığa veya' Kavşak 'sıcaklığına ulaşıncaya kadar rampa saatleridir.Normal oyun kullanımı sırasında ve spesifikasyon dahilinde 110C Kavşak Sıcaklığı'nda çalışılması beklenmektedir "diye açıklıyor AMD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Haziran 2020; 1:17:32 >

Birşeyi karalamaya sorunlu göstermeye calıstıgımız yok dostum. Benim bugune kadarki sistemlerimin yarısından fazlası AMD. Gelmişiz danışıyoruz.

Kasanın camına el değmiyor. 2 tane rx580 1411mhz +50 güç ayarı ile 80 i bulmuyor. kaldı ki 76 derecelik bir durum yok. su an %80 fan ayarı ile 86 derece. Stok hali ile 99 derece. Kaldı ki fanlarda zaten GPU junction sıcaklığına gore calısıyor. COD Warzone da ısı Furmarktan daha fazla. Vallahi klima acık terliyorum ya.

Normal diyor herkes o halde devam.

Kekemelik konusuna gelince, onu da temiz win10 kurup deneyeceğim atladığım birşey mi var diye soruyorum. Bu zamana kadar birkaç sistemde sıfır windows kurmadan kart değiştirdiğim oldu.
    bu Crossfire haricinde ilk kez karşılaştığım bir durum.
    Sentetik testlerde hiç sorun yok. Kaldı ki oyunlarda da %0,01 ve % 0,1 değerleri oldukça normal FPS normal, Latency normal ama akıcı değil.

Kısaca oturup birşeylere suc atmaya calıstıgımız yok. Acaba sorunlu üretilmiş bir karta mı denk geldik iade süresi bitmeden ona göre davranalım diye destek istedim.

Hepinizden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılar selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarnufel -- 27 Haziran 2020; 1:29:19 >

Eyvallah tekrar teşekkürler.
  • Bende de msı rx 5700tx mech oc var 144 hz 2k monitör takılı. Belki de en kötü soğutması olan karttır. Pubg de öyle ısınıyor ki bakır boru neredeyse dokunulamayacak derecede. Hemen oyuna fps sınırlaması koydum. Çözünürlük düşürdüm 100 fps üstü çalışmasın. 5 10 fps daha fazla alacam diye kartın ömrünü yemeye gerek yok. Kasa kapaklar açık fanlar çalışıyor.
    Edindiğim tecrübeye göre ekran kartı sistemin en kısa ömürlü parçası. Sıcaklık ise en büyük düşmanı. Kartlarınızı relax çalıştırın. Fazla zorlamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 27 Haziran 2020; 6:17:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Ben once 7 yıl sappgire hd 7870 kullandım, sonra rx580 nitroya geçtim, şuan yayıncılık yapıyorum ve kart efsane hiç bir sorun yaşamadım üstüne üstelik driverlarla da fps baya arttı youtubedaki test videolarından çok daha iyi durumda.
    Rx 590 demek oclu rx580 demekti hayvan gibi güç çekiyordu, senin aldığın kart kötü veya sen şanssızsın diye bi markayı hepten yok etmenin anlamı yok. Çevremde çok fazla sapphire kullanan insan var. Şanssızlık olduktan sonra Evgada da msida da olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Bir de sat kurtul ne ya sorunlu malı başkasına itelemek ne kadar ayıp bir şey...

• yakup548 Y kullanıcısına yanıt
    Ayıplı malı koskoca Vatan bilgisayar, İtopya, Sinerji vs hepsi takır takır satacak millete. Milletin bir tane satması mı ayıp?
    Bi kere malı ayıplı kabul bile etmiyorlar. Arkadaş bu 110 derece olan ekran kartını göndersin Sapphire servisine. Kontrol edildi sorunsuzdur deyip geri gönderecekler. Adamlar ayıplı mal değil bu kartın 100derece isinip 3000rpm fan çevirmesi normal diyorlar. Asıl bu ayıp.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir iştir anlamadım? Bir ton para dök kartı al. Sonra kart cayır cayır yansın ve mauel olaak sağdan soldan bilgilerle o forumda ne yapmışlar bu forumda ne yapmışlar diyerek ayarları düşürmek bireysel çare aramak.

Nedir arkadaşlar bu?

Yani olay bumudur;
    Rakibine göre ucuza bir mal alıyorsan dikenine katlanacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Neverdies -- 27 Haziran 2020; 14:28:12 >
  • Mr.Neverdies kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen 4000liraya aldı 5700xt yi konu sahibi arkadaş. Aynı paraya daha az fps veren ama ısınmayan ve az güç tüketen sorunsuz 2060super alsaydı şu an bunlarla uğraşmak yerine 65dereceyi geçmeyen kartıyla oyunlarda level kasıyor olacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Neverdies

Bu nasıl bir iştir anlamadım? Bir ton para dök kartı al. Sonra kart cayır cayır yansın ve mauel olaak sağdan soldan bilgilerle o forumda ne yapmışlar bu forumda ne yapmışlar diyerek ayarları düşürmek bireysel çare aramak.

Nedir arkadaşlar bu?

Yani olay bumudur;
    Rakibine göre ucuza bir mal alıyorsan dikenine katlanacaksın.
    Bios oc modundaymış normal olan çalışması gereken ayara alındı gpu 76 derece fan 1500rpm otomatikte herşey gayet normal..

Gpu junction ısısı bu seride zaten yüksek oluyormuş 90-100 normal o değer için üretimden o gpu da bulunan en sıcak bir nokta belki çekirdeğin temeli ısının ilk çıktığı yer vs.

Yanan 1 tane 5700xt görmedim sen gördüysen lütfen iddianı delillendir ısınan değil yanan..

Ha seri böyle beğenmiyorsan almazsın o ayrı bir konu.

Millet amd ye kayacak diye niye çekiniyor birileri eheh isteseniz de istemesenizde en sonunda gpu tarafı çok ciddi gelişme sağlayacak insanlar otomatikman amd alacak rdna 2 ler ile bu furya başlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Haziran 2020; 16:4:58 >

https://www.donanimhaber.com/amd-son-7-yilda-500-milyonun-uzerinde-gpu-satti--122352

zaten hali hazırda durumu da hiç fena değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    "Cayır cayır yanıyor" dan kastım bildiğin yanma değil komşum ilahi güldürdün beni. Mecaz olarak çok ısınıyor anlamında kullandım. Çok yaşa.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.