Şimdi Ara

Sapphire R9 280 Dual-X 3GB 384bit (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım ama sanırım 4K ekranın yoksa boşuna öyle bir kart alma demek istediniz. Doğru mu anlamışım? Bu arada monitörüm ASUS VS239HV 23" modeli ve DVI kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeh

Hocam ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım ama sanırım 4K ekranın yoksa boşuna öyle bir kart alma demek istediniz. Doğru mu anlamışım? Bu arada monitörüm ASUS VS239HV 23" modeli ve DVI kullanıyorum.

doğru anlamışsın kart yetmedi mi yoksa zevk içinmi mi daha ust ekran kartı alacaksın
  • atkosturanadam kullanıcısına yanıt
    Açıkçası kart yetmedi, beklediğimi alamadım diyebilirim.
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Söylemeyi unuttum, Gigabyte Sumo Y kasa kullanıyorum. 5 adet 120mm 1 adet 200mm stok fan var üzerinde. 700W 80+ Cougar PSU var. OC için yeterli olur mu bilmiyorum. Söylediklerinizi biliyorum ama benim kıyasladığım iki kartı karşılaştırarak inceleyen bir site bulamadım o yüzden soruyorum. İncelemelerden birinde ısınma sorunu olan kartın hangisi olduğu yazıyordu ama şu an ben de hatırlayamadım, ona tekrar bakarım. Ben sitelerinden bakarak kendim bir izlenim edinmeye çalıştım ama hala karar veremedim.

Sapphire R9 280 Dual-X 3GB 384bit Sapphire R9 280 Dual-X 3GB 384bit

• Kuzeh kullanıcısına yanıt
    700W cougar psu 12V kanalından ortalama 648 W civarı veriyor olması gerekiyor gtx970 ile sıkıntı yapmaması gerek r9 290 la bilmiyorum güç tüketim testlerine iyi bakmak lasım fx8350 nin.

Bana arasında kaldığın 2-3 tane gtx970 in linkini at ortalama bi tahminde bulunuruz r9 290 lada bakarım ama r9 290ı geçer gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Şimdi hocam verdiğim linkteki incelemede Evga GTX790 SC ACX2 4GB kartı denemişler ve kıyaslamalarda kullandıkları kart olarak sadece AMD Radeon R9 290 4GB yazmışlar. GTX790 her açıdan harika sonuçlar vermiş ama Sapphire'in R9 290 Tri-X OC modeli ile kıyaslarsak sonuç ne olur bunu merak ediyorum. Zaten Vatan'da ACX2 yok, gelir mi bilmiyorum. GTX790 alırsam Evga alacağım orası kesin, almazsam da Sapphire 290 Tri-X alacağım.

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2014/09/19/nvidia-geforce-gtx-970-review/5

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-0974-KR
    http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2091&psn=&lid=1&leg=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeh -- 27 Eylül 2014; 12:16:00 >

http://www.anandtech.com/show/7601/sapphire-radeon-r9-290-review-our-first-custom-cooled-290/5

Tam snn aradığın cevap referans r9 290 ve r9 290 trix arada 1-2 fps fark var verdiğin linkte r9 290 fpslerine ekleyip çıkarımda bulunursun.Evga acx olayına dikkat et foruma sormadan alma sonradanda sorun yaşama hocam

Hay Allah razı olsun hocam. Okumadığım inceleme kalmadı valla. Sapphire R9 290 Tri-X OC karta bir de biz OC yaptığımızda referans 780Ti ile aynı performansı veriyor. Şimdi 290'ı alıp OC yapmak mı daha mantıklı yoksa Evga'nın 970'ini almak mı daha mantıklı. Tek yapmam gereken karar vermek.
    Şimdi bu baştan sona tartışılır açıkcası.Bunu bir foruma konu açıp 10-15 kişinin görüşünü almak lasım.Ama şimdi bnm düşüncem şu ortalama 12V kanalından 640W güç sağlayabilen psun var. Şimdi forumdada bakarsın r9 290 290x alan arkadaşlar fx8350 yi 4.5-4.6 ghz oc ile anca kurtardığını sölüyorlar fazla darboğaz yapmadan.Nette incelemelere baktığımda 4.6-4.7 ghz oc yapılmış fx8350 anakart işlemci ram hdd hepsi dahil(sadece ekran kartı yok) 250-300W arası harcıyor.Bide anakartın 4.5 ghz civarı görücekmi bilmiyoruz.R9 290 da 275 W civarı çekio oc yapınca 300W civarı çeker diye tahmin ediyorum böle bakınca 600W dayandı olay psu için sakat olabilir belki.Gtx970 ortalama 100W düşük harcadığından psu sorun teşkil etmez.(fx8350 ocde 300W çekerse r9 290 oc yapınca sorun olabilir yani ama fx8350 ocde o kadar çekermi bilmiyorum) Ama bakılırsa yeni seri driver desteği düşük güç tüketimi gtx970 işaret edio.Sıfır olarak bence gtx970 çok mantıklı ama 2.elde r9 290 trix 800-900 tl arası sanıyorsam 2.el baya iyi olur fakat işlemcinin ocli nasıl performans verceği ekran kartıyla ocli nasıl güç çekceği ve psuda sıkıntı yaşama ihtimali olayını iyi hesaplamak lasım o yüzden bir konu açmanı durumu anlatmanı tavsiye ederim.

Haklısınız hocam. Konuyu açtım bakalım, yorumlara göre bir karar vereceğim artık. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.
    Hangisine karar verirsen alıntılarsın merak ettim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Hangisine karar verirsen alıntılarsın merak ettim:)

Biraz hızlı oldu sanırım ama kararımı verdim.

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,1.html
    Güzel seçim hayırlı olsun

29'unda gelecekmiş sanırım. Elime bir geçsin de bayramda bir bayram da ben edeyim. Sen de ilgilendin sağ olasın.
    Ufak bir inceleme yaparsın forumdaki arkadaşlar için.Birşey değil hata yapmada bizim için sorun yok:)

İncelemeden pek anlamam ama elimde olan oyunlarla bir benchmark testine sokarım, kendi izlenimlerimi de aktarırım. Detaylı bir inceleme isterseniz eğer yardımcı olan birileri olursa onu da yaparız ama.
    Zor bişey değil ya oyundaki grafik ayarlarını ss alırsın altına işte şu fpsleri aldım bu oyunda xx derece oldu ekran kartı diye 5-6 tane oyun at bide futuremark falan sok max kaç dereceyi görüo yeter saten alcak arkadaşlara fikir olur

Tamamdır hocam, kartı elime bir alayım ilk size danışacağım o zaman bu konuda. Oyun incelemelerini yaparım da söylediğiniz diğer programı falan bilmiyorum çünkü.
    Tm pm atarsın birkaç program gösteririm sana

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeh

Anladım dostum. Elektrikle ilgili problemim yok isterse 400 çeksin. Ama Nvidia kart almak da istemiyorum bir yandan, onu da geçtim 512bit veri yolu olması beni cezbeden şey zaten. GTX970 bir incelensin de bakalım o zaman karar veririm madem, acelem yok.

Renk sıkıştırma teknolojisi ile bellek genişlikleri %40 daha tasarruflu kullanılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.