Şimdi Ara

Sapphire R9 290 TRI-X O.C. Bilmecesi ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gpu-z programiyla kartin biosuna bakar misin 039 mu diyor?bios guncellemesi 290 serisinde ise yariyor istersen deneyebilirsin garanti bozulmaz.senin sorunun aynisi bir arkadasimin basina geldi karti garantiye gonderdi sisteminden kaynaklanan bir darbogaz yuzunden degil muhtemelen kartin biosunda bir sorun var.bios guncelleme deneyebilir ya da sen de gonderebilirsin.

Dostum garanti bozulmaz demişsin de ben bazı yerlerde bozulacağına dair yazılar okudum. Siz bios güncellemesi yapıp hiç kartı garantiye yolladınız mı?

ben omrumde ekran karti gondermedim garantiye.asus markada mesela kendi programi var bios guncelleme bulup yapiyor bozsa o kadar 7790 asus kullanicisi cesaret edip de yapamazdi bios sorunu vardi o modelde.powercolor diyelim 039 yerine 041 attim garantiyi bozuyorsa dosyanin ne isi var ortalikta yapalim diye degil bakalim diye mi cikariyorlar?bence bozmamasi lazim ama markaya gore degisir dersen bir sey diyemem yapmadan once kartin servisi ile gorusebilirsin biz bios update yapacaz nedir durum diye.

Yanlış anlaşıldım sanırım. Benim demek istediğim başarılı bir bios güncellemesi yaptınız ve ilerde bir gün farklı bir sebepten kart sıkıntı çıkarmaya başladı. Siz de garantiye yolladınız ve onlar da; "Orjinal yazılımı dışında yazılım atılmış karta, kart garanti dışı kalır bu sebepten, biz bakamayız.." denir mi? Düzgün atılan biosun kartı bozacağını sanmıyorum elbette ben de.

Bir iki okudum yabancı forumda bu tip yazılar geçiyordu. Ondan sordum.

attigimiz bios da orijinal kartin biosu sen sunu okumus olabilirsin mesela ben powercolor 4870'e diamond marka bios atmistim arti modluyorlar bioslari orijinallikten cikiyor ve servis olmaz bu diyebilir sorunun kaynagi biossa ozellikle.normalde orijinal bios atildiysa bios guncellemesinin garantiyi bozmamasi lazim oyle bir sey olsa bioslar disariya sizmaz ya da bunu yaparsaniz garanti gider diye bir uyari olur her yerde ya da asusun otomatik bios guncelleme programi olmazdi ama yazinin basinda belirttigim durumlar olursa o zaman olabilir ben de zaten modlayin da atin demiyorum kartin kendi oynanmamis biosu degilse atmayin garantiyi bosverin baska sorunlar olabilir.

Anladım, muhtemelen modlu bios'tan bahsediyorlardı o zaman. Dediğiniz mantıklı. Anakartta bile bios atarken sorun çıksa garanti dışı kalmıyor zira. Bunda kalması abes olur. Ben bios güncellemesi dışında da sorun olabileceğini düşünerek garantiye yolladım kartı. r9 290'larda genel bir sorun var sanki.

bir arkadasim da vapor-x 290 gondermis surucu kurarsan kafayi yiyormus kart.290 serisinde bir bios sorunu ortaya cikarsa hic sasirmam.anakarta da mesela ben beta bios attim cunku baska yeni yok ve 220w destekli yapiyor bu bios.1 senedir kullaniyorum sorun yok simdi gondersem garantiye buna beta bios atmissin deseler doverim adamlari o yuzden ekran kartlarinda orijinal bios atip modlamadiginiz surece servisin hık mık etme sansi pek yok ya da vermeyin o sansi.bios guncelleme yerine servise yollarim dersen o da olur niye oyle yaptin demem ekran kartina bios guncelleme gicik bir is ozellikle windows altinda manager programi yoksa.

Okuduğum forumlarda da bunlar vardı. Referans tasarım özel tasarım demeden belli hatalar alan var. Ben mavi ekran alıyordum durup dururken. Bir ara ekran kararması gibi şeylerle karşılaştım. Bu da çıkıyormuş, fakat bunlardan öte shadow of mordor'un harita ekranında sağ alt köşede kare şeklinde bir karıncalanma gördüm. Genelde bozuk ekran kartlarında olabilecek bir şey gibiydi. Bu beni daha çok endişelendirdi. O yüzden biraz da direk servise yollamak istedim. Bazıları bios güncellemesi ile sorunu çözdüklerini yazmışlar; fakat benim karşılaştığım o karıncalanma durumundan bahsetmemişler.

• Normalde Tri-X soğutmaları mükemmel ve R9 290 performansı çok iyi. Ancak sorun çıkarabiliyorlar söylediğim gibi ben de siyah ekran problemi ile karşılaştım. Bu gün iadesini aldılar ve Asus strix gtx970 aldım. Çok memnunum. Amd sorunsuz çalışsaydı üzerine bu kadar para vermeyecektım ama malesef düzelmedi.

Dip not; 0 aldığın bir kartı kullanabilmek için bir şeyleri değiştirmen gerekecekse hiç girişmeden değiştirmeni tavsiye ederim. Şahsen öyle yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 31 Ekim 2014; 23:54:43 >
  • Bende çok benzer bir sorun olmuştu. Ram zamanlamaları ve PSU baş sıkıntıydı.

AMD işlemci ile gtx 780 çalıştırırken olmuştu. Yüklediğimde nvidia sürücüsünü çökmeler başlıyordu. Bu PSU bazlı bir sıkıntıydı.

Diğeri ise arada mavi ekran hatasıydı, ram ve o.c nedeniyle idi yüksek sıcaklıktan. Onu da h110i ile çözdüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

Normalde Tri-X soğutmaları mükemmel ve R9 290 performansı çok iyi. Ancak sorun çıkarabiliyorlar söylediğim gibi ben de siyah ekran problemi ile karşılaştım. Bu gün iadesini aldılar ve Asus strix gtx970 aldım. Çok memnunum. Amd sorunsuz çalışsaydı üzerine bu kadar para vermeyecektım ama malesef düzelmedi.

Dip not; 0 aldığın bir kartı kullanabilmek için bir şeyleri değiştirmen gerekecekse hiç girişmeden değiştirmeni tavsiye ederim. Şahsen öyle yaptım.

Maalesef ekran kartını kullanabilmek adına tüm denediklerim başarısız oldu.. Kart değişiminden başka çıkar yol yok gibi..

Bugün bende biraz kurcaladım kart listelerini ve GTX780 için Asus strix - directCU - TI modelleri arası dolandım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohzman

Bende çok benzer bir sorun olmuştu. Ram zamanlamaları ve PSU baş sıkıntıydı.

AMD işlemci ile gtx 780 çalıştırırken olmuştu. Yüklediğimde nvidia sürücüsünü çökmeler başlıyordu. Bu PSU bazlı bir sıkıntıydı.

Diğeri ise arada mavi ekran hatasıydı, ram ve o.c nedeniyle idi yüksek sıcaklıktan. Onu da h110i ile çözdüm

Bendeki mavi ekranların hatası direk ekran kartı ile ilgili. Atikmdag.sys, atikmpag.sys..vb hata kodlu idi çünkü. Bir forumda, bu dosyalardan hangisi idi hatırlamıyorum, bu çeşit hata mesajı alınması durumunda ekran kartının bozuk olmasından şüphelenilmesi gerektiği de ayrıca yazıyordu. Genelde driver ya da bios sorunu şeklinde geçiyor; fakat insanın içine kurt düşüyor bir kere.

• quote:

Ayni sorun bende var. Kartim sizle ayni. bilgisayarim su anda serviste. Yerine gtx 970 taktik format atip ayni sorunu yasamaya devam ediyorum. Nvidia bir kacis degil benim icin malesef. Siz yine de deneyin. Amd driverlarini silin ekran kartini denemeden

Artık memnunum yazdığına göre bu mesajın pek değeri kalmadı sanırsam.. Sevindim.

Umarım bende en son mesaja "memnunum" diye yazabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: thetunali

quote:

Ayni sorun bende var. Kartim sizle ayni. bilgisayarim su anda serviste. Yerine gtx 970 taktik format atip ayni sorunu yasamaya devam ediyorum. Nvidia bir kacis degil benim icin malesef. Siz yine de deneyin. Amd driverlarini silin ekran kartini denemeden

Artık memnunum yazdığına göre bu mesajın pek değeri kalmadı sanırsam.. Sevindim.

Umarım bende en son mesaja "memnunum" diye yazabilirim.

İşletim sistemini sıfırlamadan ve Amd driverları ile denemişler. Sanıyorum o yüzden sorun oluştu. Şu anda hiç bir sıkıntı yok.

İşler bittiğinde umarım sizi keyiflendirir beni 3-4 gün epey germişti.

• Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    14 günlük iade süresinin sonuna yaklaşıyorum o yüzden elimi çabuk tutmam lazım. İlgine teşekkür ederim. Bahsettiğin o 3-4 günün ne can yaktığını bende bire bir yaşayarak görmüş oldum.

• Bugün itibariyle iade işlemi tamamlandı. Artık GTX 9xx kartlara yöneleceğim.

Yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürler.
  • thetunali kullanıcısına yanıt
    Hocam konu bir kaç aylık hortlayacak ancak rehber olması açısından burda konuya yorum yazmak istedim. Bende sizin gibi aynı sorunu yaşadım, 3-4 defa format atıp denedim ama yok. Her driver kurduğumda ekran kararıyordu ve bilgisayar donuyordu. Daha sonra ekran kartı bios güncellemeyi deneyeyim oda olmazsa iade ederim dedim. Bios güncellemeyi yaptım ve sorunlar tamamen ortadan kalktı.

Sapphire R9 290 Tri-x O.c. Ekran kartı alıp driver kurulumundan sonra görüntü kararma ve donma sorunu yaşayan arkadaşlarımız olursa ekran kartına güncel bios sürümünü yükleyin tamamen sorundan kurtulursunuz bilginiz olsun

Saygı ve sevgiler.
  • The.ApoLLo kullanıcısına yanıt
    quote:

Dün akşam kartı kontrol ettim, Üzerindeki BIOS 2014 tarihli güncel bios (techpowerup.com/vgabios 'u referans alarak konuşuyorum).
    Sitede belirtilen liste şu şekilde.

Sapphire R9 290 4096 MB BIOS (Tri-X OC)
    015.043.000.001.000000 Sapphire.R9290.4096.140115_1.rom 113-E285HOC-U002 (ocak.2014)
    015.043.000.001.000000 Sapphire.R9290.4096.140115.rom 113-E285HOC-X002 (ocak.2014) --> Kartla gelen bios !!
    015.042.000.000.000000 Sapphire.R9290.4096.131211.rom 113-E285FOC-X003 (aralık.2013)
    015.042.000.000.000000 Sapphire.R9290.4096.131211_1.rom 113-E285FOC-U003 (aralık.2013)

Hepsini tek tek atiflash ile denememe sürücüleri tekrar tekrar kurmama (hatta switch 'ı kullanarak ikinci bios'ada yazdım) rağmen sorun çözülmedi. Sistemimin bir sıkıntı yarattığını düşünmüyorum (umuyorum!). Ama işin içinden de çıkamadım.. :(

Arkadaşım ilgine teşekkür ederim. Ayrıca sorununuza çare bulduğunuza da çok sevindim ama maalesef daha evvelde bahsettiğim üzere çözümün benim için geçerli olamadı :(
    Aynı sorunları yaşayanlar için bilgi niteliğinde olacağına da aynen katılıyorum. Bilgi paylaştıkça artar..
    Tekrar teşekkürler.

• Sapphire in ilk çıkan kartlarındaki bioslarde şöyle bir sorun vardı.

Katalist yüklemeden siyah ekran gelmiyordu.Defalarca test ettim hata nerde diye sonunda bulmuştum.

Catalysti de yükledik windows başladı ve 10 saniye sonra bom siyah ekran.Ama catalistte nere yapıyordu onuda çözdüm.

Kartın biosunda şöyle bir problem vardı.State denen bir olay var.Kart 2d durumdan 3d durumuna geçtiğinde hem voltaj hem ram hemde çekirdek değerlerinde değişimler olur.Fakat biosta 2.stateten 3.state yani 2d den windows başındaki 3d ilk state e geçişte voltaj değiştirilmediği için kart kendini kapatıyor ve sistem çöküyordu.

3 numaralı state te 300 çekirdek 500 ram vardır.Bu statein voltajları belli.Bios değişimi yapıldığında bu statelerdeki voltaj geçiş sorunu tamamen çözülmüştür.Bu problem safirin biosuyla alaklı olduğu belli.Bu değişimi yaptıktan sonra kartta en ufak problem olmadan açılışta state değiştirip yoluna devam ediyor.

• Hakkaten şu rehberin çok atıf almasına, bu sorunun bu kadar dile gelmesine şaşıyorum. AMD Ray Adams denen adamdan ATi Tray Tools'u alsın, her sürücü yüklemede kartın voltaj profili de güncellensin, olsun bitsin. Daha ne gereği var uzamasının. Linkedin'e grafik sürücü verimliliğini sağlayacak bir mühendis için daha yeni ilan vermişler.[2d 3d ATi ekran kartı profili]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 26 Şubat 2015; 15:09:27 >
  • quote:

İşlemci - Anakart - Ekran kartı üçgeninde bir darboğaz mı yaşıyorum, ekran kartımı sıkıntılı yada EMRES754 arkadaşımızın 07.08.14 tarihindeki Siyah ekran için bios güncellemesi içeren bir mesajına istinaden BIOS güncellemesi yapılmalı [akşam eve geçince denemeyi düşünüyorum] vs….

Karttaki sıkıntıyı farkedip biraz araştırma yaptım ve senin forumdaki bios güncellemesi ile ilgili bir yorumunu görüp yukarıda belirttiğim gibi deneyeceğim dedim ama sonuç olumsuz olmuştu..
    2.State - 3.State - 2d'den 3d'ye geçiş konuları bilgi dağarcığımın dışında olan şeyler. Sonuç itibariyle bana bir olasılık yol açmıştın.
    Kartı iade ettiğimden dolayı şu saniye bunların hiçbir gereği kalmadı maalesef. Ama öğrenmemek ayıp değil mi? :)
  • beyler hem 1. biosu hem 2.biosu güncelledim ama her ikisindede ekran gelmiyor format dahi atamıyorum yardımlarınzı rica ederim.
    saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.