Dünkü maçı maratondan seyreden Trabzonsporlu arkadaşım Gs maçı esnasındaki saraçoğlu ortamını şaşkınlıkla anlatması banada çok ilginç geldi.Galatasarayın attığı golde üzüntü Atletico nun attığı gollerde karnaval havası büyük coşku ortamını gözlerinle canlı görüp tanık olması ''ulan ben nerdeyim ne biçim insanlar bunlar''şeklinde tepki vermesini anlatmasını,GS maçı ardından FB maçı başlamaya dakikalar kala Atletico yendi sıra sizde diye tezarühatlar yapan taraflardan bahsetti. Bu acizliği gösteren birtek Fb li taraftarlar değil her takımda olan birşey ama kendi kendimizin katili olmamız kendimize zarar vermememiz hiç akıl karı değil.Ne olur maçlarda tek yürek olup göğsünde Türk bayrağı amblemi olan takımlarımızı desteklesek inankı futbolumuz daha fazla gelişir.Birde şöyle repliklerde çok var sizden bilmem kaç taraftar karşı taraf bayrağı açtı,Diğer taraf gidip o avrupalıyı destekledi demeniz hiçbir şeyi değiştirmez o aciz insanların yaptıklarına kızıp aynen onlar gibi davranmakta acınası bir durum hemde halkı gruplaştırp kutuplaştıran provaköterlere zemin hazırlamamak bizim lehimize gelişcektir kesinlikle
herkes istediğini desteklemekte özgürdür
bunlara aciz diyen acizin ta kendisidir bana göre..
tüm dünyada böyle
ha şimdi ama onlar her yıl en az yarı final oynuyo zaten başarılılar diyecek arkadaşlar olabilir
ama transfere bi kamyon para harcanan ülkemizde başkanlar yöneticiler azcık kafasını çalıştırsın da takımlara gerçekten faydalı olacak yabancıları alsın
türk futbolu böyle şeyler yüzünden mi geri kalıyor
quote:
Orijinalden alıntı: tahsilat makbuzu
tüm dünyada böyle
ha şimdi ama onlar her yıl en az yarı final oynuyo zaten başarılılar diyecek arkadaşlar olabilir
ama transfere bi kamyon para harcanan ülkemizde başkanlar yöneticiler azcık kafasını çalıştırsın da takımlara gerçekten faydalı olacak yabancıları alsın
Bu konunun tartışmaya gitmesi bir şeyi değiştirmez ama forumda bu aciz tanımlaması yaptığım kişiler gittikçe azalıyor 2-3 sene öncesine nazaran bu mutluluk verici azda olsa herzaman olacaktır sizin gibi Provaköterler,olgunlaşmamış ergenler ama hiç değilse düzeliyor ortam..
Alınan başarılı ya da başarısız sonuçlardan sonra ülkemizin takımı olarak geçiyor.Hiç bir yabancı şu bu yenilmiş demeyip Türkiyenin takımı yenilmiş diyordur herhalde. Kazananın ve kaybedenin ülke puanına etkisi oluyor.
Bazıları diyor ki:Fenerbahçe Cumhuriyeti.Bazılarıda hadi len oradan cumhuriyet için de cumhuriyet olmaz.Yahu siz kendinizle yüzleşin önce.Rakip ecnebi takımı destekleyen vatanseverler! Beşiktaş Cumhuriyeti,Galatasaray Cumhuriyeti,Fenerbahçe Cumhuriyeti,Bursaspor Cumhuriyeti,Trabzonspor Cumhuriyeti v.s. oluşturmuş olmuyorlar mı bu davranışlarıyla?
Yahu F.B nin G.S nin Bjk nin ne farkı var birbirinden aynı ailede her üç takımın taraftarıda var.F.B A mezhebinin diğerleri B ve C mezhebinin ya da farklı ırkların,farklı sınıfların takımı mı? Ülen ceplerini doldurmak için,klübün kasasını doldurmak için,Prim yapmak için araya düşmanlık tohumları atılıyor.Ailende,samimi arkadaşların arasında nefret ettiğin takımın taraftarı yok mu?Ya da sevdiğin kız,eşin nefret ettiğin takımın taraftarı değil mi?Ya kendinden fazla sevdiğin kolladığın çocuğun o takımın taraftarı olamaz mı?Bu takımların birbirinden sadece bir farkını söyleyemezsiniz.Ancak uyduruk kaydırık şeyler söylersiniz ki onada ancak fanatiklikten sizin gibi düşünenler inanabilir.
Ben Trabzonsporluyum kardeşimin biri Galatasaraylı diğeri Beşiktaşlı.Onların çocukları döneminde başka takım popüler olsaydı o takımın taraftarı olurlardı.Tıpkı milyonlarca rakip takımdan nefret eden sempatizan gibi. Üst kimliğim Trabzonsporlu olmam değil.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmam,Türk olmam...Yurt dışı maçlarda bu duygularla davrandığımdan hangi Türk takımı olursa olsun en az onların taraftarı kadar sevinirim ya da üzülürüm. Avrupada öyleymişmiş.Ülen sizin aklınız yok mu?Yorum yapamıyor musunuz?Türk takımları birşeyler başarsın ki benim takımım da çıtayı yükseltsin.Rakibin başarısı senin hedeflerini büyültür.Rakip ön elemede elendi deyip 2. turda elenmeyi marifet sayıp kös kös oturmak değildir taraftarlık.
Uzun oldu burada keseyim.Zaten çoğu kişi okumayacak Hee en büyük sizin takımınız.Emsali hiç bir yerde yok.
quote:
Orijinalden alıntı: fatal3ty
quote:
tüm dünyada böyle
Bu konunun tartışmaya gitmesi bir şeyi değiştirmez ama forumda bu aciz tanımlaması yaptığım kişiler gittikçe azalıyor 2-3 sene öncesine nazaran bu mutluluk verici azda olsa herzaman olacaktır sizin gibi Provaköterler,olgunlaşmamış ergenler ama hiç değilse düzeliyor ortam..
Tanımadığın kişi hakkında atıp tutmamanı öneririm.Bende aslında senin mesajında yazdığın gibi düşünüyorum ama adam gerçekleri yazmış.Herkese göre değişiyor bu.İthamlar yakışmamış, o satırları yazan kişi forumun en adamlarından birisi.Seninle aynı fikirde olmama rağmen bizim fikrimizde olamayanları provakatör vs. itham etmek gibi bir hakkımız yok. . .
quote:
Orijinalden alıntı: reef1905
quote:
quote:
tüm dünyada böyle
Tanımadığın kişi hakkında atıp tutmamanı öneririm.Bende aslında senin mesajında yazdığın gibi düşünüyorum ama adam gerçekleri yazmış.Herkese göre değişiyor bu.İthamlar yakışmamış, o satırları yazan kişi forumun en adamlarından birisi.Seninle aynı fikirde olmama rağmen bizim fikrimizde olamayanları provakatör vs. itham etmek gibi bir hakkımız yok. . .
+1907
quote:
Orijinalden alıntı: reef1905
quote:
quote:
tüm dünyada böyle
Dediğin gibi uslüb sert kaçmış olabilir ama bunun savunacak bir yanı yok bence sağ yukardaki şikayet butonu işi çözer eğer hatalıysam bana gelmiş burda özgürüm istediğim düşünür söylerim yaparım ayağı yapıyo ki zaten ben ona demedim ki özgürlüğünüzün canı cehenneme unutmamak gerekir ki özgürlük bir başkasının hakkına girdiğin anda sona eriyor hayır kardeşim milleti birbirine düşman ediceksen vatan hainlerinin hedefleri gibi bu ülke insanlarını birbirine düşürceksen sırf futbol fanatizmi adına ister bilinçli ister bilinçsiz bu provakatörlüktür.
Ortalığı dahada bulandırmayalım.Fenerbahçe avrupadan elendiğinde bayram havası karvanal yaşanmıştı.Bu ıspatı
Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.Her zaman derm hedef tahsında Fenerbahçe varsa vana hainidir.İş Galatasaray geldimi herkesi bir milliyeçci ruhu sarar...
Galatasarayın elenmesine kendi takımımın elenmesinden daha çok üzüldüm çünkü ne yapsak yapalım bu daumla bu kadroyla turu geçemiyecegimiz dünden belliydi gelelim bu konuya afedersin ama dinimize söven müslüman olsa Chelsea yi çiçeklerle karşılayanlarıda gördük Ş.L. den elendiğimizde sayfalarca açılan alay konularını gördük arsenal karşısında 5-2 biten maçta forumdaki alay konularından forumda dolanamaz olduk daha buna benzer birsürü şey soruyorum sana şimdi bizmi aciziz ?
quote:
Orijinalden alıntı: lasts0ul
Galatasarayın elenmesine kendi takımımın elenmesinden daha çok üzüldüm çünkü ne yapsak yapalım bu daumla bu kadroyla turu geçemiyecegimiz dünden belliydi gelelim bu konuya afedersin ama dinimize söven müslüman olsa Chelsea yi çiçeklerle karşılayanlarıda gördük Ş.L. den elendiğimizde sayfalarca açılan alay konularını gördük arsenal karşısında 5-2 biten maçta forumdaki alay konularından forumda dolanamaz olduk daha buna benzer birsürü şey soruyorum sana şimdi bizmi aciziz ?
Bak dediklerinde haklısın diyon nebiçim karşı taraf avrupa takımına hezimete uğrayınca adamlar seviniyor.İşin koptu nokta cümle bu ''vay ş....ler seviniyorlar'' misal tabi bu cümle işte o cümlede sevinen galatasaray camiası değil bir grup kendini Galatasaray ve Türk sanan ezik varlıklar eğer sen bunlara kızıp aynısını yapıyorsan onlardan ne farkın kalır???fenerbahçeli taraftanda Roma polisine vuran eller kırılsın dedi ben bozuldum mu hayır çünkü Koskoca Fenerbahçe kulübü bunu yapmadı ordaki aciz kendini fenerli sanan aciz insanlar bunu yaptı saygılar
quote:
quote:
Bak dediklerinde haklısın diyon nebiçim karşı taraf avrupa takımına hezimete uğrayınca adamlar seviniyor.İşin koptu nokta cümle bu ''vay ş....ler seviniyorlar'' misal tabi bu cümle işte o cümlede sevinen galatasaray camiası değil bir grup kendini Galatasaray ve Türk sanan ezik varlıklar eğer sen bunlara kızıp aynısını yapıyorsan onlardan ne farkın kalır???fenerbahçeli taraftanda Roma polisine vuran eller kırılsın dedi ben bozuldum mu hayır çünkü Koskoca Fenerbahçe kulübü bunu yapmadı ordaki aciz kendini fenerli sanan aciz insanlar bunu yaptı saygılar
Ama her önüne gelipte böyle yapana gerçekten onlar gs'li veya fb'li taraftar değil kendini taraftar sanan kişi/kişiler dersek yanlış olur.Bu biraz da yapılan hatadan kaçmak gibi bir şeydir.
quote:
Orijinalden alıntı: kamikaze95
quote:
quote:
Ama her önüne gelipte böyle yapana gerçekten onlar gs'li veya fb'li taraftar değil kendini taraftar sanan kişi/kişiler dersek yanlış olur.Bu biraz da yapılan hatadan kaçmak gibi bir şeydir.
Son mesajı yazıyım zaten dediğim gibi eskiye oranla düzelme var forumda birçok arkadaşta tebrik mesajı yazmış karşılıklı bu ne güzel bir durum olsa gerek .Valla ben görmedim arada FB li yöneticiler takılıyor,Fb tvde filan resmi sitede uefadan elendiğimde geçen yıl gönderme yapmışlardı Fbden örnek verdiğime bakma bizdende vardır kesin böyle hatalar bunlar yanlış fakat böyle insanları bitirmek için onlar gibi olmak işi daha fazla kutuplaşma gruplaşmaya yol açıyor daha fazla yayılıyor.Tek kurtuluş birlik olmak Allah ın Fransızı İngliz bizle affedersiniz T...k geçerken ben ezeli rakibim değil Türk takımı olarak üzünç ve utanç duyarım
işin şakasını geçip, gerçekten bir türk takımının avrupa'dan elenmesine sevinen gerizekalı,fanatizmin gözlerini kör ettiği insanlardır bunlar. Kaale alınmamalıdır böyleleri.
quote:
quote:
tüm dünyada böyle
sen yazdığım yazıdan o tür bi insan olduğumu nasıl anladın söyle de biz de bilelim
laf kalabalığına gerek yok
bu forumda provakatör olduğumu ispatla ne istersen alırım
ama sen alışıksındır çamur at izi kalsın mantığı ile yaşamaya
çokda umrumda fenerbaheçlilerin yada başka takım taraftarların kimi desteklediği.banane ya isterlerse marssporu desteklesinler umrumda olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme