Selam arkadaşlar ben nerdeyse evdeki her alet icçn ayrı ayrı piller kullanıyorum ve bu piller şarj edilebilir...
Bendeki pilleri inceledim fakat hepsi 1.2 V ve 1100mAh ve nikel Kadminyum bazi araçların çalışmasında sorun yasiyorum örnek olarak tek pilli mouse düzgün çalışıyor fakat 6 pil konulan kardesimin uzakatan kumandalı arabası bu pillerle çalışmıyor...
Ben bir forumda söyle bir yazı buldum..
quote:
Nikel Kadmiyum Pil hakkında ansiklopedik bilgi Bu tür pillerde elektrotlar nikel-hidroksit ve kadmiyum, elektrolit ise potassium-hidroksit içerir. Bu piller şarj edilebilirler yani içlerinde hiç enerji kalmayıp bittiklerinde özel şarj aletleri kullanarak tekrar doldurursunuz. Bu büyük kolaylık ve tasarruf sağlar.
NiCd piller diğer şarj edilebilir pil türlerine daha ucuzdurlar ve 1000 defa şarj edilebilirler. NiCd pilleri tam boşalmadan şarj ederseniz pil bunu "anımsar" ve şarj kapasitesini düşürür. Böylece ardarda tam boşalmadan yapılan şarjlar pilin ömrünü kısa sürede tamamlamasına neden olur.
NiCd piller içlerinde çevreye zararlı kimyasal maddeler içerir. Bu yüzden bunları atmak isterseniz bozuk pillerinizi belediyelerin veya satıcıların oluşturduğu geri dönüşüm sistemine bırakmalısınız. NiCd piller üreticisine göre biraz değişse de genellikle diğer şarj edilebilir pil tiplerine göre çok düşük miktarda enerji depolarlar. Örneğin AA tipinde bir NiCd pil en fazla 1000 mAh enerji depolarken, NiMH pillerde bu değer 2500 mAh olabilir. Ni-Cd piller 1,2 voltluk bir potansiyel üretirler ve bunu pilin içindeki enerji bitmesine yakın zamanlara kadar devam ettirebilirler. Voltajın düşük olması bazı elektronik aletlerin çalışmasını engelleyebilir. Tek pil kullanan aletlerde voltajın 1,5 volttan 1,2 volta düşmesi önemli olmayabilir, fakat dört pil kullanılması gerekiyorsa voltaj 6'dan 4,8 volta düşecektir. Ni-Cd pil kullanmak isterseniz bunu da gözönünde bulundurmalısınız.
Yazılanlar doğrumudur ve NiCD yerine NiMH alsam daha iyi olur mu?
Bana acil yardım edin 1 haftadır kardeşimden kurtulamiyorum ona beni rahat bıraksın diye o kadar para verip uzaktan kumandalı araba aldım (157 TL civarı BMW nin uzaktan kumandalısı adi değil :D )
Herkes Selamlar...
evet doğrudurlar ve yanlıs hatrlamıyorsam niMH piller diğernden biraz daha agırlar yani piyasadaki coğu markanın sarj edilebilir pilleri niMH zaten Ah seçiminide sarjın süresini uzatmak için buyuk secmeniz karınıza olur hem sarj uzun surede bitecegi için 1000sarj dongusu daha da uzun bir zamana yayılmıs olur
6 adet normal pil ise,9v eder.şarjlı pil ise 1.2*6=7.2v eder.voltaj düşük olduğundan arabayı çalıştırmaz.ni-mh olması önemli değil...
fieldyturbo19 arkadaş çok teşekkür ederim... kadir26 ben şarj edilebilir piller ile bu işi yapıcam düz pil takarsam 1 güne kalmaz bitiyo zate her gün 6 pil mi alicam :D
Başka önerisi v.b olan varsa cevap yazın arakadaşlar ...
önemli değil arkadaşım rica ederim :) ben fotomakinam için bu pillerden altım 8 tane (4lu değiştirmeli kullanmak için) ama piller gelene kadar güya en iyi olan duracell aldım 4 resim cektim bitti pili normal alkali pil aldığımda ise resim cekmeye kalmadan 4 5 sn içinde bitiyordu piller ama bunları kullnınca ölcüm yapacak kadar kısa surede bitmediğinden süresini falan hesaplamadım o derece fark var yani :) ama yüzlerce foto cekip HD video cektiriyor yani :)
Bende GP nin 16 lı profesyonel şerj cihazı var her pili şarj ediyor zten sorunu çözdüm sayılır öenerisi olan arakadaşlar yazsın lütfen ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme