Şimdi Ara

Şasi No'daki 0 ruhsata O olarak yazılmış, TüvTürk geri gönderirmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 10 Temmuz 2012; 23:43:51 >
  • Arkadaslar bende zonguldakta yaptirdim gecen hafta muayeneyi. Denetleyen kisi opellerde O 0 olayi oluyor genelde problem etmiyoruz onu dedi hafif kusurlardan gectik.
    Hafif kusurlar sanziman yag karteri deposu yada terleme yapmis, el frende bir teker az limitlerin altinda digeri limitlerin cok ustunde tutuyormus, farlarda ayarsiz ama bendeki asagi bakiyormus, sis farida aynen ole.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Orijinalden alıntı: sscasta

Hocam muayenenin geçersizliği nereden ortaya çıkıyor? Bana da aynı muabbet oldu, ek1 belgesi doldurdum bir daha girdim, ama bende ruhsata da işledi (pul yapıştırdı, geçerlilik tarihi yazdı), plakaya da yapıştırdı. O yüzden ben de kullanıyorum, sadece satarken sorun olur sanırım, o zaman değiştirmeyi düşünüyorum.

Geçersiz muayene dediğiniz nereden anlaşılıyor?

Benim ruhsata işlemediler, sadece evrak verdiler, sonra o evrakları muameleciye verdim yeni çıkarılan ruhsatta yazıyordu muayene geçerlilik tarihi
  • silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 10 Temmuz 2012; 23:44:09 >
  • muyanden kaldım aynı sorun yüzünden neyse ek/1 aldım geçtim.
    Bugün trafiğe geittim ruhsatı değiştirmek için ve parayı hzırlmıştımki
    görevli polis memuru ruhsatımı aldı üsütünü silip yensiini girdi ve 5 kuruş cebimden para çıkmadı.
    Sanrım bu onların hatsı olduğunu kabullenip böle bi sistem yaptılar.
  • Bilgi edinme forumundan emniyet genel müdürlüğüne sordum işte cevabı, bakalım bununla çözebilecek miyim?

Sayın İbrahim GÖKSU

18.08.2010 tarihli başvurunuz incelenmiştir.

"81 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilen 30.03.2010 tarih ve 61866 sayılı talimatla;

Vatandaşlarımızın mağduriyetlerine sebebiyet verilmemesi ve uygulamada yeknesaklığın sağlanması amacıyla, araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri üzerine motor ve şase numaraları veya başka bilgilerin yanlış veya eksik yazıldığının anlaşılması durumlarında hatalı, yanlış, eksik bilgi yazılan araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri üzerinde kesinlikle düzeltme işlemi yapılmayacağı, belgelerin yenisi ile değiştirileceği, hatanın teknik bir işlemden veya personelimizden kaynaklandığının anlaşılması halinde, belgelerin ücretsiz değiştirileceği ve bu hususta düzenlenecek tutanakla birlikte ilgili saymanlığa gönderileceği açıklanmıştır. İyi günler dileriz."

• aracı muayene eden eleman ruhsata dikkat etmezse araç gecer ama onun haricinde her halukarda kalır.genelde ford,opel ve renolarda rastlanılıyor.birde ruhsatını yenileten arkadaşlar yeni ruhsatı alırken mutlaka kontrol etsinler yine o yazabiliyorlar.
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var 98 corsam var motorda W0L0SXXXXXXXX diye yazıyor ruhsatta WOLOSXXXXXXX maddi anlamda da çok sıkışığım, zaman açısından da çok sıkışığım ne yapacağıma akıl erdiremedim .. bazı arkadaşlar emniyet hatası para almadan geçirdiler demiş bunun emniyet hatası olduğnu nasıl açığa çıkarıp, nasıl ücretsiz halledebiliriz. lütfen acil yardım. S.O.S pardon S 0 S
  • geri gönderir kardeş.

Aynı sorundan dolayı bir tanıdığımı geri gönderdi geçen gün
  • ben pendikte ikamet ediyorum, araç bağcılar trafike kayıtlı idi o yüzden alırken muammeleciye yaptırdım işlemleri, şimdi ben burda muammeleciye mi gidip çemkireyim yanlış yazılmış diye napayım ????? düzeltmek için bağcılara mı gitmem gerekiyor ?
  • İki hafta önce eşimin aracında da aynı sorun oldu ve biz de trafikte ruhsat değişikliği yaptık ve 60TL verdik. Polis memuru işlemleri yaparken eşime, bu Pazartesi'den itibaren 0-O nedeniyle geri çevirmeler bitiyor, keşke muayeneye bir hafta daha bekleyip girseydiniz demiş. Saçma sapan işler, nasıl bir amatör yönetim anlayışıdır bu
  • memurun dediği kesin bilgi mi acaba ? sanırım yeteeriş kadar para toplandı, bundan sonrası isyana sebep verir diye düşünmüşlerdir ..
  • dostlar rahat olun. ben 4 eylülde gittim ve muayenemi sorunsuz yaptırdım. artık 0 a O ya bakmıyorlarmış. 15-20 gün beklemek işime yaradı anlayacağınız.
    ama ek-1 i şoförler odasından alıp gittim. 15 tl. boşuna ödemiş oldum. ona gerek kalmadı dediler.
    döndüm odaya gittim. yaw sizin haberiniz nası olmaz benim haklarımı korumak için burdasınız beni kekliyorsunuz dedim parayı istedim ama alamadım. neyse 15 le kurtardım deyip evin yolunu tuttum.....
  • bende bu gun sorunsuz bir sekilde O harfi ile muayeneyi yaptırdım.
  • Bende az daha değiştiriyordum Fusion'un ruhsatını son anda yırttık
  • yarın aracımı muayeneye götüreceğim ruhsatta boş yer var ama eski tip tek yapraklı ruhsat tüvturk bunu yeni tip ruhsatla değiştir falan der mi?
  • hala aynı sorun var. son güncel durum nedir arkadaşlar. muayeneden geçemedim bu yüzden.
  • Motor ve Şasi No: Sehven 1 (bir) yerine "I"; harfi, 0 (sıfır) yerine "O" harfi veya "Q" harfi ve "S" harfi yerine "Ş" harfi yazılmış. Hafif Kusur

yani geçiyor.
  • Arkadaşlar İtiraz dileçesi yazsım pazartesi vereceğim.

Buyrun

07 XXX XX Plakalı aracımı 11.05.2013 tarihinde TuvTürk muayene istasyonuna götürmem
    sonucu aracımın Ruhsat bilgileri kısmında (D.2) tipi: Seat Cordoba Signo 1.4 TDİ / (D.2)
    Ticari adi kısmında: Seat Cordoba Signo 1.4 TDİ yazmasına rağmen, Ruhsatında sehven
    (P.3) Yakıt Cinsi : Benzinli yazdığı için ağır kusur olarak görülmüş ve ruhsatımın değişim
    i istenmiştir.

Bu araçtan önceki 07 XXX XX Plakalı aracımın da ruhsatındaki Şase Numarasının sehven
    hatalı yazıldığından dolayı yine TuvTürk tarafından ruhsatımın değişimi istenmiş ve değiştirmiştim.

İl Emniyet Müdürlüğünün, 30.03.2010 tarih ve 61866 sayılı ekteki yazıda;
    “Vatandaşlarımızın mağduriyetlerine sebebiyet verilmemesi ve uygulamada yeknesaklığın
    sağlanması amacıyla, araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri üzerine motor ve şase
    numaraları veya başka bilgilerin yanlış veya eksik yazıldığının anlaşılması durumlarında
    hatalı, yanlış, eksik bilgi yazılan araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri üzerinde kesinlikle
    düzeltme işlemi yapılmayacağı, belgelerin yenisi ile değiştirileceği, hatanın teknik bir işlemden
    veya personelimizden kaynaklandığının anlaşılması halinde, belgelerin ücretsiz değiştirileceği ve
    bu hususta düzenlenecek tutanakla birlikte ilgili saymanlığa gönderileceği” açıklanmıştır.”

Takdir edersiniz ki üst üste 2 defa ruhsat problemi yaşamam bu dilekçeyi yazmam sebep olmuştur.
    Ruhsatımın sehven yanlış yazılan ruhsatımın ücretsiz değiştirilerek,
    gereğinin yapılmasını arz ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 12 Mayıs 2013; 12:08:38 >

• Orijinalden alıntı: mustafaozen14

Orijinalden alıntı: tolgacem

Bunu içinden dedin heralde : )

Bende işini adam gibi yap fırça yeme dedim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.