Şimdi Ara

SATA DVD Writer Sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Win XP SP2 yüklü PC var. Ana kart AsRock P4VM890. Daha önce IDE çıkışlı DVD Writer'ım yandığı için SATA çıkışlı Asus DRW-24B3ST DVD writer aldım. SATA kablosuyla anakarta bağladım. Şimdi, sistem bilgisayarımda ve Bios'ta DVD writer'ı görmesine rağmen DVD Writera herhangi bir cd taktığımda okumuyor ve içeriğini görmüyor. Sanırım XP yüklerken SATA driverlar yüklenmemiş.

Şimdi; format atmadan bu driverları mevcut XP kurulumuna eklemek mümkün mü? Format atayım desem CD okutacak başka CD ROM yok. Forumda ve başka yerlerde araştırdım, daha çok SATA çıkışlı HDD'ler için çözümler anlatılmış. Format atmak da istemiyorum açıkçası...
    Veya SATA'yı IDE'ye dönüştüren forumdaki bir arkadaşın da sattığı ( http://forum.donanimhaber.com/m_49677068/tm.htm )adaptör mü alayım?

Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mim-one

Arkadaşlar selamlar,
    Win XP SP2 yüklü PC var. Ana kart AsRock P4VM890. Daha önce IDE çıkışlı DVD Writer'ım yandığı için SATA çıkışlı Asus DRW-24B3ST DVD writer aldım. SATA kablosuyla anakarta bağladım. Şimdi, sistem bilgisayarımda ve Bios'ta DVD writer'ı görmesine rağmen DVD Writera herhangi bir cd taktığımda okumuyor ve içeriğini görmüyor. Sanırım XP yüklerken SATA driverlar yüklenmemiş.

Şimdi; format atmadan bu driverları mevcut XP kurulumuna eklemek mümkün mü? Format atayım desem CD okutacak başka CD ROM yok. Forumda ve başka yerlerde araştırdım, daha çok SATA çıkışlı HDD'ler için çözümler anlatılmış. Format atmak da istemiyorum açıkçası...
    Veya SATA'yı IDE'ye dönüştüren forumdaki bir arkadaşın da sattığı ( http://forum.donanimhaber.com/m_49677068/tm.htm )adaptör mü alayım?

Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşım öncelikle şunu denemelisin ..Format atmadan önce bilgisayarını bios dan boot olarak cdrom göster.Win 7 cdsi oluştur.Bak bakalım Sistem kurabilicekmisin..Açılışda okuyorsa zaten otomatik olarak kurabiliceksin..Saygılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.