Bilgisayarımda Xp işletim sistemi yüklü.Samsung SP0812C Sata Hdd kullanıyorum.Bilgisayar her açılışta Disk Warning uyarısı veriyor içeriğinde ise (Disk reliability degrading,risk of data loss !!! Disk Location:Controller 0,Channel 0 ,Master Please backup data as soon as possible)uyarısı veriyor. Ne yapmam konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Disk stabil çalışmıyor data kayıpları olabilir.Lütfen verilerinizi bir an önce yedekleyin...
Ne zaman bu uyarıyıy vereye başladı?
İşletim sistemini kurduğum andan itibaren bu mesajı veriyor daha önce karşılaşmadığım bir durum
HDD yi yenimi aldın? 80GB mi? XP yüklemedenönce sorunsuz kullanıyormuydun?
80 Gb Samsung Sata Hdd 6 ay önce aldım sorunsuz çalışıyordu bilgisayarım veri yüklerken çöktü.Tekrar kurulumunu yaptıktan sonra sorun oluştu neden bu uyarıyı veriyor ne yapmalıyım bilemiyorum
Eylül ayında PCNET dergisi HDD ler ile ilgili bir CD vermişti. Bu bir boot CD siydi aynı zamanda ve HDD hakkında bir çok bilgi alabiliyordun. Öyle bir CD bilgilenmen için işine yarardı.
Hardiskinde BAD sector oluştu korkarım. Bunu nasıl ayıklayabilirsin ve kalan bilgilerini geri alabilirsin bilmiyorum. Sağlam bir PS ye takıp SCAN DISK yaparak sorunlu kısımları ayırabilirsin belki...