Şimdi Ara

SATA HDD BASLANGICINDA NTLDR HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 HDD VAR SISTEMIMDE
    * 20GB IDE HDD - WIN XP PRO YUKLU
    *80GB SATA HDD - WIN XP PRO YUKLU .
    NORMAL ACILISTA IDEYI C KABUL EDIP BASLATIYOR.
    BIOSTAN ONCELIGI SATAYA VERDIM SATADAN ACILMASINA RAGMEN GENE IDEYI C GORUYOR.
    IDEYI CIKARIP SADECE SATA ILE BASLATTIGIMDA NTLDR HATASI VERIYOR.
    SATAYI TEK TAKIP FORMATLA XP PRO YUKLEYEBILDIM AMA GENE SISTEM TEKRAR BASLARKEN ACILISDA NTLDR HATASI VERIYOR.

BEN DE IDEYI TEKRAR TAKIP SATADAN SISTEM ACILISI YATIGIMDA SISTEM ACILIYOR AMA IDE C OLARAK GORUNUYOR.
    BIRAZ KARISIK OLADU AMA DURUM BU.

BENIM AMACIM SATAYI C OLARAK KABUL ETTIRIP IDEYI YEDEK HDD KULLANMAK. NASIL COZEBILRIM BU PROBLEMIMI?

• arkadaşım eski anakartların bioslarında onun ayarı var. geçen laboratuvardaki eski bilgisayarımızın anakart pili bitmiş, bende söküp yenisini taktım, sökünce tabi tüm bios ayarları sıfırlandı. makinede sata hdd vardı sadece, açıldığında siyah ekran geliyordu. bende biostan yerini tam hatırlayamıyorum peripherals... gibi bir şeydi, oranın ikinci satırında bir ayar var, orada sadece ide açıkmış, ben de ide ve sata aynı anda çalıştır seçtim, aynı bölümün hemen altında sataya öncelik ver gibi bir bölüm vardı. bu dediğim boot ayarlarında değil yanlız birinci cd rom olsun, ikinci hdd olsun şeklinde olan ayar deil. biosu kurcala dediğim gibi
  • MERHABA;ecrasniann
    BEN DE BIOSTAN AYNI AYARI YAPIP SATADAN SISTEMI ACABILIYORUM AMA C OLARAK SATA HDDYI DEGIL IDE HDDYI GORUYOR.
    BEN C OLARAK SATA HDDYI GORSUN VE SISTEM ORADAN ACILSIN ISTIYORUM.

quote:

Orjinalden alıntı: ecrasniann

arkadaşım eski anakartların bioslarında onun ayarı var. geçen laboratuvardaki eski bilgisayarımızın anakart pili bitmiş, bende söküp yenisini taktım, sökünce tabi tüm bios ayarları sıfırlandı. makinede sata hdd vardı sadece, açıldığında siyah ekran geliyordu. bende biostan yerini tam hatırlayamıyorum peripherals... gibi bir şeydi, oranın ikinci satırında bir ayar var, orada sadece ide açıkmış, ben de ide ve sata aynı anda çalıştır seçtim, aynı bölümün hemen altında sataya öncelik ver gibi bir bölüm vardı. bu dediğim boot ayarlarında değil yanlız birinci cd rom olsun, ikinci hdd olsun şeklinde olan ayar deil. biosu kurcala dediğim gibi

• ok arkadaşım anladım. çalıştıra msconfig yaz. sistem yapılandırma gelicek. boot.ini kısmına gel
    ordan istediğin işletim sistemini seç, artık açılırken o işletim sisteminden başlayacaktır.
  • biostan hdd boot bölümünden sata yı getirin sistem açılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.