Şimdi Ara

sata II anakarta sata III ssd sorun olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tamam hocam ssd alınca intel rapid storage technology yüklemek mantıklı olcak sanırım. Çünkü elimde anakartın marka modeli hakkında bilgi yok. Üstte bir resim paylastım hepsi o.

Aklıma takılan bios dan AHCI mod ile ayar yapmama gerek kalmayacak dimi? Çünkü öyle bir ayar yok
  • Laptoplarda olmayabilir.
    ayar yoksa zaten yapacak bişey yok.

biosta "Storage Mode" benzeri bir yer varsa ayarlarsın, yoksa kalır.

ama aygıt yöneticisine göre zaten ahci moddaymış
    yeni bir laptop mı bu
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Maalesef Storage Mode falan da yok. İngilizcem iyidir ama bulamadım

Şimdi çaktım ben olayı. Aygıt yöneticisinde ahci modda olduguna göre ayar yapmaya gerek yok yani bios dan bunumu demek istediniz?

Laptop'a gelince core2duo zamanından kalma 3 senelik Sata 2 olması lazım anakart. Sandisk Ultra Plus alayım diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 7 Ekim 2013; 23:55:24 >
  • kaç gb modelini kaç liraya alacaksın hocam
    fiyat araştırması da yapalım. 200 liranın üzerinde verme o diske eğer 128 lik alacaksan mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

kaç gb modelini kaç liraya alacaksın hocam
    fiyat araştırması da yapalım. 200 liranın üzerinde verme o diske eğer 128 lik alacaksan mesela.

Aynen hocam üst limit 200 lira. Acaba 60gb yetermi diye düşünüyorum bazen, çünkü toplamda 20-25gb arası kullanımım oluyor işletim sisteminin oldugu diskte.

Ama 60 lıklarda 128 lige göre hız daha düşük oluyormus galiba. Bir yandan da diyorum zaten bilgisayar sata 2 olcagı için etkilemez diyorum ama bilmiyorum hocam karısık durumlar. Öneri alayım sizden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 8 Ekim 2013; 0:16:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

kaç gb modelini kaç liraya alacaksın hocam

Aynen hocam üst limit 200 lira. Acaba 60gb yetermi diye düşünüyorum bazen, çünkü toplamda 20-25gb arası kullanımım oluyor işletim sisteminin oldugu diskte.

Ama 60 lıklarda 128 lige göre hız daha düşük oluyormus galiba. Bir yandan da diyorum zaten bilgisayar sata 2 olcagı için etkilemez diyorum ama bilmiyorum hocam karısık durumlar. Öneri alayım sizden.

ilerde masaüstünde ya da yeni alacağım laptopta da kullanırım dersen 120 lik al.
    sadece bu laptopta kullanmak içinse, eski bi model madem, o kadar masraf etme 60 lık al derim.
    şartlara göre seçim yani.

bu arada ikinci el bölümünde ilanım var. vatanın geçen günkü indiriminden 128 lik vertex 450 yi 200 liraya aldım ama kargo geciktiği için gidip vatandan vector aldım getirip taktım pc ye. zaten iade kuponlarım ve bonusumu da kullandığım için mağazadan almak daha mantıklıydı ama indirim internete özeldi.
    velhasıl, bu diski aldığım fiyata satışa koydum, yarın teslim edilecek bana. indirimi kaçırıp almak isteyen olursa diye. almak istersen kargoyu geri göndermek yerine jelatini açmadan paketi sana gönderirim, 200 lira havale yaparsan tabi, bir de 7-8 lira kargo masrafın olur.
    forumda bir arkadaşın yaptığı test de şurda var :http://img4.imageshack.us/img4/8181/roev.jpg
    çok iyi puan almış fiyatına göre. zaten ctesi teslim etselerdi ben kullanacaktım bu fiyata kaçmaz ssd diye.

almak istemezsen de seçimini yukarda dediğim gibi şartlara göre yap.

Hocam teklifiniz güzel ama askere gitcem önümüzdeki ay. Dönüşte almayı planlıyorum ben. Tesekkür ederim yinede

Bilgisayar sata 3 olsa bile 60 lık ile 128 lik arasında hız farkı olurmu cidden?

Aksam aksam sizi tuttum baya. Bu son sorum
  • Sata 3 olursa hız farkı az da olsa olabiliyor ama bu hız farkı testlerde oluyor. pc kullanımında pek olmaz herhalde.
    sata 2 için hiç olmaz. 60 lık al gitsin.

Ben kaçtım zaten
    hayırlı geceler
    Anladım hocam cok saolun.

Sizede hayırlı geceler
  • Üstatlar anakartım asus p5qpro
    Corsair force 3 60 gb ssd nasıl olur sizce hızı falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.