Şimdi Ara

SATA KABLOSU DONMA YAPAR MI? [ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ram testi yapıyorum 50dk oldu. Pass yazan yer %55te fakat hala bir sorun çıkmadı.

Cpuz kurdum. Oyunu açayım dedim yine dondu. Oyun yüklüyor kısmında dönmeye devam etti fakat dakikalarca hiçbirşey olmadı. Cpuz yide alt tab yaparak açıp bakamadım. Testi yarıda kesip bi daha bakıcam.

Nacker hocam altta çalışan programlar internet download manager(birşey indirmiyorum), msi'in killer network programı, rx 480in radeon ayarları ve steam. Benchmark testi sırasında bir olay olmadı. Fakat ssd ile ilgili soyle şöyle bir hikaye anlatayım:

Ben bu ssdyi 2.5 sene önce aldım. Birkaç ay önce sorun bunda diye düşünerek bunun yerine sandisk aldım. Kingstonu da arkadaşımın pcye taktım belki çalışır umuduyla, çünkü bozuk sanıyordum. Arkadaşın pcye windowsu kurduk sorun çıkmadı. Ama benim sandisk çok ısınıyordu ve witcher oynarken donup bozulunca garantiye verdim. Arkadaşın bilgisayarına taktığım bu kingston birkaç ay orda çalıştı. Sadece müzik dinleyip film falan izledik zaten ekran kartı yok o bilgisayarda, onboard vga kullanıyorduk. Ben sandisk bozulunca kingstonu geri alayım dedim bir baktım 25.5 gblık ne olduğu belli olmayan bir veri ile karşılaştım. Internete yazdım mining miymiş neymiş. Kendi kendine oluşmuş. Tabi ben kendi bilgisayarıma takar takmaz formatladım. Bu mining olayı ssd den dolayı mı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nacker kullanıcısına yanıt
    qaanx kullanıcısına yanıt
    SATA KABLOSU DONMA YAPAR MI? [ÇÖZÜLDÜ]

Ne diyorsunuz hikayeme?
  • BEYLER ŞU ANDA KALP KRİZİ GEÇİRİYORUM! ÇOK ACAYİP BİR ŞEY OLDU!

Testi yüzde 89da bırakıp bilgisayarı açtım. Ardından bir müzik açtım, afterburner, coretemp, chromeda 4 sekme, speccy, cpu-z ve the witcher 3 oyununu açtım ve oynamaya başladım. Birkaç tane drowner kestim. Gördüğüm manzara beni şok etti! İşlemcinin ısısı yükte 50-60 derecelerden aşağı düşmezken bu sefer 20 derecenin üstüne çıkmadı!!! Şimdi tekrar dota2yi indirmeye devam etmeye çalışıcam bakalım indirirse ve sorun oluşmazsa size yazarım.

• Beyler şu an hiçbir sorun yok, dota2yi indiriyorum bir yandan da witcher 3 oynuyorum. İşlemci 25 dereceyi geçmedi. Anakart 28 derece. Yanlız görev yöneticisinde CPU 2.04 GHz yazıyor. Bilgisayarım'a sağ tıkladığımda ise 4.00 GHz yazıyor bu niye?
  • Yük altında işlemcinin 25 derece olması imkansız. Sensörler veya kullandığınız program yanlış ölçüyor.

Bilgisayarınıza mining virüsü bulaşmış olabilir; sizden habersiz bilgisayarınızı kullanarak mining yapıyor. Bu konuyu biraz araştırın belki virüs vs. bulaşmıştır.
    Hayır gerçekten de yükte 25 derece, tek sorun işlemcinin hızı afterburner'a göre 1300 MHz, görev yöneticisine göre 2.05 GHz yani ne olduysa işlemcinin hızı düştü. Ama şu an bilgisayarda sorun yok. Dota 2yi de indiriyorum, witcher 3 ü de oynuyorum herşeyi yapabiliyorum.
  • Beyler The Witcher 3te ultra ayarlarda 40 civarı fps alıyorum, bana az gibi geldi sizce iyi mi?

Fx 8350 (OC yok)
    Rx 480 sapphire nitro+
    msi 970 gaming
    cooler master 500w 80 plus
    kingston 120 gb ssdnow
  • moonson kullanıcısına yanıt
    Eğer sıvı nitrojenle soğutma yapmıyorsanız, yük altında çalışan bir işlemcinin oda sıcaklığı ile aynı değerde çalışması imnkansız.
    Hocam anlamadınız ki beni, coretemp'i biliyor musunuz? İşlemcim maximum 10.5 çarpanıyla 2.1 GHz de çalışıyor. Bu yüzden ısınmıyor. Buyrun resim:
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Eğer sıvı nitrojenle soğutma yapmıyorsanız, yük altında çalışan bir işlemcinin oda sıcaklığı ile aynı değerde çalışması imnkansız.

Bakın burda da görev yöneticisini koyuyorum oyun açıkken:

• Sizin fx8350 kullandığınızı fark etmemişim, fx serisi sıcaklık sensörleri ile ünlüdür:https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/3vcymu/heres_how_to_correctly_read_the_temperature_of/

Ki fiziğin doğası gereği bir nesne oda sıcaklığında iş yaparken dış ortamdan daha soğuk olamaz.

Sanırım tj max-core temp ile asıl sıcaklık hesaplanıyordu, yanlış hatırlıyor olabilirim. Bu durumda 80-16=64 derece yapar.
    İşlemcinin çarpan düşürmesine gelince, bios ayarlarını sıfırlamayı deneyin.
    Hocam fiziği doğası gereği dediğiniz şey termodinamiğin 3. yasası, bir Fizik öğrencisi olarak bunu ben de biliyorum :D Sizin ve o arkadaşın bilmediği şey benim odamda termal denge yok. Odanın duvarları atıyorum 10 derece, masa 15 derece, ne bileyim bütün araç gereçler farklı ısıdalar. Bunun sebebi termal dengeyi yakalayabilecek bir ortamı asla doğal yollarla oluşturamazsınız. Ancak NASA gibi teknolojisi çok yüksek araştırma birimleri bunu başarabilir. Zaten sizin ve bu konuda belirttiğiniz arkadaşın tezini şu şekilde de çürütebilirim. Ben FX 8350den önce 1100T kullanıyordum. Onda da 16 derece gibi bir rakamı gördüm. Phenom II serisi de mi termodinamiğin yasalarını delebiliyor?

Bir nesne cinsine göre oda sıcaklığından daha soğuk olabilir. Buna en büyük örnek sıcak bir yaz gününde duvarlara dokunduğunuzda daha soğuk olması ya da yastığın ters tarafının daha soğuk olması, ya da en basitinden demir yüzeyler, beton zemin bunların hepsi soğuğu soğururlar.

Her neyse konudaki arkadaş AMD overdrivedan bakmamı önermiş. Ben de öyle yapayım bari.

• quote:

Sizin fx8350 kullandığınızı fark etmemişim, fx serisi sıcaklık sensörleri ile ünlüdür:https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/3vcymu/heres_how_to_correctly_read_the_temperature_of/

Ki fiziğin doğası gereği bir nesne oda sıcaklığında iş yaparken dış ortamdan daha soğuk olamaz.

Sanırım tj max-core temp ile asıl sıcaklık hesaplanıyordu, yanlış hatırlıyor olabilirim. Bu durumda 80-16=64 derece yapar.

Hocam şimdi AMD Overdrive yükleyince tekrar 4 GHz görmeyi başardım. AMD Overdrive biraz acayip bir program, 70 dereceden üzerinde yazan "Thermal Margin" değerini çıkarıyorsunuz ve işlemcinin ısısını buluyorsunuz, ne gariptir ki kullandığım ısı programları da farklı bir şey söylemiyor, tek sorun işlemci yine 4 GHz olduğundan ısı değerleri de yükseldi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonson -- 20 Ocak 2017; 2:54:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: moonson

quote:

Sizin fx8350 kullandığınızı fark etmemişim, fx serisi sıcaklık sensörleri ile ünlüdür:https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/3vcymu/heres_how_to_correctly_read_the_temperature_of/

Hocam şimdi AMD Overdrive yükleyince tekrar 4 GHz görmeyi başardım. AMD Overdrive biraz acayip bir program, 70 dereceden üzerinde yazan "Thermal Margin" değerini çıkarıyorsunuz ve işlemcinin ısısını buluyorsunuz, ne gariptir ki kullandığım ısı programları da farklı bir şey söylemiyor, tek sorun işlemci yine 4 GHz olduğundan ısı değerleri de yükseldi:

4 ghz olduğunda gene sorun var mı?

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Şu an için yok, dota 2 yi indirmeye devam ediyorum. Ama ilerde olurmu bilmiyorum. 4ghz e çıkmasına rağmen witcherda 5-10 fps falan oynadı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.