Şimdi Ara

SATA Raid (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • white_predator aslında %10-15 gibi bir fark için düşünebilirdim ama çok uzun yıllardır Seagate harddisk kullandığım için Seagate almak istedim. Bilgi için teşekkürler.
    Bu tip yazılımlarda markaya göre farklı değerler gelmesi çok kolay, onun için en doğrusu gerçek testler yapmak bence de.

Bu arada write cache olayı biraz tehlikeli değil mi? Elektrik aniden giderse yada bilgisayar aniden kitlenirse cacheteki bilgiler de harddiske kaydedilmeden gideceğinden olası data kaybı olayını çok arttırır. Şöyle düşün, bir şey üzerinde uğraşıyorsun ve son halini gönül rahatlığıyla kaydettin, düzenli olarak başka bir klasöre de yedekliyorsun çalıştığın şeyi. Birden elektrik gitti ama sen nasıl olsa kaydetmiştin herşeyi gönül rahatlığıyla. Bir de bakıyorsun ki kaydettiğin şey aslında kaydedilmemiş, cachete duruyordu sonradan kaydedilmek için. Böyle durumları da düşünmek gerekir. Elektrik gitmese bile bilgisayar kitlendi aniden diyelim, gene aynı durum söz konusu.

• SATA RAID driverlarını yükleyince sonuç bayağı değişti.

SATA Raid
  • sonuçlar gayet güzel uğraştığın şeye değiyor raid 0 sonuçta hdd lerin hızlanırsa pc nin çoğu şeyi hızlanıyor
  • Çok saol ghost recon advanced. Bilgisayar o kadar hızlandı ki, RAID'li bilgisayar kullanmak gerçekten çok farklı oluyor. Bir de yıllardır Seagate harddiskimi sorunsuz şekilde kullandığım için gene Seagate alayım demiştim, çok güzel bir sistem oldu.

Son olarak RAID yapacak olanlara önerim mutlaka anakartın SATA RAID driverlarını yüklemeleri.
  • Arkadaşım farkı gördüğüne sevindim. Dolar ve disk fiyatları hazır bu kadar düşükken + 1 disk daha eklemeyi düşünüyorum. Muhtemelen yarın 3 x raide terfi edicem, inşallah bende dişe dokunur fark görürüm.
  • Hocam raidi bozmadan direk sata driverını yükleyince mi sonuçlar arttı ? Ekstra bir şey yapmadın değil mi tekrardan format gibisinden felan ?
  • white_preditor gerçekten 4'lü RAID çok güzel oluyor, yapabiliyorsan mutlaka 4'lü RAID yaparsan daha güzel olur bence, yada ilerde 4'lüye geçersin. Toplam depolama kapasiten de artmış olur.

akrepppkralll evet sadece anakartın RAID driverlarını yükledim. Intel Rapıd Storage Technology diye geçiyor ve Intel'in sitesinden de downloads kısmından chipsetini seçerek anakartın için olan RAID driverlarını yükleyebiliyorsun. Biliyorsun RAID tamamen anakart tarafından kontrol edilen birşey ve işletim sistemi diske device olarak ulaşmıyor, anakart üzerindeki RAID controller'a ulaşıyor sadece. Bunun için RAID controllerın driverlarını yüklemenin çok fazla bir performans artışı sağlaması çok normal.
  • Dün +1 samsung spinpoint f4 320gb disk daha alıp 3 x raid 0 yaptım. Yaptığım testlerde cache açık ve kapalı iken aynı sonuçlar çıktı. 2 x de cache açıkken bariz bir fark oluyordu. Bende cache i kapattım.

SATA Raid
  • Yeni RAID sistemin hayırlı olsun. Writing cache'i kapatman çok iyi olmuş, çünkü çok tehlikeli olabilecek birşey.
  • benim anakartım ecs 780gm-a. kendi cdsinde acaba var mıdır gerekli sata raid driverları ? yoksa biz mi yüklemeliyiz ?
  • Anakartının chipseti için olan RAID driverı AMD RAIDXpert™ Driver olarak geçiyor, 7 serisi çipset için olan driverı aşağıdaki linklerden indirebilirsin.
    http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CS1-AMDRAIDXpertDriver.aspx

Edit: kendi CD'sinde mutlaka vardır ama son versiyon olan driverı yüklemen daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 28 Ekim 2010; 23:19:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: csh

Anakartının chipseti için olan RAID driverı AMD RAIDXpert™ Driver olarak geçiyor, 7 serisi çipset için olan driverı aşağıdaki linklerden indirebilirsin.
    http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CS1-AMDRAIDXpertDriver.aspx

Edit: kendi CD'sinde mutlaka vardır ama son versiyon olan driverı yüklemen daha iyi olur.

çok teşekkür ederim. bu driverları , raid kurulduktan sonra windows ta kuruyoruz değil mi ?

• Evet, bu driverlar Windows'un anakart üzerindeki RAID controllerı tanıyıp daha optimize kullanmasını sağlar.

Muhtemelen çoğu kişi RAID ayarlarını yapmıştır ama aklında soru işareti kalanlar için RAID kurma adımlarını yazmak istiyorum:
    * Disklerin anakarta SATA bağlantılarını yapıyoruz.
    * BIOS'tan disklerin RAID olarak kullanılacağını, bir yerde SATA'nın IDE modunda kullanılacağıyla ilgili bir seçenek varsa onu da AHCI olarak seçiyoruz (BIOS'tan bulmak zaman alacağı için böyle yazayım dedim).
    * Açılışta gelen RAID ekranında CTRL+I yada CTRL+G'ye basarak RAID setup bios yazılımına giriyoruz, burdan tüm harddiskleri ekliyoruz ve volume oluşturuyoruz. Volume dediğimiz şey fiziksel disk gibi birşey oluyor, Windows bu volumeleri aygıt yöneticisinde de harddisk olarak görüyor ve herbir volume üzerinde partitionlar oluşturup formatlıyoruz. Windows yükleyeceğimiz volumeün boyutunda belli sınırlama olması gerekiyor, örneğin 6TB'lık bir volume oluşturunca Windows 7 bu volumeü 2TB ve 3TB partitionlara ayırıyor, fakat bununla da kalmayıp diski tanıyamadığını söylüyor. Bundan dolayı ben 512GB bir volume oluşturup ona Windows 7 yükledim. Bu durum Windows 7'nin 6TB gibi büyük diskleri tanıyamamasından kaynaklanıyor.
    * Windows yüklerken istediğimiz volumeü seçip istediğimiz sayıda partitionlara ayırıyoruz ve Windows yüklenmesini tamamlıyoruz.
    * Son adım olarak anakart chipsetimiz için olan RAID driverlarını ya Intel veya AMD'nin sitesinden, yada anakartımızın sitesinden yükleyebiliyoruz. Anakartımızın sitesindeki driver da sonuçta Intel yada AMD'nin sitesinden alınmış driver olacağı için Intel veya AMD'nin sitesinden de yüklenebilir.

RAID'li bilgisayarlar kullanmanız dileğiyle :)

• Özel mesaj bende yok.
    Buraya yazın.
    Telegram
    Sony Android Tv Bilgi Paylaşım Grubu.
    https://t.me/joinchat/B7uHB1Ymb36nVCIfuCq0Lw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Saint Ralph

Özel mesaj bende yok.
    Buraya yazın.
    https://t.me/joinchat/B7uHB1Ymb36nVCIfuCq0Lw
    Emre Koc olarak yazdim. Tesekkurler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.