YAW SATA2 NİN NORMAL SATA DAN FARKI NEDİR...BİRDE SATA2 SATALARIN TAKILDIGI HER BİLGİSAYARA UYUMLUMU.......BİLGİSİ OLAN SOYLEYİVERİRMİ BİZAHMET ARKADASLAR
up yaw up
Sata1'e göre teorik olarak 2 kat hızlıdr. Eğer elindeki kart Via chipsetli ise büyük ihtimal sata2 harddisk çalışmayacaktır. Eğer intel veya Nforce chipsetli sata1 destekleyen anakartın varsa sata2 bu kartlarda sata1 hızında çalışacaktır.
Via chipsetli olup olmadıgını nasıl anlıcam..ayrıca intel de degil benimki...yani benim anlıcagım sata2 için baska seyleride degistircem dimi
Everest veya sisoft ile öğrenebilirsin. Yada kasayı açıp bakabilirsin. Anakartını bir tam olarak öğrenebilirsen daha iyi yardımıcı oluruz
kobian kvt600x l mercury markası....everestte bu yazıo ankart markası
ayrıca via v link yazıo
malesefe şuan için senin anakartta Sata2 disk çalışmıyor. Via'nın çıkaracağı bir yama veya bios güncellemesi ile belki ileride çalıştırabilirsin. Zaten çalışsada sata1 hızında çalışır. Şimdi bir şeyleri değiştirmeye kalksan anakart, işlemci vs.. filan değiştirmek zorundasın. Gerek yok bence şuan için sata1 harddisk al
sata larda veri transfer hızı 150mb/sn dir.sata2 lerde 300mb/sn. arada 2 katlık bir fark ve fiyat olarak pekte farklı sayılmazlar.şu an için bu transfer hızı pek bişey ifade etmesede ileride cıkacak daha zorlu uygulamalar için büyük bir avantaj...
veri hızı iki katına çıkar
seagate sata 2 ler hakkında bilgisi olan varmı
Anakart'ın özelliklerine bak internetten yada kitapçığından, Serial Ata 3Gb/s yazıyorsa özelliklerde SataII vardır. Ben Samsung kullanıyorum sata2, windows çook hızlı çalışıyor harbiden. Windows loading sayfasında dönen mavi renkli şey, 1 kere dönüp windowsu açıyor.
SataI de umduğumu pek bulamamıştım ama sataII gerçekten hızlı açıkçası bukadarını beklemiyordum
up nedir arkadaşlar bilmiyorum lutfen yardım edin
quote:
Orijinalinden alıntı: hitmannn
up yaw up
quote:
Orijinalinden alıntı: ahmetdpu
quote:
up yaw up
up derken arkadaşın demek istediği hadi millet cevap veren yokmu anlamında
çok saol alperen sen yoksa bayburlumusun
quote:
Orijinalinden alıntı: alperen_69
quote:
Orijinalinden alıntı: ahmetdpu
quote:
up yaw up
up derken arkadaşın demek istediği hadi millet cevap veren yokmu anlamında
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme